Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Как се правят захарни перли за десерти?

Как се правят захарни перли за десерти?

Как се правят захарни перли за десерти?
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см-19%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
22.00 лв.
17.82 лв.

Декорациите са основен елемент от приготвянето на красиви сладкиши. Те придават завършеност на всяко сладко изделие.

Захарните перли са едни от най-красивите декори за украсяване, не само на десерти, но и на всякакви рецепти. Те са много универсални и могат да бъдат добавени към почти всеки вид ястия, тъй като се балансират с различни вкусове, цветове и текстури на храната.

Захарните перли са перфектно допълнение към храната, което придава релеф и визуален естетически издържан ефект на ястията. Ето основните стъпки за приготвянето им на захарни перли за десерти:

Необходими съставки за захарни перли за сладкиши

- Захар;

- Вода;

- Цвят за храна (по избор);

- Лед.

Стъпки за приготвяне на захарни перли за сладкиши

Подготовка на сместа за перлите

Първата стъпка е в съд да поставите равни части захар и вода. Например, една чаша захар и една чаша вода. Загрейте тази смес на средно ниска температура, без да бъркате, докато захарта се разтвори напълно.

Добавяне на цвят (по избор)

Ако желаете перлите да имат цветен оттенък, добавете цвят за храна в сместа. Използвайте много малко, тъй като цветът може да се усили по време на охлаждането. Добавете го към сместа от захар и вода и разбъркайте добре.

Готвене на сместа за захарни перли

Когато сместа е готова, увеличете температурата на печката и оставете сместа да заври. След като започне да кипи, оставете да къкри без да бъркате, докато стигне до температура около 135-140 °C по Целзий (275-285 градуса по Фаренхайт). Може да използвате термометър за захар, за да проверите температурата.

Изливане на сместа върху лед

Подгответе куп с лед и вода, като изсипете лед в него и го напълните с вода. Когато сместа достигне желаната температура, изсипете я в малък готварски съд или в найлонов плик, изрязан на ъгъл. Постепенно пускайте сместа върху леда.

Формиране на перлите

Сместа ще стигне до леда и ще се затвърди в контакт с него, образувайки сферични перли. Оставете перлите да се охладят и утвърдят.

Съхранение на захарни перли

Когато перлите се охладят напълно, можете да ги използвате за украса върху десерти или да ги съхранявате в контейнер със сух лед, за да запазите тяхната твърдост и форма.

За какви ястия са подходящи захарните перли

Десерти със захарни перли

- Торти и кейкове за захарни перли

Перлите могат да се поставят върху кремове или глазури, за да допълнят визуално ястията, и да допълнят естетиката на храната.

- Пудинги и кремове

Могат да се поръсват върху повърхността на пудинги или различни кремове за стилен завършек.

- Френски макарони

Малките перли за сладкиши могат да бъдат поставени между две половинки на макароните или да се добавят върху външната част за допълнителна декорация.

Плодови ястия

- Салати от плодове

Захарните перли могат да бъдат приложени и върху салати от плодове, придавайки им по-изискан и декоративен вид.

- Плодови коктейли

Могат да се поставят в чаши с плодови коктейли за добавяне на елегантност на представянето.

Коктейли и напитки със захарни перли

Перлите могат да бъдат поставени във френско шампанско или коктейли, за да им придадат стилно украшение и вкус.

Кулинарни експерименти със захарни перли

Например Суши - в някои кулинарни експерименти, захарните перли дори могат да се използват в суши и сашими за декорация или за да допълнят вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен