Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Полезни зеленчукови бисквити са хит на Острова

Полезни зеленчукови бисквити са хит на Острова

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Бисквити от зеленчуци

Бисквити, направени от зеленчуци, ще се появят още в началото на следващия месец на британските пазари. Крекерите ще се появят в няколко разновидности – с вкус на червено цвекло, спанак, чушки, чесън и джинджифил.

Всяка една от зеленчуковите бисквитки ще бъде лично приготвена от 57-годишната Али Томас от Уелс, която залага на здравословните съставки и казва, че в бисквитите няма да има овкусители или оцветители.

Ръчно приготвените лакомства ще се разпространяват чрез хранителната верига Уейтроуз, като напълно естествените крекери ще са смес единствено от брашно и зеленчуци. В зависимост от това какъв е основният зеленчук, цветът ще бъде червен, зелен и оранжев.

Една опаковка ще е от 80 грама, ще съдържа 24 бисквити и ще се продава за 2.19 британски лири.

Крекерите ще носят марката Крадок и много здравни експерти казват, че те ще са идеалният заместител на нездравослоните продукти, които повечето хора консумират. Освен това с консумацията на полезните крекери, хората ще си набавят нужното количество витамини.

Грахови бисквити

Али Томас е започнала да приготвя зеленчуковите бисквити преди 5 години, когато бизнесът ѝ, свързан с керамиката, фалирал. Веднъж британката решила да експериментира, като вместо бисквити със сирене си приготви такива с нови аромати.

Томас е била твърдо решена да не използва изкуствени оцветители или аромати, а да разчита изцяло на свойствата на зеленчуците, откривайки подходящото съотношение между тях и брашното.

Неотдавна руски учени създадоха и бисквитите за хора, които са алергични към глутен, който е в основата на пшеницата, ечемика, овеса и повечето житни растения.

Руските учени са създали 10 вида бисквити, приготвени от оризово, грахово или царевично брашно. Сладките са вкусни, точно колкото и тези от магазините, но се отличават по иновативната си структура.

Идеята на руснаците бе представена на научен форум, където освен похвали получиха и много награди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest