gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини
Кулинарни Новини

Кулинарни Новини

Кулинарни новини от България и света. Новини за кулинари, готвачи и хората, които обичат вкусната храна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отбелязваме Международния ден на биратаОтбелязваме Международния ден на бирата
05 Август
Днес отбелязваме Международния ден на бирата, която е едно от най-предпочитаните алкохолни питиета в цял свят. Проучвания сочат, че бирата е третата най-консумирана напитка в световни мащаби.
В Деня на пая с пекан: Вижте причините да похапвате американски орехВ Деня на пая с пекан: Вижте причините да похапвате американски орех
12 Юли
На 12-ти юли в САЩ отбелязват Деня на пая с пекан. По този повод искаме да споделим с вас няколко важни факта за екзотичния американски орех.
Мъфините с боровинки празнуват днес! Не забравяйте да ги почететеМъфините с боровинки празнуват днес! Не забравяйте да ги почетете
11 Юли
На 11-ти юли отбелязваме Дена на мъфините с боровинки. Мъфините представляват малки кексчета с форма на чашка.
В Деня на ананаса: Вижте 10 невероятни ползи от плода!В Деня на ананаса: Вижте 10 невероятни ползи от плода!
27 Юни
На днешната дата – 27-ми юни, отбелязваме Деня на ананаса. Ананасът съдържа бромелаин, който облекчава симптомите на артрит.
На Спасовден честит празник на хлебарите и сладкаритеНа Спасовден честит празник на хлебарите и сладкарите
02 Юни
Спасовден е подвижен християнски празник, който се празнува 40 дни след Великден и отбелязва момента, когато Исус Христос се възкачва на небето. На Спасовден празнуват и всички хлебари и сладкари.
Хранителна дипломация или как ЕС ще се справи с поскъпващите храниХранителна дипломация или как ЕС ще се справи с поскъпващите храни
23 Април
Европейската комисия представи набор от бъдещи действия с цел подобряване на глобалната сигурност при снабдяване с хранителни продукти и в подкрепа на земеделските производители и потребителите в Европейския Съюз.
Ще удари ли агнешкото за Великден 30 лв.Ще удари ли агнешкото за Великден 30 лв.
13 Април
За да подкрепите българските производители, бихме ви препоръчали да купите българско агнешко за Великден. Проверка на инспекторите показва, че няколко седмици преди Великден агнешкото се предлага на цена от около. . .
Българското кисело мляко бори ПаркинсонБългарското кисело мляко бори Паркинсон
11 Април
1
Родното кисело мляко е способно да се пребори с болестта Паркинсон. На 11 април пък целият свят отбелязва световния ден за борба с Паркинсон.
Днес празник имат кроасаните! Нека ги уважим подобаващоДнес празник имат кроасаните! Нека ги уважим подобаващо
30 Януари
В Деня на кроасаните нека си припомним и една легенда, свързана с техния произход. И докато французите предпочитат кроасаните с масло, американците ги харесват повече със сладък топинг или пък със солена плънка.
Празникът на пуканките се отбелязва днесПразникът на пуканките се отбелязва днес
19 Януари
Едно от най-любимите кулинарни удоволствия на повечето хора – пуканките, днес отбелязват своя световен празник. В деня на пуканките вижте най-важното за пуканките - дали са полезни, дали са вредни
Типичният училищен обяд в 10 страни по светаТипичният училищен обяд в 10 страни по света
05 Окт.
Когато се заговори за учениците, неизбежно се повдига въпросът с какво се хранят. По този повод веригата ресторанти Sweetgreen сравняват училищния обяд в 10 страни по света.
Каква ще е диетата на бъдещето?Каква ще е диетата на бъдещето?
18 Септ.
Когато става въпрос за диетата на бъдещето, то се има предвид не само грижата за човешкото здраве. Според прогнозите на икономистите, консумацията на месо в света може да се удвои до 2050 г. Каква ще е диетата на бъдещето?