Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети
Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за десерти и сладкиши с петмезИдеи за десерти и сладкиши с петмез
03 Февр.
Преди да ви предложим няколко идеи за десерти с петмез, ще ви обясним и какво всъщност е това. Познат и като рачел или маджун, петмезът има турски произход (на турски е Pekmez) и представлява много сгъстен плодов сироп
Кулинарни хитринки за приготвяне на най-вкусния постен бобКулинарни хитринки за приготвяне на най-вкусния постен боб
02 Февр.
Постният боб е едно от най-обичаните ястия в българската кухня. Въпреки че съставките са прости, има няколко кулинарни трика, които ще направят вашия постен боб по-вкусен.
Кулинарните тайни на сочните мръвкиКулинарните тайни на сочните мръвки
01 Февр.
На какво трябва да обърнете внимание ако искате да приготвите перфектното сочно месо. Кои са кулинарните тайни на сочните мръвки? Как месото да е винаги сочно и вкусно?
Подходящи подправки за октоподПодходящи подправки за октопод
31 Януари
Октопод се приготвя се варен, печен, грилован на тиган, отлична храна е, когато е приготвен на скара, нарязан на парчета, като основна съставка на спагети, ризото или на салата. Подходящи подправки за октопод
Полезно ли е пъдпъдъчето месо наистина?Полезно ли е пъдпъдъчето месо наистина?
31 Януари
Месото на пъдпъдъка се счита за деликатес още откакто тези птици стават обект на лов. Това малко като количество месо в една птица е много вкусно, здравословно и диетично. Пъдпъдъчето месо не е рисково за която и да е
Какъв алкохол се поднася към октопод?Какъв алкохол се поднася към октопод?
30 Януари
Октоподът е деликатес, който впечатлява със своя изтънчен вкус и морски характер. Какъв алкохол се сервира към октопод? Подходящи напитки към октопод.
Как да приготвим КрустадаКак да приготвим Крустада
29 Януари
2
В днешните редове ще ви запознаем с един друг френски специалитет, известен като Крустада или гасконски пастис. Крустадата доста прилича и на сладка баница, защото за направата се използват точени кори, но плънката му е от
ЛапачоЛапачо
28 Януари
Лапачо (Lapacho), тахибо, пау дарко са наименования на един от многобройните видове чай, получен от кората на дърво с изключително твърда дървесина и невероятен състав. Химичен състав и полезни свойства на лапачо
Подходящи подправки за овкусяване на омариПодходящи подправки за овкусяване на омари
24 Януари
Всеки любител на морските дарове знае, че омарът е изискан деликатес. Кои са подходящите подправки за овкусяване на омарите?
Как да разберем дали октоподът е пресен?Как да разберем дали октоподът е пресен?
23 Януари
Кои са признаците, че октоподът е пресен? Пресен ли е октоподът? Как да познаем, че октоподът е пресен?
Грешките при печене на еклериГрешките при печене на еклери
22 Януари
Дори малка грешка в процеса на печене на еклерите може да доведе до разочароващ резултат – еклери, които не се надуват, са влажни отвътре или губят формата си. Най-честите грешки при печене на еклери и как да ги
Трябва ли да се начуква месото преди готвене?Трябва ли да се начуква месото преди готвене?
21 Януари
Една от най-дискутираните техники за обработка на месо е начукването му. Добре ли е да се начуква месото преди готвене?
Тънкости при направата на домашни тулумбичкиТънкости при направата на домашни тулумбички
20 Януари
Приготвянето на тулумби изисква внимание към детайлите, затова е важно да се избягват някои често срещани грешки. Перфектното пържене е решаващо за хрупкавостта на тулумбите. Олиото трябва да е с подходяща температура