Празнична Трапеза

Празнична Трапеза

Празнична Трапеза от българската и интернационална кухня. Разгледай нашите предложения за празнична трапеза.
3 летни десерта, които ще направят партито ви хит3 летни десерта, които ще направят партито ви хитНека дадем своя глас за най-хитово парти и най-подходящите летни десерти за парти. Вижте тук нашите хитови предложения за коктейл с диня и узо, уникални парти баклавички и кошнички
Трапезата за поменТрапезата за поменХраната, както и напитките, които се сервират за помен, са един вид връзка между покойника и опечалените. Ето какво трябва непременно да присъства на трапезата за помен, независимо в кой край на България се прави поменът
Черешова задушница е! Каква храна се приготвя днес?Черешова задушница е! Каква храна се приготвя днес?В съботата преди Петдесетница православният свят отбелязва Черешова задушница. Вярва се, че на този ден вратите на Рая се отварят, за да посрещнат душите на починалите ни близки.
Какво да сложим на трапезата за ГергьовденКакво да сложим на трапезата за ГергьовденГергьовден е! Доброто настроение, веселието и богатите трапези днес са задължителни. На Гергьовден агнешкото на трапезата и спазването на традициите ще ви донесат берекет и здраве през цялата година.
Великден е!Великден е!Великден е най-големият и светъл празник за християните по целия свят - денят, в който Христос възкръсва. Празнуваме Възкресени Христово! Запознайте се с обичаите и традициите за празника.
Празнично меню за ВеликденПразнично меню за Великден
19 Април
Жана Г.
За Великден по традиция се приготвя ястие от агнешко месо. Оригинално и вкусно е рулото от агнешко месо. За десерт може да приготвите Великденски венец.
Задължителни ястия за Великденската трапезаЗадължителни ястия за Великденската трапезаЕто кои са задължителните ястия за Великденската трапеза, които трябва да предложите на семейството си за светлия празник. Вижте няколко нови вариации на традиционните ястия за Великден.
Съвети за безопасно боядисване и съхранение на великденски яйцаСъвети за безопасно боядисване и съхранение на великденски яйцаАко планирате да украсите великденски яйца, е добра идея да проверите знанията си за безопасност на храните. Ето съвети за безопасното боядисване и съхраняване на великденските яйца.
Какво се яде на ЦветницаКакво се яде на ЦветницаЦветница е християнски празник, който се винаги се празнува една седмица преди Великден. На този ден Исус влиза в Йерусалим, а вярващите го посрещат. Каква е трапезата за Цветница?
Пет традиционни ястия за трапезата на ЦветницаПет традиционни ястия за трапезата на Цветница
12 Април
Антония Р.
Въпреки че Цветница се празнува точно седмица преди края на Великденския пост, по традиция днес се позволява консумацията на риба и яйца. Вижте традиционните ястия за Цветница:
Какво трябва да се сготви за Лазаровден по традицияКакво трябва да се сготви за Лазаровден по традиция
11 Април
Антония Р.
Въпреки че денят се изменя, традициите са празника са едни и същи и се предават от поколение на поколение, като и за празничната трапеза има стари обичаи.
Трапезата на Благовещение: Рецепти и традицииТрапезата на Благовещение: Рецепти и традицииБлаговещение, известен у нас и като Благоец или Благовец, е един от най-големите и почитани християнски празници, който се празнува още от 7 век не само от Източноправославната, но и от Римокатолическата църква.