Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Да направим бисквити за децата

Да направим бисквити за децата

Бисквити
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
29.00 лв.

Приготвянето на домашни бисквити може да е забавно и лесно кулинарно приключение, в което да бъдат увлечени и малките помощници- децата. Ето няколко рецепти, които ще се харесат на всички и не изискват нито много време, нито специални умения.

Бисквитите от следващата рецепта са традиционно американски, ронливи, маслени и най важното: лесни за приготвяне с малкото продукти, които се включват в нея.

Бисквити

Маслени бисквитки

Необходими продукти: 250 гр. брашно, пресято предварително, 50 гр. краве масло, 20 гр. св. мас, 160-180 мл. мляко, 1 с. л. бакпулвер, 1 с.л. захар, 2 с.л. сол.

Начин на приготвяне: Смесете брашното, което е пресято поне един път, бакпулвера, солта и захарта в голяма купа и разбъркайте добре. Отделете купче масло- около 50 гр., и малко мас, и ги прибавете към сместа, като продължите да разбърквате, докато текстурата не придобие вид на хлебни трохи. Не прекалявайте с разбъркването и смесването на маслото с брашното.

След това бавно добавете млякото и бъркайте, докато не забележите, че сместа се е оформила и е готова за месене. Извадете на набрашнена повърхност тестото и започнете да го месите до образуването на хомогенна топка. Оставете го да почине 5 минути. След това отново го омесете с леки движения за около 10 минути.

Приравнете тестото с длани, после го завийте във формата на руло. От него отрежете, според вашите предпочитания, еднакви по големина парченца с остър нож или специален нож за тесто, който преди това сте набрашнили. Трябва да срязвате внимателно парченцата, за да има гладка повърхност бисквитата накрая.

Когато приключите, наредете бисквитите в подготвена тава върху хартия за печене. Пекат се на около 220 градуса при предварително загрята фурна за 10-15 минути, докато не покафенеят.

След като се изпекат, ги сервирайте още топли. Подходящо допълнение към тях е маслото, което да се полуразтопи леко по повърхността на бисквитата. Могат да бъдат поднесени и със сладко от ягоди или с мед.

Какаови бисквитки с шоколадов пълнеж

Необходими продукти: 140 гр. масло, 140 гр. пудра захар, 2 жълтъка, 260 гр. пресято брашно, 30 гр. какао на прах, няколко малки блокчета-парченца млечен или бял шоколад.

Кукита

Начин на приготвяне: Намазнете голям лист хартия за печене. Разбийте на крем маслото и захарта в купа. Прибавете разбитите преди това жълтъци към сместа. После смесете и брашното, и какаото на прах. Оформете тесто, което да размесвате няколко минути. Увийте го в найлонов лист и го оставете в хладилника за известно време.

Загрейте фурната на 190 градуса. Върху леко набрашнена повърхност разточете охладненото тесто на такава дебелина, на каквото предпочитате. След това отрежете с помощта на чаша еднакви кръгчета от него. Разпределете ги в тава върху намазнения лист хартия и прибавете малко парче от шоколада в средата на всяка бисквита, като гледате то да потъне достатъчно, така че да е обгърнато от тесто.

Бисквитките се пекат за около 10 минути. Поднасят се още топли с разтопения шоколад отгоре.

Маслени бисквитки с вкус на ванилия и с шоколадова глазура

Необходими продукти: 370 гр. брашно, ½ ч. л. сол, 250 гр. масло, 125 гр. пудра от кафява захар, 1 яйчен жълтък, 1 ч. л. екстракт от ванилия, 100 гр. черен или млечен шоколад по предпочитание, счупен на парченца.

Начин на приготвяне: Пресейте брашното заедно със солта в подходящ съд и го оставете настрана. Смесете маслото и захарта в голяма купа, като ги разбърквате с дървена лъжица или ги разбийте с миксер до получаването на хомогенна и пухкава смес.

Добавете към нея жълтъка и екстракта от ванилия и размесете всички съставки добре. След това ги изсипете при брашното. След като оформите тесто, набрашнете ръце, извадете го от съда и го завийте в найлонов кухненски лист.

Шоколадови Бисквити

После го оставете за около час да се охлади в хладилника. Този тип тесто може да бъде много трудно за обработване, особено в условията на топла кухня или ако правите бисквитите през летния сезон. То може да престои и до няколко дни в хладилник.

Когато извадите тестото от хладилника, веднага започнете да го обработвате. Разточете го до 3 мм. дебелина върху набрашнена дъска. Използвайте много брашно, защото тестото е лепкаво. Може да се опитате да го разточите между два найлонови листа за улеснение.

След това изрежете от него малки бисквити в предпочитаната от вас форма-шаблон и ги подредете в тава върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 12 минути, докато позлатинеят.

Извадете бисквитите от фурната и ги изчакайте да се охладят. След като леко се втвърдят, може да ги сервирате. За гарнирането им трябва да разтопите шоколада на водна баня. След като той изстине леко, поръсете с него повърхността на всяка бисквита, като очертавате линийки с желаната от вас дебелина и посока.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest