Gotvach.bg»Статии»Любопитно
Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гастрономия на бъдещето: Какво ще ядем след 50 години?Гастрономия на бъдещето: Какво ще ядем след 50 години?
11 Окт.
Как ще изглеждат нашите чинии след 50 години? Ще продължим ли да консумираме същите храни, с които сме свикнали днес, или ще видим радикални промени в нашето меню?
Как цветовете на ястията влияят на настроението и апетита?Как цветовете на ястията влияят на настроението и апетита?
09 Окт.
Предистория: Как храната стана цветна? Как цветовете влияят на апетита? Въпросът за влиянието на цветовете на храната върху нашите емоции и апетит е актуален и вълнува учените, шеф-готвачите и дори психолозите.
Забранени храни според зодиятаЗабранени храни според зодията
29 Септ.
С кои храни трябва да внимава всяка зодия? Хранене според зодията. Какви са съветите на астрологията, когато се отнася до правилното хранене на всяка зодия?
Какво представлява алкохолната ферментация?Какво представлява алкохолната ферментация?
24 Септ.
Алкохолната ферментация е процес на използване на дрожди за превръщане на захарите в алкохол. Алкохолната ферментация, наричана още етанолова ферментация, е биологичен процес, при който захарта се превръща в алкохол и
10 дневна подготовка за Житен режим10 дневна подготовка за Житен режим
18 Септ.
Житният режим, създаден от учителя Петър Дънов, е духовна и физическа практика, която се изпълнява през февруари и продължава 10 дни, но през цялата година. 10 дневна подготовка за Житен режим. Захранване Житен режим
Как се прави вкусно пиле със зеленчуциКак се прави вкусно пиле със зеленчуци
17 Септ.
Пилето със зеленчуци е ястие, което съчетава здравословно хранене с простота и богатство на вкусове. Как се прави вкусно пиле със зеленчуци? Техника на приготвяне на пиле със зеленчуци: Тайните на перфектното ястие
Всички ползи от смокините на едно мястоВсички ползи от смокините на едно място
23 Август
Освен в прясно състояние смокинята се консумира и изсушена, за да се запази за по-дълго. Сладкият смокинов плод е много полезен и за здравето поради добрия си състав. Състав и полезни свойства на смокинята
Лечение със сода бикарбонат според професор НеумивакинЛечение със сода бикарбонат според професор Неумивакин
04 Август
Лечението със сода според Неумивакин не е панацея. То само помага на човешкия организъм сам да коригира нарушеното равновесие и да укрепи защитните си сили.
Козето сирене във френската кухняКозето сирене във френската кухня
19 Юли
Родина на висшата кухня в съвременността е Франция, а изтънчените сирена са един от нейните символи. Френско козе сирене. Видове френски кози сирена.
Амилаза - каква е ролята на важния ензим?Амилаза - каква е ролята на важния ензим?
13 Юли
Същност и видове амилаза. Ролята на амилазата в процеса на храносмилане. Амилазата разгражда сложните въглехидрати от рода на нишестето до прости захари. Амилазата се явява основен за храносмилателната система.
Традицията на полското сирене ОсципекТрадицията на полското сирене Осципек
02 Юли
Автентичните версии на полския деликатес Осципек стават все по-трудни за намиране. Това е така, защото според разпоредбите на ЕС това златисто сирене с форма на вретено има много специфични критерии. Приготвяне на Осципек
Оптимизирайте разходите си: най-добрите методи за спестяване при пазаруванеОптимизирайте разходите си: най-добрите методи за спестяване при пазаруване
20 Юни
Планирането е ключът към успеха, независимо дали става въпрос за живота или за пазаруването. Ето нашите съвети за оптимизиране на разходите.
Кухнята на Азербайджан - ястия, вкусове и традицииКухнята на Азербайджан - ястия, вкусове и традиции
12 Юни
И преди да преминем към най-известните ястия в Азербайджан, нека кажем, че в тази държава червените чушки, както и червеният пипер са познати като български пипер. Забавно, нали? Кухнята на Азербайджан - ястия и традиции