Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Да си панираме смилянски бобДа си панираме смилянски бобСмилянският боб е сред малкото български храни, защитени с патент за марка. Ето как можем да си панираме вкусния смилянски боб в домашни условия:
Как да запазим любимите продукти по-дълго времеКак да запазим любимите продукти по-дълго времеВсички обичаме да си хапваме вкусно и здравословно, но понякога може да е сложно да запазим продуктите свежи, дори в хладилника. Как да запазим любимите продукти по-дълго време?
Плънки, подходящи за шаранПлънки, подходящи за шаранШаранът е сладководна риба, която според хранителната си стойност спада към тлъстите риби. Кои са подходящите плънки за шаран? Вижте повече в следващата статия:
Как да готвим таро?Как да готвим таро?За да стане тарото годно за ядене, то грудките му се варят около 45 минути в тенджера под налягане или най-малко 1 час в обикновен съд. Вижте повече за това как се готви таро?
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескитаМескитовото брашно се получава от плодовете с форма на шушулки и бобовидни семена от дървото Мескит. Кулинарна употреба на мескита.
Четири летни подправки, без които не можемЧетири летни подправки, без които не можемЛятото е времето, в което природата е най-щедра към нас. Освен вкусни плодове и зеленчуци, в най-топлите месеци от годината растат и невероятни подправки.
Как се пълни патица?Как се пълни патица?Цялата дейност по приготвянето на пълнена патица няма някакъв кой знае какъв чалъм, а резултатът определено би предизвикал възторг сред близките ви. Ето как се прави пълнена патица и традиционна плънка за патица
Основни правила при печене на хлебни изделияОсновни правила при печене на хлебни изделияСлед приготвяне и обработка тестото се пече. Печенето на хляб и хлебни изделия се извършва в пещи, фурни. Ето някои правила при печене на хлебни изделия, както и сполучлива рецепта за хляб
Как да украсяваме коктейлиКак да украсяваме коктейлиКак да украсяваме коктейли - често срещан въпрос на хората, които тепърва се сблъскват с организирането на партита. Вижте страхотни идеи за украса на коктейли.
Фиде - какво трябва да знаемФиде - какво трябва да знаемКазват, че супата е ястие за душата. А коя е душата на супата? Някои може би са се досетили, това е фидето. Какво трябва да знаем за фидето?
Лесни и ефектни кулинарни декорацииЛесни и ефектни кулинарни декорацииВкусната храна не е предназначена само за наслада на небцето. Тя трябва да е привлекателна и за окото. Ето няколко интересни съвета как лесно и бързо да декорирате, дори и това да не ви се отдава много.
10 начина да се храните здравословно в индийските ресторанти10 начина да се храните здравословно в индийските ресторантиКогато хапвате в индийски ресторант понякога може да бъде трудно да намерите ястие, което да е здравословно. Може да се храните здравословно, докато все пак се наслаждавате на всички вкусове в индийския ресторант