Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Как се прави кисело зеле без претаканеКак се прави кисело зеле без претаканеПретакането е най-досадният момент, когато правите кисело зеле. За да направите кисело зеле без претакане - вкусно и хрупкаво, ще са ви необходими следните продукти, както и да спазвате тази технология
Как да разпознаем истинското сирене на пазара?Как да разпознаем истинското сирене на пазара?Без сирене и хляб на маса не се сяда - така гласи стара българска поговорка, която важи в пълна сила и днес. Как да разпознаем качественото сирене на пазара?
Подправките за вашите вкусни картофкиПодправките за вашите вкусни картофкиОт това какво ястие искате да приготвите от любимия компир, зависи и какви подправки за картофи ще използвате, но тук ще се спрем на най-характерните. За да приготвите вкусни картофки, непременно добавете към тях тези аромати
Какво има в индустриалните замразени картофи за пърженеКакво има в индустриалните замразени картофи за пърженеЗамразените картофи за пържене спадат към така наречените зеленчукови полуфабрикати. Обикновено замразени бланширани картофи се произвеждат чрез бланширане и шоково замразяване
Как да си приготвим истинско еспресо у домаКак да си приготвим истинско еспресо у домаЕдна от най-разпространените форми, под които пием любимото ни кофеиново удоволствие е еспресото. Създаването на чаша еспресо е процес, който изисква старание и внимание към детайла. Важно при приготвянето на еспресо
Тайните на готвенето на вкусно пуешкоТайните на готвенето на вкусно пуешкоКак правилно да сготвите пуешкото месо, така че то винаги да се окаже сочно, ароматно и вкусно? Пуешкото е хипоалергенен диетичен продукт, който се счита за най-важния източник на пълноценен протеин. Как да готвим пуешко?
Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазинаЕто как да разпознаете истинския кашкавал в магазинаНа пазара у нас може да видите, че се предлага огромно разнообразие от различни видове кашкавал. Но не на всички продукти може да сложим етикет истински кашкавал. Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазина:
Как да се опазим от премесване на тестотоКак да се опазим от премесване на тестотоЧесто, докато четем рецепти за различни тестени изкушения, срещаме израза не премесвайте тестото, но без никакви инструкции как да не допускаме тази грешка. Как да се опазим от премесване на тестото? Вижте повече:
Идеи за гарнитура към пушена сьомгаИдеи за гарнитура към пушена сьомгаПоднасянето на пушена сьомга на масата се счита за символ на престиж и охолство. Тук ще ви дадем няколко идеи за подходящи гарнитури към пушената сьомга.
Как да различим качественото краве маслоКак да различим качественото краве маслоКогато купувате краве масло в магазина, бихте искали да вярвате, че купувате продукт, направен само от мляко. Как да различим маслото без растителна мазнина? Как да проверите покупката си на краве масло у дома
Хелоуин: Как да оползотворим тиквените остатъци?Хелоуин: Как да оползотворим тиквените остатъци?За съжаление много често останките от карвинг-операциите на Хелоуин се изхвърлят, а те могат да бъдат използвани в кухнята, за да се подготвят вкусни ястия с тиква.
Как да нарежем красиво зеленчуцитеКак да нарежем красиво зеленчуцитеС нож и леко натискане с пръсти от киселата краставичка може да оформите красиво ветрило за украса на сандвичи и салати. Доматите превърнете в кошнички и ги напълнете с плънка по избор.