gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети
Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави бита сметана?Как се прави бита сметана?Технологията на разбиване на сметана за постигане на т. нар бита сметана е съвсем елементарна. Използвайте миксер и всичко ще стане лесно. Битата сметана е обикната за сладкиши, торти, капучино или еспресо.
С какви храни и ястия да поднесем Пино гриС какви храни и ястия да поднесем Пино гри
17 Май
Жана Г.
Пино Гри се съчетава много добре с различни видове риба, морски дарове и птиче месо. Това вино също така може да се поднесе с всевъзможни видове ястия от гъби.
Съвети за варене на месоСъвети за варене на месоЗа да е вкусно и полезно, месото се вари по определен начин. То се вари във вода или в зеленчуков бульон. Ако сложите месото във вряща вода, това предпазва полезните вещества да не се разтворят във водата.
Как да си изсушим риган и мащеркаКак да си изсушим риган и мащерка
14 Май
Жана Г.
Риганът и мащерката трябва да се сушат на сянка при температура не по-висока от 35-40 градуса. Трябва да е осигурен постоянен приток на свеж въздух.
Как да съчетаваме правилно подправкитеКак да съчетаваме правилно подправкитеПравилното съчетание на подправки може да направи храната, която приготвяме, или много вкусна, или да развали вкуса ѝ, затова не бива да подценяваме силата на подправките
Да си наточим кори за баницаДа си наточим кори за баница
12 Май
Admin
Сами можете да наточите кори за баница, вместо да използвате купени от магазина. Ще ви отнеме доста време, но резултатът си заслужава – ще се радвате на хрупкава вкусна баница, която се топи в устата.
Красиви цветя, които може да сложите в чиниитеКрасиви цветя, които може да сложите в чиниитеТочно като плодовете, билките и зеленчуците, цветята също са годни за консумация. Ето всичко, което трябва да знаете за ядливите цветя, ползите и начина им на поднасяне към салати и ароматни ястия.
Как да изпечем фъстъциКак да изпечем фъстъци
11 Май
7
Фъстъците са много добър източник на мононенаситени мазнини и са един от перфектните съюзници на здравото сърце. Вижте нашите съвети как да си изпечем вкусни фъстъци.
Какви съдове и пособия трябва да има във всяка кухняКакви съдове и пособия трябва да има във всяка кухняДобре уредената кухня, снабдена с необходимия инвентар, е от много важно значение за успешната работа на домакинята. С колкото повече кухненски съдове и прибори разполага домакинята, толкова работата ѝ е по-приятна
Най-популярните ястия от турската кухняНай-популярните ястия от турската кухняТурската кухня е една от най- богатите на вкусове, подправки, продукти и аромати. Тя е заимствала вкусове както от Азия и Близкия Изток, така и от балканските народи.
Да запазим дълго свежи зеленчуцитеДа запазим дълго свежи зеленчуцитеДа запазите вашите зеленчуци свежи е доста трудно. Ежедневно част от закупените такива отиват в коша за боклук. По този начин губите както здравословни ползи, така и пари. Как да запазим зеленчуците свежи
Как да филираме бадемиКак да филираме бадемиНай-лесният и бърз начин да обелите бадемите е като ги бланширате. За тази цел кипнете достатъчно количество вода и пуснете ядките вътре.