Хранене при проблеми

Хранене при Здравословни Проблеми

Хранителни режими и диети при здравословни проблеми и проблеми със стомаха. Как да се храним, за да бъдем здрави - на какво да наблягаме и какво да избягваме. Ако страдате или имате опасения от определено заболяване, при избора на диета обезателно се посъветвайте със специалист в областта!
Народна медицина с естрагонНародна медицина с естрагонЕстрагонът има и силно изразени лечебни свойства и те му отреждат достойно място в народната медицина. Състав на естрагона. Полезни свойства на естрагона. Лечебна отвара, чай от естрагон
Какво да ядете, за да убиете апетитаКакво да ядете, за да убиете апетитаИ вие ли имате проблем с големия апетит? Какво да ядете, за да убиете апетита? Храни за справяне с вълчия апетит. Как да потиснем апетита?
За висок имунитет: какво да ядем, когато сме болни?За висок имунитет: какво да ядем, когато сме болни?Здравословната диета може да повиши имунитета. Това е особено важно, когато настинете. Как да повишим имунитета? Какво да ядем, когато боледуваме?
Диета за лечение на хора с анемияДиета за лечение на хора с анемияАнемията е водеща в списъка с кръвни заболявания. Може да бъде описана по следния начин: синдром, при който броят на еритроцитите намалява и концентрацията на хемоглобин в кръвта рязко намалява. Хранене при анемия:
Детокс с масло от бял трънДетокс с масло от бял трънМаслото от бял трън е мощен детоксикатор на черния дроб - дава на тялото ни енергия, тъй като го освобождава от токсините. Как се приема маслото от бял трън?
Мащерката бори 7 сериозни заболяванияМащерката бори 7 сериозни заболяванияВярвате или не, но чаят от мащерка и самата билка са наистина полезни за здравето. Кога чаят от мащерка е полезен за здравето? Полезни съставки на мащерката
Липса на триптофан - как да набавим аминокиселинатаЛипса на триптофан - как да набавим аминокиселинатаЕдна от незаменимите аминокиселини е триптофанът. При недостиг на триптофан може да се развият опасни състояния. Как да набавим триптофан? Ето храните, които съдържат триптофан.
Билки, които детоксикират тялотоБилки, които детоксикират тялотоСписъкът детокс билките е много голям, но се опитахме да включим най-достъпните и познати български билки за пречистване на тялото. Вижте кои са най-добрите детоксикиращи билки
Препоръчителна дневна доза на всички витамини и минералиПрепоръчителна дневна доза на всички витамини и минералиЩо се отнася до витамини и минерали, хората трябва да са наясно точно колко от тези вещества се нуждаят. Нека направим списък на дневните дози на основните витамини и минерали, от които всеки се нуждае.
Храните, които са естествени афродизиациХраните, които са естествени афродизиациНякои храни увеличават потентността при мъжете и в комбинация със здравословен живот могат да решат трайно проблема. Кои храни са естествени афродизиаци? Кои храни трябва да се избягват мъжете?
Натриев дисбаланс в организмаНатриев дисбаланс в организмаРегулирането на баланса на натрия в организма зависи от причините, които са го предизвикали. Причини за натриев дисбаланс. Дисбалансът на натрия в организма се разделя на две категории
Дефицит на аминокиселиниДефицит на аминокиселиниАминокиселините са протеинови градивни елементи, от които тялото освен всичко друго може да произвежда свои собствени протеини. Протеиновите градивни елементи се използват за други цели и производството и на други важни вещества. Целият метаболизъм зависи