Колко време се пекат различните сладки? Съвети и хитринки
Кулинарни Съвети

Колко време се пекат различните сладки? Съвети и хитринки

Ако вече си имате любими рецепти за сладки, ние ще ви дадем някои съвети за това как да ги приготвяте и какви интересни тънкости трябва да знаете, когато печете сладки

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Защо и как се накисва чия?Кулинарни Съвети

Защо и как се накисва чия?

30.01.2019

Един от най-разпространените начини за консумация е чрез накисване на семената чия. Семената абсорбират голямо количество вода много бързо, обикновено до 10 мин

Кулинарни Съвети - Трябва ли да се бели кората на ябълките?Кулинарни Съвети

Трябва ли да се бели кората на ябълките?

29.01.2019

Съществуват спорове дали кората на ябълките трябва да се бели. Според някои мнения кората на ябълките е много по-полезна от сърцевината им. Но трябва ли все пак да белите ябълките?

Кулинарни Съвети - Как да мием плодовете и зеленчуцитеКулинарни Съвети

Как да мием плодовете и зеленчуците

28.01.2019

За да се предпазим от всички вредни вещества, които съдържат, е необходимо да измиваме правилно плодовете и зеленчуците си преди консумация.

Кулинарни Съвети - Ето как се маринова рибаКулинарни Съвети

Ето как се маринова риба

27.01.2019

Рибата е един от най-полезните продукти, чиято консумация е задължителна поне по няколко пъти седмично. Голямо разнообразие от видове, които могат да се приготвят по редица начини, според предпочитанията и вкуса ви. Ето как се маринова риба!

Кулинарни Съвети - Как правилно да съхраняваме лук вкъщиКулинарни Съвети

Как правилно да съхраняваме лук вкъщи

27.01.2019

Лукът е една от най-необходимите съставки в кухнята. Той се предлага с различни форми, размери и цветове, и всеки от тях си има собствен специфичен вкус. Как правилно да съхраняваме лук вкъщи?

Кулинарни Съвети - Вкусните тайни на червеното цвеклоКулинарни Съвети

Вкусните тайни на червеното цвекло

25.01.2019

Ако не се притеснявате да експериментирате в кухнята и не сте любител на ястията с месо, то червеното цвекло е зелечук, който сме сигурни, че заслужава вашето внимание.

Кулинарни Съвети - Митът за гроздето и сиренетоКулинарни Съвети

Митът за гроздето и сиренето

25.01.2019

Гроздето е може би най-често срещаният плод, който украсява платата със сирене. То допълва платото красиво, лесно се откъсва и се яде. Какво обаче не знаем за тази популярна комбинация?

Кулинарни Съвети - Речник на безглутеновите брашнаКулинарни Съвети

Речник на безглутеновите брашна

24.01.2019

Да се научите как да използвате комбинации от безглутенови брашна е тайната на успешното готвене без глутен.

Кулинарни Съвети - Приготвяне и овкусяване на телешка каймаКулинарни Съвети

Приготвяне и овкусяване на телешка кайма

23.01.2019

Без съмнение каймата се нарежда на едно от първите места в категорията любими месни специалитети. За вкусна и крехка кайма най-подходящото месо е телешко. . .

Кулинарни Съвети - Виното според ястието - седем прости правилаКулинарни Съвети

Виното според ястието - седем прости правила

23.01.2019

Днес все повече хора знаят как да подбират алкохола според храната. Ако обаче все още не сте се замисляли за това, ето няколко прости правила за съчетаване на виното с храната