Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лечение със сода бикарбонат според професор НеумивакинЛечение със сода бикарбонат според професор Неумивакин
04 Август
Лечението със сода според Неумивакин не е панацея. То само помага на човешкия организъм сам да коригира нарушеното равновесие и да укрепи защитните си сили.
Козето сирене във френската кухняКозето сирене във френската кухня
19 Юли
Родина на висшата кухня в съвременността е Франция, а изтънчените сирена са един от нейните символи. Френско козе сирене. Видове френски кози сирена.
Амилаза - каква е ролята на важния ензим?Амилаза - каква е ролята на важния ензим?
13 Юли
Същност и видове амилаза. Ролята на амилазата в процеса на храносмилане. Амилазата разгражда сложните въглехидрати от рода на нишестето до прости захари. Амилазата се явява основен за храносмилателната система.
Традицията на полското сирене ОсципекТрадицията на полското сирене Осципек
02 Юли
Автентичните версии на полския деликатес Осципек стават все по-трудни за намиране. Това е така, защото според разпоредбите на ЕС това златисто сирене с форма на вретено има много специфични критерии. Приготвяне на Осципек
Оптимизирайте разходите си: най-добрите методи за спестяване при пазаруванеОптимизирайте разходите си: най-добрите методи за спестяване при пазаруване
20 Юни
Планирането е ключът към успеха, независимо дали става въпрос за живота или за пазаруването. Ето нашите съвети за оптимизиране на разходите.
Кухнята на Азербайджан - ястия, вкусове и традицииКухнята на Азербайджан - ястия, вкусове и традиции
12 Юни
И преди да преминем към най-известните ястия в Азербайджан, нека кажем, че в тази държава червените чушки, както и червеният пипер са познати като български пипер. Забавно, нали? Кухнята на Азербайджан - ястия и традиции
Как става преобразуването на глюкозата в енергияКак става преобразуването на глюкозата в енергия
12 Юни
Начините, по които тялото превръща храната в енергия. Процес на превръщане на глюкозата в енергия. Пътят, по който храната става енергия, е толкова сложен, че подробното му разглеждане изисква много време. . .
Най-старите сирена в ЕвропаНай-старите сирена в Европа
06 Юни
Кои са най-старите сирена в Европа? Най-старото европейско сирене. Кои са сирената на европейците? История на европейските сирена.
Нулеви хранителни отпадъци - ето как да го постигнетеНулеви хранителни отпадъци - ето как да го постигнете
02 Юни
ООН казва, че половината от всички плодове и зеленчуци, продавани в ЕС, завършват в кофата за боклук. Ако сте нетърпеливи да намалите хранителните си отпадъци, но не знаете откъде да започнете, ето няколко съвета за начало
Идеи за здравословни солети без бяло брашно и прясно млякоИдеи за здравословни солети без бяло брашно и прясно мляко
31 Май
Здравословните солети, приготвени без бяло брашно и прясно мляко, са не само вкусни, но и значително по-полезни за организма. Вижте нашите 5 предложения за по-здравословни солети, които да си хрупкате по всяко време
Ето как правят таратора в различните краища на странатаЕто как правят таратора в различните краища на страната
31 Май
България се представя с една освежаваща лятна студена супа, позната с името таратор. Таратор се приготвя лесно и винаги се харесва. Ето откъде идва и как приготвят таратор в различни краища
Кой ориз е най-полезенКой ориз е най-полезен
27 Май
Някои полезни сортове ориз намаляват нивата на лошия холестерол. Полезни и здравословни видове ориз. От здравословните видове ориз кафявият е най- достъпният сорт, като и при него има леки вариации
Хранителните алергии при деца са скочили с 34 процента за 10 годиниХранителните алергии при деца са скочили с 34 процента за 10 години
20 Май
Хранителните алергии при децата се увеличават по целия свят, включително в Италия. Ново проучване установи драстично покачване на случаите на хранителни алергии сред деца. Хранителните алергии стават все по-силни