Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Защо да не слагате гореща храна в хладилника?Защо да не слагате гореща храна в хладилника?Ако вашият хладилник има функцията за охлаждане на храни, а именно Nо Frost или GRUB, тогава можете спокойно да слагате горещи ястия в него. Защо обаче да не слагате гореща храна в хладилника?
Традиционни френски продукти, които са гордост за местнитеТрадиционни френски продукти, които са гордост за местнитеТова са френски продукти, които са гордост за местното население. Както ни е пределно ясно, френската кухня е ненадмината, и то не по един или по два параграфа.
Натурални дезинфектанти от нашата кухняНатурални дезинфектанти от нашата кухняВероятно в собствената си кухня разполагате с натурални дезинфектанти, за чиято сила дори не сте и подозирали. Ето някои изключително удачни домашни средства, които можете да използвате за дезинфекция
Помощни средства при задух (експираторна диспнея)Помощни средства при задух (експираторна диспнея)Първа помощ и самопомощ при експираторна диспнея. Защо и кога се появява задух? Задухът е нарушение на ритъма, честотата и силата на дихателните движения, а субективно задухът се проявява с усещане за липса на въздух.
Каква тенджера да си купя?Каква тенджера да си купя?Ако искате да си купите тенджера за вас или пък за подарък, тогава със сигурност ви е интересно кое покритие е по-добре, както и какви са предимствата на различните тенджери. Как да избера тенджера?
Как да готвим безопасно и какви дезинфектанти да използваме в кухнятаКак да готвим безопасно и какви дезинфектанти да използваме в кухнята
12 Януари
Pid
Предвид епидемиологичната обстановка в страната трябва да се замислим и за добрата дезинфекция в нашата кухня. Какво да направим? Правилно ли извършваме дезинфекция? Подходящите продукти ли сме избрали за тази цел?
История на марципанаИстория на марципанаКорените на производството на марципан могат да се открият векове назад. В класическия си вид марципан се приготвя от захар, мед, смесени със смлени бадеми. 12 януари е отреден като деня на марципана
За пяната при пърженеЗа пяната при пърженеПържената храна се смята за нездравословна. Въпреки това ние много често пържим в кухнята у дома си, а и похапваме пържена храна в закусвални, ресторанти и заведения за бързо хранене. За пяната при пържене:
Топ съвети при обзавеждане на кухнятаТоп съвети при обзавеждане на кухнятаБезспорно кухнята е едно от най-любимите места на много от хората, защото именно там се случва магията и се приготвят много вкусни ястия, които събират заедно цялото семейство. Топ съвети при обзавеждане на кухнята:
Как се отваря и поднася шампанскоКак се отваря и поднася шампанскоПреди да се отвори бутилка шампанско, 20-25 минути преди сервиране се слага в кофа с вода и лед, да се изстуди. Коя е идеалната температура за поднасяне на шампанско и как се сервира шампанско
Защо в шунката от магазина има захар?Защо в шунката от магазина има захар?Често при приготвянето на шунка се е използвала и захар. Ако се зачетете в съдържанието на някоя опаковка със слайсове шунка, ще се зачудите защо в шунката има захар? Тя се е добавяла не само за модулиране на вкуса, но и. . .
Празничен подарък за всяка домакиняПразничен подарък за всяка домакиняА докато децата се радват на новите си играчки, коледните филми и компанията на приятелчета, аз получих своя коледен подарък - време, свободно време и дегустатори за кулинарните специалитети