gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини
Кулинарни Новини

Кулинарни Новини

Кулинарни новини от България и света. Новини за кулинари, готвачи и хората, които обичат вкусната храна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нови изисквания към съставките в шоколадаНови изисквания към съставките в шоколадаШоколадът е неустоимо изкушение не само за децата, за дамите, но и за мъжете. Изобщо това лакомство е любимо на хората от всяка възраст и пол. Нови изисквания към съставките в шоколада:
Скок при цените на храните - олиото и хлябът поскъпнаха драстичноСкок при цените на храните - олиото и хлябът поскъпнаха драстичноДрастичното поскъпване на олиото с цели 43 процента, усетено от потребителите, е съпроводено от повишение на цените на краставиците, прасковите, хляб Добруджа. Килограм пшенично брашно пък се е повишило с
Днес е празникът на пъпеша! Виж защо да го хапваш редовноДнес е празникът на пъпеша! Виж защо да го хапваш редовноВкусният плод се почита на тази дата най-вече в Съединените американски щати, но нищо не ни пречи и ние да го уважим.
Отбелязваме Международния ден на биратаОтбелязваме Международния ден на бирата
06 Август
Антония Р.
Днес отбелязваме Международния ден на бирата, която е едно от най-предпочитаните алкохолни питиета в цял свят. Проучвания сочат, че бирата е третата най-консумирана напитка в световни мащаби.
Какво съдържа пилешкото месо?Какво съдържа пилешкото месо?Изследвания, направени на пазара на всички фирми показват, че няма нито едно пиле, което да няма в себе си хормони, солен разтвор или пък вода.
Патешка мас - как и за какво да я използвамеПатешка мас - как и за какво да я използвамеПатешката мас е по-полезна от маслото. Химическият състав на патешката мазнина е подобен на този на зехтина. Патешката мазнина е подходяща и се препоръчва в храненето дори по време на диети
В Деня на пая с пекан: Вижте причините да похапвате американски орехВ Деня на пая с пекан: Вижте причините да похапвате американски орехНа 12-ти юли в САЩ отбелязват Деня на пая с пекан. По този повод искаме да споделим с вас няколко важни факта за екзотичния американски орех.
Да приготвим пухкави бутчета по случай Деня на пърженото пиле!Да приготвим пухкави бутчета по случай Деня на пърженото пиле!Ако вие желаете да си приготвите вкусно пържено пиле, подобно на това във веригите за бързо хранене, задължително трябва да опитате тази рецепта. На 6 юли се отбелязва денят на пърженото пиле
На Спасовден честит празник на хлебарите и сладкаритеНа Спасовден честит празник на хлебарите и сладкаритеСпасовден е подвижен християнски празник, който се празнува 40 дни след Великден и отбелязва момента, когато Исус Христос се възкачва на небето. На Спасовден празнуват и всички хлебари и сладкари.
Родни биолози: Купуваме бг кашкавал с гума, заготовки и нишесте!Родни биолози: Купуваме бг кашкавал с гума, заготовки и нишесте!Някои магазини пробутват на клиентите си кашкавал като гума, приготвен от заготовки, съдържащи технологични добавки и нишесте, разкри биологът д-р Сергей Иванов
Честит ден на хумуса!Честит ден на хумуса!Днес, 13-ти май, празнуваме международния ден за хумуса. В него трябва да похапваме от вкусната разядка сутрин, обед и вечер.
Как да почистваме зеленолистните правилно преди консумацияКак да почистваме зеленолистните правилно преди консумацияКолкото и да са полезни зеленолистните зеленчуци обаче, те трябва много старателно да бъдат почистени и измити преди консумация. При добро почистване и измиване на зеленолистните, ние радикално намаляваме. . .