Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза
Празнична Трапеза

Празнична Трапеза

Празнична Трапеза от българската и интернационална кухня. Разгледай нашите предложения за празнична трапеза.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят захарни перли за десерти?Как се правят захарни перли за десерти?
19 Дек.
Необходими съставки за захарни перли за сладкиши. Стъпки за приготвяне на захарни перли за сладкиши. Как се правят захарни перли за десерти? За какви ястия са подходящи захарните перли.
Какво да сготвим за Света ЕкатеринаКакво да сготвим за Света Екатерина
25 Ноем.
На 24 ноември имат имен ден Екатерина, Катерина, Катя. За Света Екатерина се омесва пита, която се изпича, намазва се с нещо сладко и с думите Да ни е на помощ Св. Екатерина. Какво да сготвим за Св. Екатерина
Трапезата на Малка БогородицаТрапезата на Малка Богородица
08 Септ.
На 8 септември православният сват възхвалява рождеството на Божията майка пресвета Богородица. Този ден е наричан още като празник Малка Богородица и също Рождество Богородично.
Фануропита - гръцкият сладкиш за здраве и гадаенеФануропита - гръцкият сладкиш за здраве и гадаене
27 Август
Фануропита е вид гръцки сладкиш, която се приготвя традиционно по време на празника на Свети Фанурий. Този празник се отбелязва на 27 август, а сладката фануропита е често част от традиционното празнично меню.
Кои видове алкохол са разрешени и кошерни за ПасхаКои видове алкохол са разрешени и кошерни за Пасха
18 Юли
Кои видове алкохол са разрешени и кошерни за Пасха? Алкохолна напитка, която не е разрешена и следователно некошерна за отбелязване на еврейската Пасха, е всякакъв вид алкохол, произведен от един от петте вида зърно
Петровден: Обичаи и традиции, които да спазимПетровден: Обичаи и традиции, които да спазим
29 Юни
На 29 юни Православната църква почита паметта на Светите апостоли и разпространители на Християнството Петър и Павел. Днес приключват Петровите пости. Обичаи и традиции на Петровден
На Петровден осветете хляб и ябълки в църкватаНа Петровден осветете хляб и ябълки в църквата
29 Юни
На 29 юни православните християни празнуват Петровден. Днес официално приключват Петровите пости и за празника се приготвят специални ястия като петровското пиле.
Еньовден е! Какво да сложим на трапезата според традициятаЕньовден е! Какво да сложим на трапезата според традицията
24 Юни
1
Еньовден (Яневден, Иванден, Драгийка) е български празник със стар произход. Освен с традиционното бране на билки той се отбелязва и с приготвяне на определени ястия.
Черешова задушница е! Каква храна се приготвя днес?Черешова задушница е! Каква храна се приготвя днес?
03 Юни
В съботата преди Петдесетница православният свят отбелязва Черешова задушница. Вярва се, че на този ден вратите на Рая се отварят, за да посрещнат душите на починалите ни близки.
Какво да сложим на трапезата за ГергьовденКакво да сложим на трапезата за Гергьовден
06 Май
Гергьовден е! Доброто настроение, веселието и богатите трапези днес са задължителни. На Гергьовден агнешкото на трапезата и спазването на традициите ще ви донесат берекет и здраве през цялата година.
Великден е!Великден е!
16 Април
Великден е най-големият и светъл празник за християните по целия свят - денят, в който Христос възкръсва. Празнуваме Възкресение Христово! Запознайте се с обичаите и традициите за празника.
Какво се яде на Разпети ПетъкКакво се яде на Разпети Петък
14 Април
Старите хора са казали На този ден и птичката гнездо не вие, подчертавайки изключителната тъга, носеща Разпети петък. Какво се яде на Разпети Петък?