Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Кулинарни шеги в Деня на лъжатаКулинарни шеги в Деня на лъжатаЕто няколко кулинарни идеи, с които може да се пошегувате с близки и приятели на 1 април - Деня на шегата. Готвенето е веселие, а на първи април смехът е на преден план и в кухнята
Албанска кухня: Традиционни ястия и рецептиАлбанска кухня: Традиционни ястия и рецептиАлбанската кухня е известна със своето средиземноморско разнообразие и изобилие. Специални продукти в албанската кухня. Традиционни ястия в албанската кухня
Истини и измислици за газираната водаИстини и измислици за газираната водаМного хора са склонни да заменят чашата с минерална вода с газирана такава, когато са жадни. Дали това е здравословно обаче? Ето някои истини и измислици за газираната вода:
Десертът, заради който умря кралДесертът, заради който умря кралС някои от най-известните ни ястия са свързани и много известни истории, които често обичаме да си припомняме. Онази, която вероятно не знаете обаче, касае един шведски монарх и любимия му шведски десерт, наречен семла.
Къривурст - емблематичната наденица от БерлинКъривурст - емблематичната наденица от БерлинКъривурст е един от основните символи на Берлин. Има дори цял музей, посветен на легендарната немска наденица. Накълцана свинска наденица къривурст е любимата улична храна в Германия
Копален - смъртоносния деликатес, който надали ще опитатеКопален - смъртоносния деликатес, който надали ще опитатеНесъмнено странен деликатес се нарича Копален (Kopalhen). Какво всъщност представлява Копален, защо се счита за смъртоносен и защо смятаме, че надали ще го опитате.
Дория - западна храна в японски стилДория - западна храна в японски стил
08 Март
The Fire Lion
Дория е традиционно японско ястие от сорта на оризовите запеканки с кремообразен бял сос. На пръв поглед може да прилича много повече на Огретен, отколкото на някакво японско ястие, но Дория е. . . .
Всичко за провансалската кухняВсичко за провансалската кухняПровансалската кухня показва, че обикновената, качествена и непретенциозна храна може да бъде изключително вкусна и да се превърне в кулинарен празник всеки ден. Най-важното за провансалската кухня
Тефлонови съдове - за и противТефлонови съдове - за и противАко имате симптоми на грип и използвате тефлонови съдове, то имаме новина за вас - това може да не е обикновен грип, а така наречената треска от полимерни изпарения. Вижте за и против тефлона
Топено Сирене - какво трябва да знаемТопено Сирене - какво трябва да знаемЛюбимото на мнозина топено сирене - толкова е меко и вкусно, че направо се топи в устата. Състав на топеното сирене. История на топеното сирене. Истината за производството на топено сирене
Най-вкусните и полезни мартенски храниНай-вкусните и полезни мартенски храниИ въпреки че все още сме далеч от лятото, има достатъчно пролетни храни, които в момента могат да изиграят главна роля на трапезата през месец март. Вижте най-вкусните мартенски храни
Колко време отнема смилането на храната?Колко време отнема смилането на храната?Нека бъдем напълно искрени: повечето от нас не оценяват работата, която храносмилателната система върши за нас. Колко време отнема смилането на храната?