Кулинарни Новини

Кулинарни новини от България и света. Новини за кулинари, готвачи и хората, които обичат вкусната храна.
На Спасовден честит празник на хлебарите и сладкарите
На Спасовден честит празник на хлебарите и сладкарите
Спасовден е подвижен християнски празник, който се празнува 40 дни след Великден и отбелязва момента, когато Исус Христос се възкачва на небето. На ...
Това са 5-те знака, че Кето диетата не е за вас!
Това са 5-те знака, че Кето диетата не е за вас!
03 Юни
Kето диетата става все по-популярна. Както всеки хранителен режим обаче, така и кето диетата не е за всеки. Ето и няколко причини, поради които трябва да ...
Ново покритие предпазва плодовете и зеленчуците от разваляне
Ново покритие предпазва плодовете и зеленчуците от разваляне
За огромно облекчение и улеснение на хората, американската компания Apeel Sciences изобрети покритие за плодове и зеленчуци, което ги предпазва от ...
Ресторантите на Джейми Оливър фалираха
Ресторантите на Джейми Оливър фалираха
22 Май
Да бъдеш главен готвач на знаменитост или кулинарен тв гуру невинаги е достатъчно, за да свържеш двата края. Доказателство за това идва с новината, че ...
Внимание! Повече от половината марули са с ешерихия коли
Внимание! Повече от половината марули са с ешерихия коли
Почти 90 процента от марулите, които се разпространяват в търговските мрежи, са замърсени с бактерии. А повече от половината от тях – 61 процента, с ...
Колко ще ни струва агнешкото по Великден и как да познаете българското
Колко ще ни струва агнешкото по Великден и как да познаете българското
24 Април
1
Не се доверявайте на реклами и на думи на продавачи, които твърдят, че продават българско агнешко за Великден, доверете се на знанията си, на своят усет и ...
Кило чушки колкото кило месо преди празниците
Кило чушки колкото кило месо преди празниците
При подготовката за най-големия пролетен празник - Великден, Българската агенция за безопасност на храните започва станалата традиция проверка за годност ...
Една от всяка трета вафла или бисквита е бъкана с опасния акриламид!
Една от всяка трета вафла или бисквита е бъкана с опасния акриламид!
В една трета от взетите проби на обикновени бисквити и вафли се открива наличие на акриламид над определената норма. Това е много обезпокоително, защото ...
Празникът на пуканките се отбелязва днес
Празникът на пуканките се отбелязва днес
19 Януари
Едно от най-любимите кулинарни удоволствия на повечето хора – пуканките, днес отбелязват своя световен празник. В продължение на векове царевичното ...
Новата мода при сладкарите – розов шоколад
Новата мода при сладкарите – розов шоколад
21 Ноем.
Неотдавна швейцарски сладкари създадоха нов вид шоколад и то не с какъв да е цвят, а розов! Вижте новата мода при сладкарите – розов шоколад.