Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Заместители на бялото брашноЗаместители на бялото брашноЗаместителите на бяло брашно са отличен избор както за хора с непоносимост към глутен, така и за хора, които искат да разнообразят начина си на хранене. Кои брашна заместват бялото пшенично брашно
Подходящи мезета за уискиПодходящи мезета за уискиИма някои мезета, които си пасват особено добре с уиски. Ето какво е добре да научите в тази насока и с какво се поднася уискито в различните държави. С какво се гарнира уиски?
Бърза и романтична закуска за Свети ВалентинБърза и романтична закуска за Свети Валентин
14 Февр.
Нели
Ако искате да зарадвате партньора си за Свети Валентин, но нямате много време, умения или ресурси, следващите идеи са идеални за Вас
Как да избираме кашкавалКак да избираме кашкавалИзборът на качествен кашкавал сред голямото разнообразие, което има на пазара не е лесна задача. Как да познаем качественият кашкавал? Кой е истинският кашкавал на пазара?
Бадемово БрашноБадемово БрашноБадемовото брашно, описано най-просто, представлява смлени бадеми. Вижте всичко, което трябва да знаете за бадемовото брашно.
Как да си направим тофу в домашни условияКак да си направим тофу в домашни условияТофуто е продукт с китайски произход, който се прави от соево мляко. Смята се, че този вид сирене се е консумирало в Китай още преди новата ера. Как да си направим тофу в домашни условия?
СкаморцаСкаморцаЧудите се какво е скаморца? Ако сте почитател на различните видове сирена и кашкавали, то може би вие вече знаете за този продукт, който става все по-популярен на българския пазар. Скаморца - какво трябва да знаем?
Най-добрите подправки за супаНай-добрите подправки за супаКогато приготвяме супи и се колебаем на коя супа каква подправка да сложим. Ето някои насоки относно кои подправки на кои супи подхождат.
Основни френски сосовеОсновни френски сосовеЕто кои са основни френски сосове, които всеки добър кулинар трябва да познава и умее. Това са едни от любимите сосове и у нас, но тяхната родина е Франция.
Храната ви става отровна, ако я готвите такаХраната ви става отровна, ако я готвите такаВижте тези важни факти за обработката на храната, които са потвърдени от специалисти. Ако готвите храната си така, най-вероятно тя става отровна. Коя е правилна кулинарна обработка на продуктите
Овкусяване на ярешко месоОвкусяване на ярешко месоЕдин от основните проблеми при готвенето на ярешко е това, че то има доста специфична миризма. Как да овкусим ярешко месо? Кои са подходящите подправки за ярешко месо?
Какви подправки се слагат на сушеница?Какви подправки се слагат на сушеница?Приготвянето на домашна сушеница си има своите тънкости, една от които са необходимите подправки за овкусяването ѝ. Ето какви подправки се слагат на сушеница.