Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се прави захарно тесто

Как се прави захарно тесто

AdminAdmin
Администратор
9484
Месене на захарно тесто
Силиконова подложка за месене на тесто - 45x65 см - розов
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова подложка за месене на тесто - 45x65 см - розов
19.00 лв.

Десертите са любимата част от менюто за всички деца, пък и за повечето от възрастните. За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости. Тук ще ви предложим една лесна и бърза рецепта за приготвяне на захарно тесто.

Необходими ви са следните продукти: Около 1 кг. брашно, 200 гр. захар, 200 мл вода, 70 гр. масло.

Сладки от захарно тесто

Начин на приготвяне: Най-напред трябва за загреете водата в подходящ съд. След като заври, добавете внимателно маслото и разбъркайте до неговото пълно разтваряне. След това идва моментът, в който трябва да добавите брашното. Това изисква известна прецизност, защото има опасност брашното да стане на топки.

За да се предотврати това, отдръпнете врящата вода с разтопеното масло от огъня и започнете да изсипвате в нея брашното на тънка струйка. След като вече сте добавили половината част от брашното, можете отново да върнете съда на котлона и да продължите процедурата. През цялото време постоянно бъркайте сместа с дървена лъжица.

Всичко това продължава до момента, в който тестото започне да се сгъстява до степен, при която започва се отлепя от страните на съда, докато го бъркате. Тогава вече можете да свалите съда от котлона и да преместите готовото тесто в студен съд, за да се охлади. След това ще трябва да го замесите с ръце.

Охладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар. Още по-добър ефект ще постигнете, ако използвате пудра захар, вместо кристална.

И така, вече разполагате със захарно тесто. Можете да го използвате за направата най-различни видове сладки, курабии и т. н. По желание можете да го оцветите в различни цветове с помощта на безвредни оцветители, както и да го ароматизирате с ванилия, ликьор или специални аромати за сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
55
46
34
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Ралица
Ралица
Колко грама се получава?
22.12.2014 17:55
към Mim's
към Mim's
За декорация на торта или мъфини не се използва тесто,в което има брашно.Използва се тесто САМО от захар и вода-може да се намерят много видеорецепти как се прави.Не се пече,тортата или мъфините се декорират след като са изпечени.В ю тюб можете да видите много видеорецепти за захарно или тесто фондан,също и различни декорации-не са трудни,само се иска много желание и повече търпение.
Успех
26.09.2013 09:50
3
Mim's
Mim's
А ако искам да декорирам торта или мъфини например как става печенето на захарното тесто?
14.05.2013 16:46
1
Покажи всички подкоментари
Елена
Елена
Да аз по същия начин го правя и съм много доволна. Получава се супер.
14.02.2012 15:57