Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Лимонът: Няколко съвета как да го съхраняваме и консумираме
Лимонът: Няколко съвета как да го съхраняваме и консумираме
Макар и толкова познат, лимонът е пълен с изненади. Освежаващ и полезен, този много кисел цитрус може да бъде и истински вкусен, изстискан във вода и ...
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещи
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещи
Най-старата приготвяна от човека храна е хлябът. Всички народи, без значение от кулинарните си традиции, правят хляб. Той е доста различен както по вида си, ...
Как се пече заек на фурна - ръководство за начинаещи
Как се пече заек на фурна - ръководство за начинаещи
Заешкото месо е едно от най-полезните, лесноусвоими от организма меса. Има няколко варианта при приготвянето на заешко, ако искаме то да задоволи капризните ...
Как се прави автентична кавърма - ръководство за начинаещи
Как се прави автентична кавърма - ръководство за начинаещи
Думата кавърма идва от турски и означава запържено. Става въпрос за месото, което е основният продукт в автентичната кавърма. Ястието има много вариации, ...
Как да пречистите пилето от хормоните, преди да го сготвите
Как да пречистите пилето от хормоните, преди да го сготвите
Ще ви покажем 5 метода, чрез които можете донякъде да пречистите пилето от хормоните и да се отървете от нежеланите съставки в него, за да продължавате да ...
Какво е петмез и как да го приготвим?
Какво е петмез и как да го приготвим?
Сгъстеният плодов сок без допълнително добавена захар наричаме петмез, а някъде рачел или маджун. Уникалното сладко изкушение, неизменно приготвяно в ...
Тиква Хокайдо е истинска витаминозна бомба!
Тиква Хокайдо е истинска витаминозна бомба!
За разлика от други класическите видове тикви, Хокайдо тиквата има различни приложения в кухнята. Ако сте свързвали тиквите само с компоти, тиквеник или ...
Как да направим хляба мек и бухнал?
Как да направим хляба мек и бухнал?
Опитвали ли сте мек, ароматен и бухнал хляб, изваден току-що от фурната? В малките обществени пекарни продаваха преди десетилетия такъв хляб. Беше толкова ...
Храни, които съдържат повече нишесте от картофите
Храни, които съдържат повече нишесте от картофите
Нишестето е въглехидрат и важен източник на енергия за много хора. Зърнените храни и кореноплодните зеленчуци са най-често срещаните източници на нишесте.
Как да варим кестени?
Как да варим кестени?
Кестените се използват широко в кулинарията по света, но у нас сякаш остават недооценени. Единственото, което трябва да направите, е да сварите кестените и ...