gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини
Кулинарни Новини

Кулинарни Новини

Кулинарни новини от България и света. Новини за кулинари, готвачи и хората, които обичат вкусната храна.
Да приготвим пухкави бутчета по случай Деня на пърженото пиле!Да приготвим пухкави бутчета по случай Деня на пърженото пиле!Ако вие желаете да си приготвите вкусно пържено пиле, подобно на това във веригите за бързо хранене, задължително трябва да опитате тази рецепта. На 6 юли се отбелязва денят на пърженото пиле
На Спасовден честит празник на хлебарите и сладкаритеНа Спасовден честит празник на хлебарите и сладкаритеСпасовден е подвижен християнски празник, който се празнува 40 дни след Великден и отбелязва момента, когато Исус Христос се възкачва на небето. На Спасовден празнуват и всички хлебари и сладкари.
Родни биолози: Купуваме бг кашкавал с гума, заготовки и нишесте!Родни биолози: Купуваме бг кашкавал с гума, заготовки и нишесте!Някои магазини пробутват на клиентите си кашкавал като гума, приготвен от заготовки, съдържащи технологични добавки и нишесте, разкри биологът д-р Сергей Иванов
Честит ден на хумуса!Честит ден на хумуса!Днес, 13-ти май, празнуваме международния ден за хумуса. В него трябва да похапваме от вкусната разядка сутрин, обед и вечер.
Как да почистваме зеленолистните правилно преди консумацияКак да почистваме зеленолистните правилно преди консумацияКолкото и да са полезни зеленолистните зеленчуци обаче, те трябва много старателно да бъдат почистени и измити преди консумация. При добро почистване и измиване на зеленолистните, ние радикално намаляваме. . .
Чай от боровинки - защо е полезенЧай от боровинки - защо е полезенКиселото зрънце, което расте в горите и около блатисти местности, се нарича червена боровинка. За какво е полезен чаят от червена боровинка? Познавате ли полезните свойства на чая от червена боровинка.
Празникът на пуканките се отбелязва днесПразникът на пуканките се отбелязва днес
19 Януари
Антония Р.
Едно от най-любимите кулинарни удоволствия на повечето хора – пуканките, днес отбелязват своя световен празник. В деня на пуканките вижте най-важното за пуканките - дали са полезни, дали са вредни
У нас се пече най-чистият хляб на планетатаУ нас се пече най-чистият хляб на планетатаХлебарят от Стара Загора Богдан Богданов пече най-чистия хляб на планетата. Хлябът, който произвежда Богданов, е с жива закваска и се прави по стара рецепта. Богданов е признат от ЮНЕСКО за живо съкровище
Джинджифилът златен ли е?Джинджифилът златен ли е?Въпреки твърденията на експерти по пазара, че цените на джинджифила ще се нормализират, полезният природен дар продължава да шокира с цената си и вече не е за всеки джоб.
Детокс закуската на Меган МаркълДетокс закуската на Меган МаркълМеган Маркъл може да се похвали със страхотен външен вид, който разбира се, е повлиян от здравословното хранене. Наскоро тя сподели любимата си рецепта за детокс закуска. Това е закуската за детокс на Меган Маркъл.
Не на месото! Днес е световен ден на вегетарианцитеНе на месото! Днес е световен ден на вегетарианцитеНа 1 октомври се отбелязва световният ден на вегетарианството. Според проучване вегетарианците се оценяват като по-атрактивни в сравнение с хората, които консумират месо.
Крил - новата храна на бъдещето?Крил - новата храна на бъдещето?Крилът е новата потенциална храна на бъдещето. Той е любим на китове, тюлени и някои акули, но в скоро време ще стане основен хранителен източник и за човеците.