Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се прави тесто за бисквити

Как се прави тесто за бисквити

редакция:
Нина НордНина Норд
Джедай
825
Изпечени курабийки от точено тесто
Силиконова подложка за месене на тесто - 45x65 см - розов
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова подложка за месене на тесто - 45x65 см - розов
19.00 лв.

Бисквитите са вкусни на децата и на възрастните, те са чудесен десерт и украса за масата. Чаят и кафето са по-вкусни с бисквитка.

Бисквитите с формата на различни животинки и интересни фигурки са невероятна радост за хлапетата. Брашното за бисквити трябва да е с високо качество.

Добавената на връхчето на ножа сода за хляб спомага за направата на по-пухкаво тесто и за златистия цвят на бисквитите. Не трябва да се прекалява със содата, тъй като тя има специфичен вкус. За да се избегне този вкус и аромат, добавете няколко капки лимонов сок или оцет към содата.

Понякога тестото е толкова меко, а и се разпада, така че не може да се оформят от него дори елементарни топчици. Тогава тестото се слага в хладилник за половин час.

За да бъдат бисквитите с кехлибарен цвят, намажете ги с разбит жълтък преди печенето. За да не пада от повърхността на тестото макът и други видове поръски, тестото се намазва с яйце и с помощта на малка точилка семенцата леко се набиват в тестото.

Тънко разточеното тесто се изпича за не повече от десетина минути. Една от лесните рецепти за бисквити изисква 200 грама брашно, 100 грама масло, 50 грама захар, 2 супени лъжици сметана или кисело мляко, 1 супена лъжица какао, 1 яйце, 2 охладени белтъка, разбити с малко захар.

Нарежете омекналото масло, смесете го с брашното, захарта, яйцето, сметаната и какаото и оставете тестото за половин час в хладилника. Разточете тестото, разрежете го на правоъгълници или изрежете фигурки с формички и подредете в тава, намазана с мазнина. Украсете всяка бисквитка с разбит белтък и печете в нагорещена фурна.

Месене на тесто за бисквити

Много вкусни стават бадемовите бисквити. Трябват ви 200 грама бадеми, 6 белтъка, половин чаена чаша брашно, 1 чаена чаша захар.

Залейте бадемите с вряла вода, почистете ги от ципата и ги изсушете. Счукайте ги в хаванче, като добавяте на порции захарта и белтъците. Разбъркайте всичко и загрейте на котлона.

Охладете, добавете брашното и разбъркайте. С помощта на шприц направете кръгчета в постлана с фолио тава. Печете двадесет минути на 120 градуса. Готовите бисквити преместете заедно с фолиото върху влажна кърпа и след няколко минути те лесно ще се махнат.

Много вкусни стават и ваниловите бисквити. Необходими са ви 350 грама брашно, 200 грама студено масло, 125 грама пудра захар, 2 ванилии, 2 жълтъка.

Нарежете маслото и добавяйте постепенно брашното, като продължавате през цялото време да режете с нож. Брашното с маслото ще се превърнат в трохи.

Добавете пудрата захар, ванилията и жълтъците, докато не се превърне сместа в тесто без бучки. Разточете тестото, изрежете бисквити и печете в загрята на 180 фурна до порозовяване.

Ако се чудите още какви бисквити да си приготвите, разгледайте нашите рецепти за:

- бананови бисквити;

- какаови бисквити;

- меки бисквити;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest