Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети
Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сайдер или тоник – кое е по-добре да пием през летните месеци?Сайдер или тоник – кое е по-добре да пием през летните месеци?
09 Юни
Но коя напитка е по-добрият избор в жегите – плодово-освежаващият сайдер или класическият горчиво-прохладен тоник? Кратка история на сайдера и тоника. Състав на сайдера и тоника
Кои са най-популярните сортове драконов плод?Кои са най-популярните сортове драконов плод?
08 Юни
Драконовият плод, известен още като питая, е екзотичен плод, който през последното десетилетие придоби световна популярност. Най-добрите сортове драконов плод за кулинарни приложения.
Как да разпознаете качественото кафе?Как да разпознаете качественото кафе?
07 Юни
Качественото кафе не е лукс – то е резултат от знание, внимание към детайла и усет към вкуса. Как да разпознаем качественото кафе? Признаци на качественото кафе.
Подходящи мезета за узо и мастикаПодходящи мезета за узо и мастика
06 Юни
Мастиката и узото са част от морската трапеза, но при едно подробно разглеждане на всички храни и мезета, които вървят с анасоновите напитки, ще се установи, че те са универсални напитки, подходящи за всички храни.
Брашно тип 450 - характеристики и за какво е подходящо?Брашно тип 450 - характеристики и за какво е подходящо?
05 Юни
Едно от най-често срещаните на пазара е брашното тип 450 – познато също като фино или бяло брашно. Какво означава брашно тип 450? Брашното тип 450 се отличава със снежнобял или много светъл кремав цвят и копринена текстура
Как да мариноваме джолан?Как да мариноваме джолан?
05 Юни
Мариноването на джолан е ключът към сочна текстура, богат вкус и аромат, който се запомня. Ето как точно да мариновате джолана, за да получите перфектен резултат
Портърхаус стек - какво представлява?Портърхаус стек - какво представлява?
04 Юни
Сред ценителите на месото и почитателите на добрата кухня терминът Портърхаус стек се ползва с особено уважение. Как се приготвя най-добре Портърхаус стек? Колко голям е един Портърхаус?
Техника за приготвяне на домашни кремовеТехника за приготвяне на домашни кремове
04 Юни
Ще разгледаме основните техники за приготвяне на различни видове домашни кремове, ще споделим ценни съвети и ще разкрием тайните за постигане на съвършено гладка, копринена и вкусна текстура всеки път. Основи на кремовете
Варене на боб без накисване - как да го направим?Варене на боб без накисване - как да го направим?
04 Юни
Преди да ви покажем как може да сварите боб, без да го накисвате, нека ви обясним и поради какви причини това се препоръчва от някои специалисти. Причини да варите боба без накисване
Брашно тип 500 - какво трябва да знаем?Брашно тип 500 - какво трябва да знаем?
03 Юни
Както сами се досещате понятието тип 500“ изобщо не е старинно и произхожда от времето на индустриалната епоха на мелничарството през 19 век. Брашното тип 500 спада към белите брашна, които са от меко пшенично зърно.
Тайните на перфектния боровинков чийзкейкТайните на перфектния боровинков чийзкейк
03 Юни
Воала! Вече можете да запретвате ръкави и спокойно да приготвите перфектния боровинков чийзкейк! Ето кои са тайните на перфектния боровинков чийзкейк.
Какво да си приготвим с рикота?Какво да си приготвим с рикота?
03 Юни
Италианското сирене рикота е едно от най-често използваните сирена в кулинарията, подходящо както за солени, така и за сладки специалитети. Какво може да си приготвите с рикота, която наподобява нашата извара
Колко захар има в турските баклави?Колко захар има в турските баклави?
30 Май
Въпросът, който тревожи както съвременния готвач, така и загрижения за здравето клиент, е: колко точно захар съдържа турската баклава? Сладостта на баклавата е неразривно свързана със символиката ѝ – тя се поднася на