gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети
Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Осоляване на рибаОсоляване на риба
20 Ноем.
Осоляването на рибата е традиционен и лесен начин за нейното съхраняване. Осолената риба може да се съхранява дълго време. За осоляването на риба се използва едра сол.
Как да си изсушим чесън?Как да си изсушим чесън?
20 Ноем.
Всички знаем, че чесънът е много полезен. Ако отглеждате чесън и имате добра реколта, но не знаете как да го съхраните и за зимата - то тази статия е за вас. Как да изсушим чесъна за зимата?
Как да си направим хубаво кисело зелеКак да си направим хубаво кисело зеле
20 Ноем.
Преди да започнете трябва да знаете, че за да си направите хубаво кисело зеле, то вие трябва да се съобразите с времето, когато започвате. Как да си направим хубаво кисело зеле?
Правилните подправки за зелен фасул и бобПравилните подправки за зелен фасул и боб
17 Ноем.
1
В много национални кухни към ястията от фасул се прибавя смес от счукано синапено семе, кориандър и кимион. Традиционно в българските рецепти за боб се добавя джоджен и чубрица.
Кратко ръководство за приготвяне на греяно виноКратко ръководство за приготвяне на греяно вино
17 Ноем.
Греяното вино е чудесно допълнение към уютното по-хладно време. Много хора вярват, че сангрията и шприцовете са за лятото, докато греяното и подправено вино е за есента и зимата. Кратко ръководство за приготвяне на греяно вино:
Жълт лющен грах - какво е и как се готвиЖълт лющен грах - какво е и как се готви
16 Ноем.
Как се готви жълт лющен грах? Нарича се още фава грах, защото в Гърция е известно блюдо - фава - жълто пюре, приготвено от нахут, белен грах, жълт грах, бакла и още различни бобови растения.
Какво да приготвим за хапване, когато сме на път с колаКакво да приготвим за хапване, когато сме на път с кола
16 Ноем.
Какво да си приготвите за хапване, когато сте на път с колата? Похапването в колата е особено важно, особено ако сте с деца. Ето сега и няколко идеи за хапване по път. Какво да приготвим за хапване, когато сме на път с кола
Сушени мандарини – как да направим и къде да използвамеСушени мандарини – как да направим и къде да използваме
13 Ноем.
Методи на сушене със запазване на цитрусовия вкус на мандарините. Съхранение и използване на сушени мандарини. Можете да изсушите мандарини със или без кората.
Кои са плодовите зеленчуци?Кои са плодовите зеленчуци?
09 Ноем.
Човешкият ум разделя растенията на плодове и зеленчуци. Поради това съществува и тяхната слабо известна подгрупа – плодови зеленчуци.
Как се замразява тиква?Как се замразява тиква?
09 Ноем.
Когато срежем тиква много често не ни трябва цялата и част от нея остава в хладилника докато се развали и я изхвърлим, затова по-подходящо би било просто да я замразим. Ето как да стане това.
Какво да сготвим с тикваКакво да сготвим с тиква
09 Ноем.
Към идеите за използването на тиквата в готвенето нека знаем, че тя няма силно изразен аромат и затова е добре да бъде овкусявана допълнително с по-силни подправки. С какво си пасва тиквата? Какво да сготвим с тиква?
Как да сготвим скумрияКак да сготвим скумрия
08 Ноем.
Независимо как сте решили да приготвяте скумрията, е задължително да си я закупите прясна, да премахнете перките ѝ и да я измиете.