gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза
Празнична Трапеза

Празнична Трапеза

Празнична Трапеза от българската и интернационална кухня. Разгледай нашите предложения за празнична трапеза.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ивановците трябва да приготвят свинско за празникаИвановците трябва да приготвят свинско за празника
07 Януари
Антония Р.
Ивановден е най-празнуваният имен ден в страната ни, като на 7 януари около 300 000 българи ще подредят трапеза за гостите си, на която задължително трябва да присъстват няколко ястия. Вижте кои са те:
Трапезата на Богоявление трябва да е постнаТрапезата на Богоявление трябва да е постна
06 Януари
Антония Р.
На 6 януари християнската църква чества един от най-големите си празници – Йордановден, още Богоявление. За празника Богоявление на трапезата трябва да присъстват само постни ястия.
20 оригинални късмета за новогодишната баница20 оригинални късмета за новогодишната баницаАко искате тази година късметите за Нова година да са по-оригинални от всякога, предлагаме ви да прочетете нашите предложения. 20 оригинални късметчета за новогодишната баница
За Стефановден подредете на трапезата месни ястияЗа Стефановден подредете на трапезата месни ястияСтефановден е последният християнски празник от годината. Приготвят се основно местни ястия, които да се подредят на трапезата. Задължителни на трапезата на Стефановден са свинското със зеле и баницата с месо.
Коледната трапеза по света и у насКоледната трапеза по света и у насСлед като на Бъдни вечер семейството се е събрала около трапеза с постни гости, на Коледа ястията вече можат да бъдат блажни. Пуйката е традиционното ястие за Рождество Христово.
Коледа е!Коледа е!Всичко ще си е пак същото утре, след коледната нощ – амбицията, работата, задълженията, сметките и т. н Но моментите с най-любимите, те са тук и сега и не бива да ги отлагаме, особено на този светъл и приказен празник.
Как да подредим коледната трапеза?Как да подредим коледната трапеза?Дните около Коледа са едни от най-хубавите за всяко семейство. Споделените мигове около елхата с играчките, ароматът на сладки и смехът на любимите хора – това е безценно. В тези дни главните събития се случват около трапезата.
Идеи за ефектни коледни салатиИдеи за ефектни коледни салатиВсяка домакиня иска да изненада приятно своите гости за Коледа и Нова година. Ето идеи за ефектни коледни салати. Опитайте тези красиви салати за Коледа и Нова година.
Бъдни вечер е!Бъдни вечер е!В някои краища на страната ни Бъдни вечер се нарича Малка Коледа, Вечерня, Неядка и Кадена вечеря. Бъдни вечер е посветен на семейството, дома и огнището.
Ошав за Бъдни вечерОшав за Бъдни вечерСтава сравнително лесно, не са ви необходими много продукти, освен това е вкусен и има доста добри диетични качества. Хубаво е щом сте решили да го правите в домашни условия, да го приготвяте 1 – 2 дена преди самия празник.
Топ 11 на любимите ни постни ястия за Бъдни вечерТоп 11 на любимите ни постни ястия за Бъдни вечерБъдни вечер е на прага ни. Ако още не сте избрали какво да сложите на трапезата, припомнете си любимите на българите постни ястия за Бъдни вечер, за да не пропуснете нещо важно за трапезата преди Коледа
Как да подредим масата за Бъдни вечерКак да подредим масата за Бъдни вечерАко покривката е достатъчно цветна, няма да са нужни кой знае какви приготовления и украси. Сложете свещ в средата на трапезата, салфетки - тази аранжировка е достатъчна.