Gotvach.bg»Статии»Любопитно
Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подправката адобо - същност и за какво се използваПодправката адобо - същност и за какво се използва
26 Окт.
Целта на създаването на адобо е да се използва като метод за консервиране на храни. Какво е адобо? История и използване на адобо? Варианти на адобо. В Мексико адобо се отнася до подправка или сос за готвене с основа, съдържаща
Кулинарни вдъхновения от филмите: Храна, която разказва историиКулинарни вдъхновения от филмите: Храна, която разказва истории
18 Окт.
Нека разгледаме някои от най-емблематичните примери за кулинарни вдъхновения от литературните страници и филмовия екран и как те влияят не само на героите, но и на нас – читателите и зрителите.
Защо овесената каша е много по-важна храна, отколкото си мислитеЗащо овесената каша е много по-важна храна, отколкото си мислите
16 Окт.
Има богата и вкусна храна, която се приготвя от най-здравословното зърно, овес. Това е основата закуска за хората от цял свят. Овесената каша е една от най-хранителните закуски, които можете да ядете, пълна с фибри, протеини и
Полезни рецепти с бяла ела за теб и домакинствотоПолезни рецепти с бяла ела за теб и домакинството
15 Окт.
Бялата ела е дърво, широко разпространено в планинските райони на България, и е известно не само със своето естетическо присъствие, но и с лечебните си и полезни качества. Ето какви са ползите на бялата ела за теб и домакинство
Гастрономия на бъдещето: Какво ще ядем след 50 години?Гастрономия на бъдещето: Какво ще ядем след 50 години?
11 Окт.
Как ще изглеждат нашите чинии след 50 години? Ще продължим ли да консумираме същите храни, с които сме свикнали днес, или ще видим радикални промени в нашето меню?
Как цветовете на ястията влияят на настроението и апетита?Как цветовете на ястията влияят на настроението и апетита?
09 Окт.
Предистория: Как храната стана цветна? Как цветовете влияят на апетита? Въпросът за влиянието на цветовете на храната върху нашите емоции и апетит е актуален и вълнува учените, шеф-готвачите и дори психолозите.
Забранени храни според зодиятаЗабранени храни според зодията
29 Септ.
С кои храни трябва да внимава всяка зодия? Хранене според зодията. Какви са съветите на астрологията, когато се отнася до правилното хранене на всяка зодия?
Какво представлява алкохолната ферментация?Какво представлява алкохолната ферментация?
24 Септ.
Алкохолната ферментация е процес на използване на дрожди за превръщане на захарите в алкохол. Алкохолната ферментация, наричана още етанолова ферментация, е биологичен процес, при който захарта се превръща в алкохол и
10 дневна подготовка за Житен режим10 дневна подготовка за Житен режим
18 Септ.
Житният режим, създаден от учителя Петър Дънов, е духовна и физическа практика, която се изпълнява през февруари и продължава 10 дни, но през цялата година. 10 дневна подготовка за Житен режим. Захранване Житен режим
Как се прави вкусно пиле със зеленчуциКак се прави вкусно пиле със зеленчуци
17 Септ.
Пилето със зеленчуци е ястие, което съчетава здравословно хранене с простота и богатство на вкусове. Как се прави вкусно пиле със зеленчуци? Техника на приготвяне на пиле със зеленчуци: Тайните на перфектното ястие
Всички ползи от смокините на едно мястоВсички ползи от смокините на едно място
23 Август
Освен в прясно състояние смокинята се консумира и изсушена, за да се запази за по-дълго. Сладкият смокинов плод е много полезен и за здравето поради добрия си състав. Състав и полезни свойства на смокинята
Лечение със сода бикарбонат според професор НеумивакинЛечение със сода бикарбонат според професор Неумивакин
04 Август
Лечението със сода според Неумивакин не е панацея. То само помага на човешкия организъм сам да коригира нарушеното равновесие и да укрепи защитните си сили.
Козето сирене във френската кухняКозето сирене във френската кухня
19 Юли
Родина на висшата кухня в съвременността е Франция, а изтънчените сирена са един от нейните символи. Френско козе сирене. Видове френски кози сирена.