Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Как се прави винен оцет в домашни условияКак се прави винен оцет в домашни условияЗа да приготвите винен оцет, са ви необходими три литра червено или бяло вино, осем литра преварена вода, осемстотин грама захар, десет милилитра винена киселина.
Употреба и приложения на ябълковото брашноУпотреба и приложения на ябълковото брашно
08 Юни
Ели
Ябълковото брашно може да се използва по различни начини. Може да го смесите с друг тип брашно, за да го обогатите или да използвате само ябълковото за направата на различни хлябове, ябълкови кексове и. . .
Тайната на перфектното сушиТайната на перфектното сушиСамо допреди няколко десетилетия в България не бяхме и чували за суши, а днес вече можем да го намерим навсякъде. Ако искате сами да си го приготвите, вижте тайните на перфектното суши:
Италианско телешко месо - специфика и защо е толкова вкусноИталианско телешко месо - специфика и защо е толкова вкусноБез съмнение италианската кухня е една от най-добре познатите и харесвани в световен мащаб. Италианско телешко место - специфика и защо е толкова вкусно:
Захар от фурми - предимства и приложенияЗахар от фурми - предимства и приложенияЕдин малко познат у нас и все още слабо прилаган в кулинарията подсладител е захарта от фурми. Това е чудесна и здравословна алтернатива на добре познатите ни бяла рафинирана захар и кафява захар.
Как се прави наистина здравословна пилешка супаКак се прави наистина здравословна пилешка супаПилешката супа е любима на малки и големи, но освен всичко е и много здравословна. Как се прави наистина здравословна пилешка супа?
Защо трябва да консумираме червен боб само много добре сваренЗащо трябва да консумираме червен боб само много добре сваренЧервеният боб, който доскоро смятахме за прекалено екзотичен, вече трайно се е настанил на трапезата ни. Защо трябва да консумираме червен боб само много добре сварен?
Кулинарна употреба на гъши яйцаКулинарна употреба на гъши яйцаЗа разлика от кокошите яйца, гъшите могат да бъдат намерени много по-трудно по магазините. Кулинарна употреба на гъши яйца:
Типично български подправкиТипично български подправкиЗа да придадете на българските ястия неповторим вкус, освен любов към готвенето е необходимо и точната доза пресни и ароматни традиционни подправки. Ето и кои са типичните български подправки
Какво е Барамунди?Какво е Барамунди?Какво е Барамунди - това странно име, което напомня на нещо непознато и далечно. Барамунди, известен още като азиатски лаврак, е риба с бяло месо, със сладък, мек вкус и твърда текстура.
Ръководство съхранение на храни: Колко дълго, за да са свежи и безопасниРъководство съхранение на храни: Колко дълго, за да са свежи и безопасниКакъв е срокът на годност и съхранение на храните? Използвайте тези кратки указания, за да определите колко дълго трябва да се съхранява храната за максимална свежест и безопасност.
Най-вкусните пържени картофи се правят ето такаНай-вкусните пържени картофи се правят ето такаИстината е, че откакто са изобретени пържените картофи - някъде около 17 в. , те са любими на всички. Ето защо тук ще ви покажем 5 тънкости при направата на пържени картофки им в домашни условия