Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
История на сиренетоИстория на сиренетоРъчно изработеното майсторско сирене се завръща в наши дни. Класическите методи за производство на сирене се възприемат от дребните производители и стават все по-предпочитани. Вижте любопитната история на сиренето
Защо наричат авокадото кърваво?Защо наричат авокадото кърваво?В град Уруапан, разположен в сърцето на Мексико, авокадото е познато с названията Зеленото злато на Мексико и като Кървавия плод. Защо наричат авокадото кърваво?
Най-известните италиански ястия с телешкоНай-известните италиански ястия с телешкоВ Италия телешкото месо буквално е издигнато в култ сред майстор-готвачите, като за най-качествено се счита телешкото месо от мъжко животно, което е на възраст от най-много 5 месеца. Италиански специалитети с телешко
Как да се научим да изхвърляме по-малко храна?Как да се научим да изхвърляме по-малко храна?Ако сте решили, че е време вие и вашето семейство да се научите как да намалите хранителните отпадъци вкъщи, ето няколко полезни съвети. Как да изхвърляме по-малко храна - ето конкретно меню и насоки
Ще остане ли светът без банани?Ще остане ли светът без банани?Гъбичките TR4 са истинската заплаха за човечеството и неговата прехрана, имайки предвид колко необходим хранителен продукт са днес бананите във все повече страни по света. Ще остане ли светът без банани?
Храни, погрешно приемани за вредниХрани, погрешно приемани за вредниАко следите новините из медиите, сигурно ви е направило впечатление, че всичко, което касае здравословното ни хранене е много противоречиво. Храни, погрешно приемани за вредни:
Мед от елда - предимства и недостатъциМед от елда - предимства и недостатъциМедът от елда е един от най-ценните медни продукти, приготвяни от пчелите от цветовете на елдата заради лечебните му свойства, които се дължат на състава му. Полезни свойства на меда от елда
Най-използваните подправки в гръцката кухняНай-използваните подправки в гръцката кухняВкусът на храната в съседна Елада не би бил същия без някои суперхарактерни за гръцката трапеза подправки. Вижте кои са най-характерните на гръцката кухня аромати
В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?Датата 25 май е идеален момент да поговорим малко повече за технологията на производство на на ракия и вино и процеса на ферментацията им - днес се отбелязва Денят на виното
Здравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментацияЗдравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментацияПеченето на хляб без мая се прави от безквасно тесто - без добавяне на мая. Хлябът, направен от тесто с естествена ферментация, не може да се развали много дълго време.
17 май - Световен ден на печивата17 май - Световен ден на печиватаПеченето е изкуство, без което този свят просто няма да бъде същия. На 17 май честваме Световния ден на печивата - време е да извадите точилката си и да приготвите нещо вкусно.
Как да предотвратите развалянето на вашата хранаКак да предотвратите развалянето на вашата хранаРазвалянето на храните се причинява от малки невидими организми, наречени бактерии. Бактериите много обичат храни с високо съдържание на протеини, където се разгръщат на макс. Как и какво разваля нашата храна?