Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво трябва да знаем при брането на гъбиКакво трябва да знаем при брането на гъби
26 Септ.
Преди да тръгнем за гъби, нужно е да знаем, че вкусното горско разнообразие изисква много опит и внимание, за да се различат характерните признаци които отличават ядливите от неядливите. Какво трябва да знаем при брането на гъби
Как се прави перфектният стек без излишни подправки и маринатиКак се прави перфектният стек без излишни подправки и маринати
25 Септ.
Приготвянето на перфектния стек е изкуство, което не изисква сложни маринати и излишни подправки. Как се прави перфектният стек без излишни подправки и маринати
Заместителите на истинския шоколадЗаместителите на истинския шоколад
19 Септ.
Кои са заместителите на истинския шоколад? С какво можем да заместим истинския шоколад? Какви еквиваленти на шоколада съществуват?
Как да приготвяме здравословни десерти с какаово маслоКак да приготвяме здравословни десерти с какаово масло
18 Септ.
Какаовото масло е универсална съставка, която може да бъде използвана в различни видове десерти. Ето няколко идеи как да включите какаово масло в здравословното си меню
Какви подправки се слагат на ребърцаКакви подправки се слагат на ребърца
12 Септ.
Нека влезем по-подробно в темата за това какви подправки се слагат на ребърца. Подправки за свински ребърца. Подправки за телешки ребърца. Подправки за агнешки ребърца
Най-добрите маринати за ребърцаНай-добрите маринати за ребърца
11 Септ.
За да подготвите перфектната марината за подобряване вкуса на месото, е важно да познавате неговите специфики и характерни особености. Кои са най-добрите маринати за ребърца?
Ориз Басмати или обикновен ориз - кой да изберем?Ориз Басмати или обикновен ориз - кой да изберем?
10 Септ.
Разлики между обикновен ориз и Басмати. В превод от хинди Басмати означава пълен с вкус. Сравняването на двата вида ориз - обикновен и Басмати, показва, че индийският вид е по-здравословен продукт и по-вкусен и полезен със. . .
Как да си направим оранжева сладкарска боя с естествени продуктиКак да си направим оранжева сладкарска боя с естествени продукти
09 Септ.
Оранжевата боя е една от най-често използваните в сладкарството, особено за декорация на есенни и празнични сладкиши. Как обаче да си направите оранжева боя с естествени продукти?
Какво са полизахаридите и какво е тяхното действиеКакво са полизахаридите и какво е тяхното действие
07 Септ.
Полизахаридите са сложни въглехидрати, съставени от дълги вериги на монозахариди, свързани помежду си чрез гликозидни връзки. Какво представляват полизахаридите и какво е тяхното действие?
Как да направим галет в три лесни стъпкиКак да направим галет в три лесни стъпки
04 Септ.
Галетите са прекрасна и значително по-лесна алтернатива на пая, когато, знаете, не ви се прави истински пай. Галетът може да е с ягоди, с праскови, с горски плодове, с боровинки или с джинджифил и круши. Как се прави галет?
Как да си направим жълта сладкарска боя?Как да си направим жълта сладкарска боя?
02 Септ.
Жълтата сладкарска боя е широко използван елемент в сладкарството, който добавя цвят и визуална привлекателност към различни десерти. Как да си направите жълта сладкарска боя? Природни източници на жълт пигмент
Характеристики и кулинарна употреба на домати Розова магияХарактеристики и кулинарна употреба на домати Розова магия
21 Август
Характеристики на сорта Розова магия. Доматите Розова магия се отличават с характерния си розов цвят, който е резултат от специалния генетичен състав на плода. Кулинарна употреба на домати Розова магия.
Съвети при готвенето в гърнеСъвети при готвенето в гърне
21 Август
Готвенето в гърне е древна техника, която датира от хилядолетия и се използва в много култури по света. Предлагаме ви и някои съвети за готвене в гърне, които ще запазят целостта на съда