Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Видовете ориз и в кои ястия се слагатВидовете ориз и в кои ястия се слагат
08 Май
Оризът има 3 определящи качества - дължина, цвят и текстура. По правило дължината и текстурата са свързани. Видове ориз и разликите между тях. Кой вид ориз в кое ястие се слага?
Подходящи подправки за пелмениПодходящи подправки за пелмени
07 Май
Кои подправки за подходящи за пелмени? С какво да овкусим пелмени? Подходящи подправки за пелмени. Как пелмените да станат много вкусни?
Характеристики на ориз Виалоне НаноХарактеристики на ориз Виалоне Нано
04 Май
Ето кои са основните характеристики на ориза Виалоне Нано. Италианският ориз Виалоне Нано, който се характеризира със своите малки и кръгли зърна, които имат способността да поемат идеално всякакви течности и аромати.
Добавете оцет към млякото и вижте какво се получаваДобавете оцет към млякото и вижте какво се получава
04 Май
Това домашно сирене с мляко и оцет е празник на простотата и креативността, предлагайки достъпна и здравословна алтернатива на различните топени и крема сирена. Бюджетно сирене от смесването на мляко с оцет
Диетични ли са домашно сушените плодове?Диетични ли са домашно сушените плодове?
03 Май
Изсушени в домашни условия, те са сладки, вкусни и все пак ги наричаме плодове“. Вече може да се отговори на въпроса диетични ли са домашните сушени плодове
Малки трикове за перфектен сушен хлябМалки трикове за перфектен сушен хляб
03 Май
Следвайте тези малки трикове и ще откриете, че перфектният сушен хляб е напълно постижим – и много по-вкусен от всяка купена галета или крутони. Сушеният хляб е нещо повече от остатък – той е основа за редица рецепти. . .
Как да приготвим вкусни агнешки котлети?Как да приготвим вкусни агнешки котлети?
29 Април
Ето как стъпка по стъпка как да изберем агнешки котлети, как да го овкусим, как да го приготвим – и как да го поднесем по начин, който ще впечатли всеки гост. Как да поднесем агнешки котлети?
Кои са най-добрите видове мая за козунак?Кои са най-добрите видове мая за козунак?
25 Април
За да постигнем онова незабравимо усещане за домашен уют и вкус, ключова роля играе маята. Но коя е най-подходящата мая за великденски козунак? Нека разгледаме основните видове мая и техните предимства.
Кога за пръв път е внесен черният ориз в България?Кога за пръв път е внесен черният ориз в България?
25 Април
В тази статия ще проследим кога и как черният ориз е стигнал до България, как е приет от местната кулинарна сцена и какво го прави толкова специален. Първите количества черен ориз най-вероятно са били внесени от търговци. . .
Тайната съставка на божествения великденски козунакТайната съставка на божествения великденски козунак
15 Април
Ароматът на прясно изпечен козунак, разкъсван на нишки и обогатен с ванилия, лимонова кора и ром, носи със себе си уют. Коя е тайната съставка на козунака?
Априлски кулинарен календар: вкусотии според сезонаАприлски кулинарен календар: вкусотии според сезона
15 Април
Април е месецът, в който природата се пробужда напълно, а пазарите започват да се изпълват с пресни, сезонни зеленчуци и билки. Вкусотии според сезона.
Какво прави пържените картофи любими на всички поколения?Какво прави пържените картофи любими на всички поколения?
14 Април
Пърженият картоф – познат от незапомнени времена със семпъл вид, но безкрайно любим. От деца до възрастни, от закусвални до гурме ресторанти – пържените картофи присъстват на почти всяка маса и винаги намира път
Разликата между варене, къкрене и бланширанеРазликата между варене, къкрене и бланширане
13 Април
Ако обичате да готвите, вероятно сте срещали рецепти, в които се използват термини като варене, къкрене или бланширане. Макар и да звучат по подобен начин, всеки от тези методи има своята роля в кухнята и се различава от другия