gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза
Празнична Трапеза

Празнична Трапеза

Празнична Трапеза от българската и интернационална кухня. Разгледай нашите предложения за празнична трапеза.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Илинден e! Ето какво да сложите на трапезата днесИлинден e! Ето какво да сложите на трапезата днесИлинден е един от най-големите летни празници по времето, когато има много работа на нивите. Трапезата на Илинден е специална. Жените пекат обредни питки в чест на Илия Гръмовник и ги раздават в църквата или в параклис
Еньовден е! Какво да сложим на трапезата според традициятаЕньовден е! Какво да сложим на трапезата според традициятаЕньовден (Яневден, Иванден, Драгийка) е български празник със стар произход. Освен с традиционното бране на билки той се отбелязва и с приготвяне на определени ястия.
Черешова задушница е! Каква храна се приготвя днес?Черешова задушница е! Каква храна се приготвя днес?В съботата преди Петдесетница православният свят отбелязва Черешова задушница. Вярва се, че на този ден вратите на Рая се отварят, за да посрещнат душите на починалите ни близки.
Подходящи Десерти за ГергьовденПодходящи Десерти за ГергьовденГергьовден е един от най-големите и най-обичани празници в народния календар. На този ден по стара българска традиция на трапезата, около която се събира цялото семейство се поставя ароматно печено агне.
Какво да сложим на трапезата за ГергьовденКакво да сложим на трапезата за ГергьовденГергьовден е! Доброто настроение, веселието и богатите трапези днес са задължителни. На Гергьовден агнешкото на трапезата и спазването на традициите ще ви донесат берекет и здраве през цялата година.
Традиционна великденска храна от цял ​​святТрадиционна великденска храна от цял ​​святНяма да се изненадате да чуете, че яйцата присъстват силно в традиционната великденска кухня, където и да се намирате по света. Какво бихте яли за Великден, ако бяхте от. . . ?
Задължителни ястия за Великденската трапезаЗадължителни ястия за Великденската трапезаЕто кои са задължителните ястия за Великденската трапеза, които трябва да предложите на семейството си за светлия празник. Вижте няколко нови вариации на традиционните ястия за Великден.
Великден е!Великден е!Великден е най-големият и светъл празник за християните по целия свят - денят, в който Христос възкръсва. Празнуваме Възкресение Христово! Запознайте се с обичаите и традициите за празника.
Как да оплетем козунакКак да оплетем козунак
23 Април
Жана Г.
За да бъде великденският козунак не само вкусен и пухкав, но също така и красив, той трябва да се оплете, за да е наистина празничен.
Какво се яде на Разпети ПетъкКакво се яде на Разпети ПетъкСтарите хора са казали На този ден и птичката гнездо не вие, подчертавайки изключителната тъга, носеща Разпети петък. Какво се яде на Разпети Петък?
Рецепти за бърз и пухкав козунакРецепти за бърз и пухкав козунак
21 Април
1
Пламена M.
Противно на убеждението, че приготвянето му е трудоемко и изисква време, тук ще намерите няколко рецепти за бърз и пухкав козунак. Как се прави лесен и пухкав козунак
Кулинарни традиции на Велики четвъртъкКулинарни традиции на Велики четвъртък
21 Април
Ели
Най-наситен и обагрен с традиции и ритуали е Велики четвъртък. Важното при великденския хляб и козунаците е не как ще бъде наречен, а как ще бъде направен. Кулинарни традиции на Велики четвъртък