Празнична Трапеза

Празнична Трапеза

Празнична Трапеза от българската и интернационална кухня. Разгледай нашите предложения за празнична трапеза.
Илинден e! Ето какво да сложите на трапезата днесИлинден e! Ето какво да сложите на трапезата днесИлинден е един от най-големите летни празници по времето, когато има много работа на нивите. Трапезата на Илинден е специална. Жените пекат обредни питки в чест на Илия Гръмовник и ги раздават в църквата или в параклис
Петровден: Обичаи и традиции, които да спазимПетровден: Обичаи и традиции, които да спазимНа 29 юни Православната църква почита паметта на Светите апостоли и разпространители на Християнството Петър и Павел. Днес приключват Петровите пости. Обичаи и традиции на Петровден
На Петровден осветете хляб и ябълки в църкватаНа Петровден осветете хляб и ябълки в църкватаНа 29 юни православните християни празнуват Петровден. Днес официално приключват Петровите пости и за празника се приготвят специални ястия като петровското пиле.
Еньовден е! Какво да сложим на трапезата според традициятаЕньовден е! Какво да сложим на трапезата според традициятаЕньовден (Яневден, Иванден, Драгийка) е български празник със стар произход. Освен с традиционното бране на билки той се отбелязва и с приготвяне на определени ястия.
3 летни десерта, които ще направят партито ви хит3 летни десерта, които ще направят партито ви хитНека дадем своя глас за най-хитово парти и най-подходящите летни десерти за парти. Вижте тук нашите хитови предложения за коктейл с диня и узо, уникални парти баклавички и кошнички
Трапезата за поменТрапезата за поменХраната, както и напитките, които се сервират за помен, са един вид връзка между покойника и опечалените. Ето какво трябва непременно да присъства на трапезата за помен, независимо в кой край на България се прави поменът
Черешова задушница е! Каква храна се приготвя днес?Черешова задушница е! Каква храна се приготвя днес?В съботата преди Петдесетница православният свят отбелязва Черешова задушница. Вярва се, че на този ден вратите на Рая се отварят, за да посрещнат душите на починалите ни близки.
Какво да сложим на трапезата за ГергьовденКакво да сложим на трапезата за ГергьовденГергьовден е! Доброто настроение, веселието и богатите трапези днес са задължителни. На Гергьовден агнешкото на трапезата и спазването на традициите ще ви донесат берекет и здраве през цялата година.
Великден е!Великден е!Великден е най-големият и светъл празник за християните по целия свят - денят, в който Христос възкръсва. Празнуваме Възкресени Христово! Запознайте се с обичаите и традициите за празника.
Празнично меню за ВеликденПразнично меню за Великден
19 Април
Жана Г.
За Великден по традиция се приготвя ястие от агнешко месо. Оригинално и вкусно е рулото от агнешко месо. За десерт може да приготвите Великденски венец.
Задължителни ястия за Великденската трапезаЗадължителни ястия за Великденската трапезаЕто кои са задължителните ястия за Великденската трапеза, които трябва да предложите на семейството си за светлия празник. Вижте няколко нови вариации на традиционните ястия за Великден.
Съвети за безопасно боядисване и съхранение на великденски яйцаСъвети за безопасно боядисване и съхранение на великденски яйцаАко планирате да украсите великденски яйца, е добра идея да проверите знанията си за безопасност на храните. Ето съвети за безопасното боядисване и съхраняване на великденските яйца.