gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини
Кулинарни Новини

Кулинарни Новини

Кулинарни новини от България и света. Новини за кулинари, готвачи и хората, които обичат вкусната храна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Днес празник имат кроасаните! Нека ги уважим подобаващоДнес празник имат кроасаните! Нека ги уважим подобаващоВ Деня на кроасаните нека си припомним и една легенда, свързана с техния произход. И докато французите предпочитат кроасаните с масло, американците ги харесват повече със сладък топинг или пък със солена плънка.
Празникът на пуканките се отбелязва днесПразникът на пуканките се отбелязва днес
19 Януари
Антония Р.
Едно от най-любимите кулинарни удоволствия на повечето хора – пуканките, днес отбелязват своя световен празник. В деня на пуканките вижте най-важното за пуканките - дали са полезни, дали са вредни
Типичният училищен обяд в 10 страни по светаТипичният училищен обяд в 10 страни по светаКогато се заговори за учениците, неизбежно се повдига въпросът с какво се хранят. По този повод веригата ресторанти Sweetgreen сравняват училищния обяд в 10 страни по света.
Не на месото! Днес е световен ден на вегетарианцитеНе на месото! Днес е световен ден на вегетарианцитеНа 1 октомври се отбелязва световният ден на вегетарианството. Според проучване вегетарианците се оценяват като по-атрактивни в сравнение с хората, които консумират месо.
Каква ще е диетата на бъдещето?Каква ще е диетата на бъдещето?Когато става въпрос за диетата на бъдещето, то се има предвид не само грижата за човешкото здраве. Според прогнозите на икономистите, консумацията на месо в света може да се удвои до 2050 г. Каква ще е диетата на бъдещето?
Нови изисквания към съставките в шоколадаНови изисквания към съставките в шоколадаШоколадът е неустоимо изкушение не само за децата, за дамите, но и за мъжете. Изобщо това лакомство е любимо на хората от всяка възраст и пол. Нови изисквания към съставките в шоколада:
Скок при цените на храните - олиото и хлябът поскъпнаха драстичноСкок при цените на храните - олиото и хлябът поскъпнаха драстичноДрастичното поскъпване на олиото с цели 43 процента, усетено от потребителите, е съпроводено от повишение на цените на краставиците, прасковите, хляб Добруджа. Килограм пшенично брашно пък се е повишило с
Днес е празникът на пъпеша! Виж защо да го хапваш редовноДнес е празникът на пъпеша! Виж защо да го хапваш редовноВкусният плод се почита на тази дата най-вече в Съединените американски щати, но нищо не ни пречи и ние да го уважим.
Отбелязваме Международния ден на биратаОтбелязваме Международния ден на бирата
06 Август
Антония Р.
Днес отбелязваме Международния ден на бирата, която е едно от най-предпочитаните алкохолни питиета в цял свят. Проучвания сочат, че бирата е третата най-консумирана напитка в световни мащаби.
Какво съдържа пилешкото месо?Какво съдържа пилешкото месо?Изследвания, направени на пазара на всички фирми показват, че няма нито едно пиле, което да няма в себе си хормони, солен разтвор или пък вода.
Патешка мас - как и за какво да я използвамеПатешка мас - как и за какво да я използвамеПатешката мас е по-полезна от маслото. Химическият състав на патешката мазнина е подобен на този на зехтина. Патешката мазнина е подходяща и се препоръчва в храненето дори по време на диети
В Деня на пая с пекан: Вижте причините да похапвате американски орехВ Деня на пая с пекан: Вижте причините да похапвате американски орехНа 12-ти юли в САЩ отбелязват Деня на пая с пекан. По този повод искаме да споделим с вас няколко важни факта за екзотичния американски орех.