Gotvach.bg»Статии»Любопитно
PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
ЛюбопитноКулинарни вдъхновения от филмите: Храна, която разказва истории
18 Окт.
Ива Петрова
ЛюбопитноЗащо овесената каша е много по-важна храна, отколкото си мислите
16 Окт.
Elena Mateva
ЛюбопитноПолезни рецепти с бяла ела за теб и домакинството
15 Окт.
Виктория Нейкова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гастрономия на бъдещето: Какво ще ядем след 50 години?Как ще изглеждат нашите чинии след 50 години? Ще продължим ли да консумираме същите храни, с които сме свикнали днес, или ще видим радикални промени в нашето меню?
11 Окт.
Как цветовете на ястията влияят на настроението и апетита?Предистория: Как храната стана цветна? Как цветовете влияят на апетита? Въпросът за влиянието на цветовете на храната върху нашите емоции и апетит е актуален и вълнува учените, шеф-готвачите и дори психолозите.
09 Окт.
Забранени храни според зодиятаС кои храни трябва да внимава всяка зодия? Хранене според зодията. Какви са съветите на астрологията, когато се отнася до правилното хранене на всяка зодия?
29 Септ.
Какво представлява алкохолната ферментация?Алкохолната ферментация е процес на използване на дрожди за превръщане на захарите в алкохол. Алкохолната ферментация, наричана още етанолова ферментация, е биологичен процес, при който захарта се превръща в алкохол и
24 Септ.
10 дневна подготовка за Житен режимЖитният режим, създаден от учителя Петър Дънов, е духовна и физическа практика, която се изпълнява през февруари и продължава 10 дни, но през цялата година. 10 дневна подготовка за Житен режим. Захранване Житен режим
18 Септ.
Как се прави вкусно пиле със зеленчуциПилето със зеленчуци е ястие, което съчетава здравословно хранене с простота и богатство на вкусове. Как се прави вкусно пиле със зеленчуци? Техника на приготвяне на пиле със зеленчуци: Тайните на перфектното ястие
17 Септ.
Всички ползи от смокините на едно мястоОсвен в прясно състояние смокинята се консумира и изсушена, за да се запази за по-дълго. Сладкият смокинов плод е много полезен и за здравето поради добрия си състав. Състав и полезни свойства на смокинята
23 Август
Лечение със сода бикарбонат според професор НеумивакинЛечението със сода според Неумивакин не е панацея. То само помага на човешкия организъм сам да коригира нарушеното равновесие и да укрепи защитните си сили.
04 Август
Козето сирене във френската кухняРодина на висшата кухня в съвременността е Франция, а изтънчените сирена са един от нейните символи. Френско козе сирене. Видове френски кози сирена.
19 Юли
Амилаза - каква е ролята на важния ензим?Същност и видове амилаза. Ролята на амилазата в процеса на храносмилане. Амилазата разгражда сложните въглехидрати от рода на нишестето до прости захари. Амилазата се явява основен за храносмилателната система.
13 Юли
Традицията на полското сирене ОсципекАвтентичните версии на полския деликатес Осципек стават все по-трудни за намиране. Това е така, защото според разпоредбите на ЕС това златисто сирене с форма на вретено има много специфични критерии. Приготвяне на Осципек
02 Юли
Оптимизирайте разходите си: най-добрите методи за спестяване при пазаруванеПланирането е ключът към успеха, независимо дали става въпрос за живота или за пазаруването. Ето нашите съвети за оптимизиране на разходите.
20 Юни
Кухнята на Азербайджан - ястия, вкусове и традицииИ преди да преминем към най-известните ястия в Азербайджан, нека кажем, че в тази държава червените чушки, както и червеният пипер са познати като български пипер. Забавно, нали? Кухнята на Азербайджан - ястия и традиции
12 Юни
От категорията
Нашите категории рецепти
30 035
Основни рецепти
15 307
20 742
Други