Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети
Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на вкусните канелониТайната на вкусните канелони
25 Окт.
Канелоните и са най-големият вид паста. Изключително вкусни са, когато се приготвят по различни рецепти. Тайната на вкусните канелони. История и същност на канелоните. Приготвяне на вкусни канелони
Как да съхраняваме и замразяваме пачи кракКак да съхраняваме и замразяваме пачи крак
22 Окт.
Гъбите пачи крак се срещат и под имената дивисилка, лаберка и жълтурка. Замразяване на приготвени на пара гъби пачи крак. Замразяване на задушени с масло гъби пачи крак. Стерилизиране на буркани с пачи крак
Кулинарна употреба на уасаби: към кои ястия може да се добавяКулинарна употреба на уасаби: към кои ястия може да се добавя
20 Окт.
Уасаби, наричан още японски хрян, корен с остър и пикантен вкус, който придава уникален вкус и силен аромат на ястията. От него се прави зелена паста, известна и като уасаби сос. За какво се ползва уасаби?
Подходящи подправки за карантияПодходящи подправки за карантия
15 Окт.
След като ви показахме колко полезна е карантията, време е да разширите ума си и небцето си и да сготвите нещо вкусно с черен дроб, сърце, език, волски опашки, воденички, шкембе и други. Подходящите подправки за карантия
Как се съхраняват туршиите?Как се съхраняват туршиите?
14 Окт.
Ето няколко важни съвета как се съхраняват туршиите. Веднъж съхранени, туршиите трябва да бъдат наблюдавани редовно. Колко дълго могат да се съхраняват туршиите?
Как да направим целувки - наръчник на новакаКак да направим целувки - наръчник на новака
10 Окт.
Целувките са изящен и вкусен десерт, който изисква малко съставки, но внимание и прецизност при приготвянето. Ето какво включва наръчникът за целувки на новака. За да направите целувки, ще ви трябват само три съставки
Кулинарни тайни и история на малебитоКулинарни тайни и история на малебито
08 Окт.
Какво е малеби? Малеби е млечен пудинг, обикновено приготвян често с ориз, захар, мляко и оризово брашно, нишесте или грис. Ранните рецепти за малеби включват рецептурник от Багдад и две арабски готварски книги от 13-ти век
Какво да сготвим с прясно зелеКакво да сготвим с прясно зеле
05 Окт.
В следните редове ще ви предложим няколко идеи какво да сготвите с прясно зеле. Със зеле можем да си приготвяме свежи и хрупкави салатки, да го използваме за направата на зелеви супи, на основни ястия и дори печива.
Какво да правим с водата от варене на царевица?Какво да правим с водата от варене на царевица?
04 Окт.
Водата, която остава след варене на царевица, често се изхвърля като отпадъчен продукт, без да се осъзнават многобройните ѝ ползи. Как да се използва водата от варенето на царевицата?
Кулинарни тънкости при приготвяне на миди Сен ЖакКулинарни тънкости при приготвяне на миди Сен Жак
04 Окт.
Мидите Сен Жак, известни още като морски гребенки, са деликатес, който съчетава изискан вкус и копринена текстура. Бързо и внимателно готвене на миди Сен Жак. Подправки и сосове за миди Сен Жак
Характеристики и кулинарна употреба на домати РомаХарактеристики и кулинарна употреба на домати Рома
03 Окт.
Кулинарната употреба на доматите Рома е много широка, но вероятно са най-известни с това, че от тях се приготвят консерви, доматено пюре, кетчуп и всякакви доматени сосове. Характеристики и готвене на домати Рома
Правила за консервиране на кисели краставичкиПравила за консервиране на кисели краставички
03 Окт.
Съвети за консервиране на кисели краставички. Как да имате вкусни и хрупкави кисели краставички? Как се правят най-вкусните кисели краставички?
Как да панираме без яйце?Как да панираме без яйце?
03 Окт.
Панировката без яйце може да бъде направена с различни видове сухи съставки, които придават хрупкавост на храната. Как да направим панировка без яйце? Паниране без яйце.