Кулинарни Новини

Кулинарни Новини

Кулинарни новини от България и света. Новини за кулинари, готвачи и хората, които обичат вкусната храна.
В Деня на прасковения пай: Вижте как да приготвите неустоимия сладкиш!В Деня на прасковения пай: Вижте как да приготвите неустоимия сладкиш!Прасковеният пай е една от най-апетитните летни сладости, които може да си приготвите. На 24-ти август пък в САЩ отбелязват Деня на прасковения пай. Затова нека отбележим празника подобаващо - да приготвим пай с праскови
Отбелязваме Международния ден на биратаОтбелязваме Международния ден на бирата
02 Август
Антония Р.
Днес отбелязваме Международния ден на бирата, която е едно от най-предпочитаните алкохолни питиета в цял свят. Проучвания сочат, че бирата е третата най-консумирана напитка в световни мащаби.
В Деня на сладоледения сандвич: Ето как да си направите десерта самиВ Деня на сладоледения сандвич: Ето как да си направите десерта самиНикой не знае на кого и кога точно му е хрумнала идеята за сандвич със сладолед, но картини показват, че хора са похапвали такива лакомства още в началото на двадесети век. Днес празнуваме Деня на сладоледения сандвич.
Честит празник на любимия ни хотдог!Честит празник на любимия ни хотдог!На 22-ти юли в САЩ отбелязват Деня на хотдога. Хотдогът е сред емблематичните сандвичи за американската кухня. Любимият хотдог се прочува като американски сандвич, но всъщност се оказва, че само славата му тръгва от
В Деня на пая с пекан: Вижте причините да похапвате американски орехВ Деня на пая с пекан: Вижте причините да похапвате американски орехНа 12-ти юли в САЩ отбелязват Деня на пая с пекан. По този повод искаме да споделим с вас няколко важни факта за екзотичния американски орех.
Да приготвим пухкави бутчета по случай Деня на пърженото пиле!Да приготвим пухкави бутчета по случай Деня на пърженото пиле!Ако вие желаете да си приготвите вкусно пържено пиле, подобно на това във веригите за бързо хранене, задължително трябва да опитате тази рецепта. На 6 юли се отбелязва денят на пърженото пиле
Защо цените на храните продължават да поскъпват?Защо цените на храните продължават да поскъпват?Коронавирусната криза удари почти всички сектори в икономиката. От производителите, през доставчиците, до крайните търговци. А това се усеща силно по джоба ни. Защо продължават да поскъпват храните?
Колко е истински шоколадът в родните магазини?Колко е истински шоколадът в родните магазини?След направеното проучване за качеството на шоколадите по българските магазини се установи, че едва 2 от общо 27 шоколада отговарят на определените стандарти на Европейският съюз за тези изделия и имат. . .
На Спасовден честит празник на хлебарите и сладкаритеНа Спасовден честит празник на хлебарите и сладкаритеСпасовден е подвижен християнски празник, който се празнува 40 дни след Великден и отбелязва момента, когато Исус Христос се възкачва на небето. На Спасовден празнуват и всички хлебари и сладкари.
Честит ден на хумуса!Честит ден на хумуса!Днес, 13-ти май, празнуваме международния ден за хумуса. В него трябва да похапваме от вкусната разядка сутрин, обед и вечер.
Как да си направим захаросани плодовеКак да си направим захаросани плодове
28 Април
Аника Войт
Захаросани плодове - тези цветни парченца с богат аромат, сварени в гъст захарен сироп, са заместители на сладкишите в диетите, а също така се използват за декорация в печива и приготвяне на десерти.
Кравето масло у нас е двойно по-скъпо от ЕС. Ще се увеличи ли цената му още?Кравето масло у нас е двойно по-скъпо от ЕС. Ще се увеличи ли цената му още?Кравето масло в България е двойно по-скъпо, отколкото средните цени на територията на Европейския съюз, показва проучване на Института за аграрна икономика (САРА). Според експертите разликите в цената на маслото се дължат