Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Грейпфрутът - колкото полезен, толкова и опасенГрейпфрутът - колкото полезен, толкова и опасенКакто всички цитруси, грейпфрут съдържа важни полезни вещества. Въпреки това грейпфрутът има и своите противопоказания. Може да предизвика рак на гърдата, действа по особен начин в комбинация с лекарства.
Масло от черен пипер! Защо е невероятно полезно?Масло от черен пипер! Защо е невероятно полезно?Черният пипер има силен хранителен профил а маслото от черен пипер концентрира всичките полезни свойства на подправката. Маслото от черен пипер облекчава стреса и неспокойните мисли. И още. . .
Храни богати на протеиниХрани богати на протеини
30 Юли
2
Протеинът е хранително вещество, съставено от аминокиселини, което е необходимо за правилния растеж и функциониране на човешкото тяло. Това са отличните източници на протеини.
Как се проявява дефицитът на витамин D в организмаКак се проявява дефицитът на витамин D в организмаЛипсата на всеки витамин може да повлияе неблагоприятно на здравето на цялото тяло. Същото важи и за витамин D. Как се проявява дефицитът на витамин D в организма?
Храни, съдържащи цинкХрани, съдържащи цинкКои храни съдържат цинк. Защо е толкова важно да ядете храни с цинк? Кои са най-добрите източници на цинк? Липсата на цинк може да бъде предизвикана от проблеми на щитовидната жлеза и бъбреците.
Здравословни ползи от шипкаЗдравословни ползи от шипкаИзключително подходяща за предпазване от грип и настинка, шипката може да се пие и след като вече сме се разболели.
Вреден ли е черният пиперВреден ли е черният пиперЧерният пипер е полезна и приятна подправка, но при някои хора може да предизвика проблеми. При хора, които имат проблеми с черния дроб, черният пипер не е препоръчителен.
Златни правила на здравословното храненеЗлатни правила на здравословното хранене
29 Юли
2
Жана Г.
Ако искате да се храните здравословно, слагайте в чинията си порции, които не са прекалено големи. Запълвайте две трети от пазарската количка с растителни продукти.
Защо пърженото е вредноЗащо пърженото е вредно
29 Юли
Повечето хора знаят за лошото въздействие на пържените храни, благодарение на многото здравни статии и проучвания. Процесът на пържене е известен като изключително нездравословен и токсичнен.
Динята е един от най-полезните летни плодовеДинята е един от най-полезните летни плодовеНезависимо дали предпочитате да я консумирате самостоятелно, със сирене, или под формата на фреш, този плод може да ви даде много повече от вкусово удоволствие.
Ползи и свойства на сините сливиПолзи и свойства на сините сливи
24 Юли
Жана Г.
Сините сливи се препоръчват при хипертония и при проблеми с бъбреците. В сливите се съдържат калиеви съединения, които имат диуретично действие и спомагат за изхвърлянето на излишната вода и соли.
Ацерола - плодът с най-много витамин CАцерола - плодът с най-много витамин CАцеролата е известна още като барбадосова вишна или пуерториканска череша и принадлежи към семейство Малпигия. Оказва се, че тя е най-богатият на витамин С плод. Вижте повече: