Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза
Празнична Трапеза

Празнична Трапеза

Празнична Трапеза от българската и интернационална кухня. Разгледай нашите предложения за празнична трапеза.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои видове алкохол са разрешени и кошерни за ПасхаКои видове алкохол са разрешени и кошерни за Пасха
18 Юли
Кои видове алкохол са разрешени и кошерни за Пасха? Алкохолна напитка, която не е разрешена и следователно некошерна за отбелязване на еврейската Пасха, е всякакъв вид алкохол, произведен от един от петте вида зърно
Петровден: Обичаи и традиции, които да спазимПетровден: Обичаи и традиции, които да спазим
29 Юни
На 29 юни Православната църква почита паметта на Светите апостоли и разпространители на Християнството Петър и Павел. Днес приключват Петровите пости. Обичаи и традиции на Петровден
На Петровден осветете хляб и ябълки в църкватаНа Петровден осветете хляб и ябълки в църквата
29 Юни
На 29 юни православните християни празнуват Петровден. Днес официално приключват Петровите пости и за празника се приготвят специални ястия като петровското пиле.
Еньовден е! Какво да сложим на трапезата според традициятаЕньовден е! Какво да сложим на трапезата според традицията
24 Юни
1
Еньовден (Яневден, Иванден, Драгийка) е български празник със стар произход. Освен с традиционното бране на билки той се отбелязва и с приготвяне на определени ястия.
Черешова задушница е! Каква храна се приготвя днес?Черешова задушница е! Каква храна се приготвя днес?
03 Юни
В съботата преди Петдесетница православният свят отбелязва Черешова задушница. Вярва се, че на този ден вратите на Рая се отварят, за да посрещнат душите на починалите ни близки.
Какво да сложим на трапезата за ГергьовденКакво да сложим на трапезата за Гергьовден
06 Май
Гергьовден е! Доброто настроение, веселието и богатите трапези днес са задължителни. На Гергьовден агнешкото на трапезата и спазването на традициите ще ви донесат берекет и здраве през цялата година.
Великден е!Великден е!
16 Април
Великден е най-големият и светъл празник за християните по целия свят - денят, в който Христос възкръсва. Празнуваме Възкресение Христово! Запознайте се с обичаите и традициите за празника.
Какво се яде на Разпети ПетъкКакво се яде на Разпети Петък
14 Април
Старите хора са казали На този ден и птичката гнездо не вие, подчертавайки изключителната тъга, носеща Разпети петък. Какво се яде на Разпети Петък?
Кулинарни традиции на Велики четвъртъкКулинарни традиции на Велики четвъртък
13 Април
Най-наситен и обагрен с традиции и ритуали е Велики четвъртък. Важното при великденския хляб и козунаците е не как ще бъде наречен, а как ще бъде направен. Кулинарни традиции на Велики четвъртък
Какво се яде на ЦветницаКакво се яде на Цветница
09 Април
Цветница е християнски празник, който се винаги се празнува една седмица преди Великден. На този ден Исус влиза в Йерусалим, а вярващите го посрещат. Каква е трапезата за Цветница?
Пет традиционни ястия за трапезата на ЦветницаПет традиционни ястия за трапезата на Цветница
09 Април
Въпреки че Цветница се празнува точно седмица преди края на Великденския пост, по традиция днес се позволява консумацията на риба и яйца. Вижте традиционните ястия за Цветница:
Какво трябва да се сготви за Лазаровден по традицияКакво трябва да се сготви за Лазаровден по традиция
08 Април
Въпреки че денят се изменя, традициите са празника са едни и същи и се предават от поколение на поколение, като и за празничната трапеза има стари обичаи.