Gotvach.bg»Статии»Любопитно
Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Флавоноидът нарингин - всички ползи и приложенияФлавоноидът нарингин - всички ползи и приложения
07 Дек.
Нарингинът – флавоноид, който придава характерния горчив вкус на грейпфрута. Но нарингинът е много повече от вкусово вещество. Нарингин притежава уникални здравословни ползи.
История на подправкитеИстория на подправките
13 Ноем.
Подправките са били катализаторите на някои от най-големите приключения в човешката история, от Христофор Колумб до Васко да Гама и натам. Вижте завладяващата история на подправките от древни времена до днес.
Какво е пупуса?Какво е пупуса?
10 Ноем.
Пупуса е традиционно ястие от Ел Салвадор, което завладява света с уникалната си простота и богат вкус. Какво представлява пупуса?
Как да приготвим гъби пачи кракКак да приготвим гъби пачи крак
07 Ноем.
С гъби пачи крак можете да приготвите на практика всякакви ястия, защото те пасват чудесно не само на ориз, но и на месо, яйца и кашкавал. Можете дори сами да изсушите пачи крак или пък да мариновате и затворите в буркани.
Какво е Спумони и с какво се различава от обикновения сладоледКакво е Спумони и с какво се различава от обикновения сладолед
07 Ноем.
Спумони /Spumone/ е название на формован сладолед с ниско съдържание на мазнини. Това е италианска форма на сладоледа, който е създаден на различни слоеве, с разнообразен вкус, цвят и най-често съдържа. . .
Колко калории има в едно суши руло?Колко калории има в едно суши руло?
29 Окт.
Здравословно ли е наистина да се прави и яде суши и какво трябва да знаете за номер едно в кулинарията от японската култура?
Подправката адобо - същност и за какво се използваПодправката адобо - същност и за какво се използва
26 Окт.
Целта на създаването на адобо е да се използва като метод за консервиране на храни. Какво е адобо? История и използване на адобо? Варианти на адобо. В Мексико адобо се отнася до подправка или сос за готвене с основа, съдържаща
Кулинарни вдъхновения от филмите: Храна, която разказва историиКулинарни вдъхновения от филмите: Храна, която разказва истории
18 Окт.
Нека разгледаме някои от най-емблематичните примери за кулинарни вдъхновения от литературните страници и филмовия екран и как те влияят не само на героите, но и на нас – читателите и зрителите.
Защо овесената каша е много по-важна храна, отколкото си мислитеЗащо овесената каша е много по-важна храна, отколкото си мислите
16 Окт.
Има богата и вкусна храна, която се приготвя от най-здравословното зърно, овес. Това е основата закуска за хората от цял свят. Овесената каша е една от най-хранителните закуски, които можете да ядете, пълна с фибри, протеини и
Полезни рецепти с бяла ела за теб и домакинствотоПолезни рецепти с бяла ела за теб и домакинството
15 Окт.
Бялата ела е дърво, широко разпространено в планинските райони на България, и е известно не само със своето естетическо присъствие, но и с лечебните си и полезни качества. Ето какви са ползите на бялата ела за теб и домакинство
Гастрономия на бъдещето: Какво ще ядем след 50 години?Гастрономия на бъдещето: Какво ще ядем след 50 години?
11 Окт.
Как ще изглеждат нашите чинии след 50 години? Ще продължим ли да консумираме същите храни, с които сме свикнали днес, или ще видим радикални промени в нашето меню?
Как цветовете на ястията влияят на настроението и апетита?Как цветовете на ястията влияят на настроението и апетита?
09 Окт.
Предистория: Как храната стана цветна? Как цветовете влияят на апетита? Въпросът за влиянието на цветовете на храната върху нашите емоции и апетит е актуален и вълнува учените, шеф-готвачите и дори психолозите.
Забранени храни според зодиятаЗабранени храни според зодията
29 Септ.
С кои храни трябва да внимава всяка зодия? Хранене според зодията. Какви са съветите на астрологията, когато се отнася до правилното хранене на всяка зодия?