Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Брънза - традиционно старобългарско млечно изкушениеБрънза - традиционно старобългарско млечно изкушение
14 Март
Ако сте почитател на сиренето, със сигурност трябва да опитате неговия по-стар братовчед – брънзата. Брънзата се е правела чрез естествено подквасване и ферментация, като се е съхранявала в дървени качета или кожени мехове
Кулинарна магия през март: традиции и обичаи в българската кухняКулинарна магия през март: традиции и обичаи в българската кухня
13 Март
Март е месецът на пролетното пробуждане, изпълнен с древни традиции и ритуали, свързани с пречистване, обновление и плодородие. В кулинарната магия на този период особено място заемат храни, които символизират
Защо медът кристализира?Защо медът кристализира?
12 Март
Много хора се чудят какво да направят, когато медът им кристализира. Различните видове мед кристализират по различен начин в зависимост от състава им.
Как да повишим най-често липсващия витамин чрез хранатаКак да повишим най-често липсващия витамин чрез храната
10 Март
1
Ролята на D3 е огромна за човешкия организъм. Нека предложим и храни, които са богати на витамина, който липсва на голяма част от населението. С тези храни ще поддържате здравословни нива на витамин D
Вкусната история и приготвяне на торта КарпаткаВкусната история и приготвяне на торта Карпатка
06 Март
В случай че никога не сте чували за торта Карпатка, тук е моментът да дръпнем завесите, да пуснем прожекторите и да я представим на кулинарната сцена. История на торта Карпатка. Приготвяне на торта Карпатка.
От къде идва сладкиш Агнес?От къде идва сладкиш Агнес?
24 Февр.
Агнеса, агнеси, клавиши – ще срещнете този класически френски десерт под различни имена. В създаването му е замесена жена, както подсказва неговото име. В оригиналната рецепта за Агнеса глазурата се оставя да изсъхне за едно денонощие.
Какво и как се приготвя за чаено парти?Какво и как се приготвя за чаено парти?
12 Февр.
историята на истинското чаено парти, как е възникнало, как се организира и какво се приготвя на него. Предполага се, че през 1840 година Анна Ръсел, дукеса на Бедфорд, налага тенденцията за следобеден чай или чаено парти
Как расте ананасът?Как расте ананасът?
18 Януари
Ако наистина искате да изпитате какъв вкус може да има един ананас, трябва да отгледате свой собствен и да го оставите да узрее върху растението. Чудите се как растат ананасите - ето така. . .
Правоъгълни или кръгли са пицитеПравоъгълни или кръгли са пиците
11 Дек.
Пицата е един от най-обичаните кулинарни символи в света. Но каква е ролята на формата – кръгла или правоъгълна?
Историята на сладките бонбони Моцарт Кугелн (Моцартови топчета)Историята на сладките бонбони Моцарт Кугелн (Моцартови топчета)
10 Дек.
И тъй като темата ни е именно за историята на сладките бонбони Моцарт Кугелн, нека да се замисли колко от нас са хапвали от истинските Моцартови топчета. Вижте любопитната и заплетена история на Моцарт Кугелн
Флавоноидът нарингин - всички ползи и приложенияФлавоноидът нарингин - всички ползи и приложения
07 Дек.
Нарингинът – флавоноид, който придава характерния горчив вкус на грейпфрута. Но нарингинът е много повече от вкусово вещество. Нарингин притежава уникални здравословни ползи.
История на подправкитеИстория на подправките
13 Ноем.
Подправките са били катализаторите на някои от най-големите приключения в човешката история, от Христофор Колумб до Васко да Гама и натам. Вижте завладяващата история на подправките от древни времена до днес.
Какво е пупуса?Какво е пупуса?
10 Ноем.
Пупуса е традиционно ястие от Ел Салвадор, което завладява света с уникалната си простота и богат вкус. Какво представлява пупуса?