Как да изберете правилния ориз за паеля
Кулинарни Съвети

Как да изберете правилния ориз за паеля

Паеля е световноизвестно ястие, което произхожда от региона на Валенсия, в източната част на Испания. Сега тя се консумира широко във всички провинции на Испания, както и във всеки континент на света.

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Как се разфасова цяло прасе?Кулинарни Съвети

Как се разфасова цяло прасе?

19.04.2019

Разфасоването на месо е сложна дейност и изисква добра квалификация. Принципите на транжирането са съобразени с деветте части на прасето, които се смятат за основни.

Кулинарни Съвети - Ръководство за използване на вашия блендерКулинарни Съвети

Ръководство за използване на вашия блендер

19.04.2019

Кухненският блендер е важен домашен уред, който може бързо да пюрира и да смесва различни храни. Той е спестяващ време инструмент, който предлага разнообразни възможности.

Кулинарни Съвети - Съвети и трикове за приготвяне на майонезаКулинарни Съвети

Съвети и трикове за приготвяне на майонеза

17.04.2019

Тук ще откриете чудесни методи и техники, които можете да използвате, когато сте в настроение да си направите собствена майонеза у дома или просто дообогатите вкуса на купената.

Кулинарни Съвети - Инструкции при готвенето с керамични съдовеКулинарни Съвети

Инструкции при готвенето с керамични съдове

16.04.2019

Съдовете, направени от керамика, наричаме гювечи или гювечета в зависимост от големината на съда. Веднага трябва да направим разликата между керамичен съд и съд с керамично покритие. Съвети при готвенето в керамични съдове

Кулинарни Съвети - Италиански квас за по-вкусни печива - Lievito madreКулинарни Съвети

Италиански квас за по-вкусни печива - Lievito madre

14.04.2019

Има вид квас, който италианците наричат майчини дрожди или Lievito madre. Интересното при него е, че не се усеща онази кисела жилка, която е характерна за традиционния квас

Кулинарни Съвети - Когато преди Великден е време за постиКулинарни Съвети

Когато преди Великден е време за пости

12.04.2019

Скоро е Великден и отново е време за пости. Много хора спазват пълно въздържание от животински продукти и го правят с пълната вяра, че така са по-близо до Бога. Вижте някои чудесни вегетараински рецепти, които ще ви очароват.

Кулинарни Съвети - 11 топ съвета за приготвяне на Френски макарониКулинарни Съвети

11 топ съвета за приготвяне на Френски макарони

12.04.2019

Много се говори за това колко трудно е да се приготвят френски макарони Не е така. Те са трудни, но ви трябват само няколко полезни съвета за овладяване на тънкостите на макароните.

Кулинарни Съвети - Приложение и ползи от оризовите кориКулинарни Съвети

Приложение и ползи от оризовите кори

11.04.2019

Оризовите кори за често срещани както в китайската кухня, така и в някои азиатски страни. Основно съдържат оризово брашно, тапиока, което ги прави здравословен продукт, който е на почит във вегетарианската кухня

Кулинарни Съвети - Китайски сосове и тяхната употребаКулинарни Съвети

Китайски сосове и тяхната употреба

10.04.2019

Има всякакви готварски книги как да си приготвяме китайски ястия, но е добре да знаем и нещо повече за най-често използваните сосове в китайската кухня.

Кулинарни Съвети - Съвети при избор на блендерКулинарни Съвети

Съвети при избор на блендер

05.04.2019

Изборът на блендер е труден, тъй като на пазара има изключително богат избор от предлагани продукти. Преди да вземете своето решение, е добре да се съобразите с няколко критерия.

Кулинарни Съвети - Съвети за приготвянето на козунациКулинарни Съвети

Съвети за приготвянето на козунаци

05.04.2019

Великден е най-светлият пролетен християнски празник. Всеки човек свърза празника с нещо от традициите около него. Най-често това са боядисаните яйца и козунакът.