Защо тиквените семки са наистина полезни?
Кое за какво е полезно

Защо тиквените семки са наистина полезни?

Тиквените семена са богати на протеини и полезни мазнини - така е написано в много справочници. Но трябва да се каже, че думата богати съвсем не изобразява реалната картина. Тези семена са много по-полезни, отколкото очаквате.

1

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Полезно - 9 симптома на дехидратация, които не са жаждаКое за какво е полезно

9 симптома на дехидратация, които не са жажда

04.10.2018

В един перфектен свят, всички бихме си напомняли да пием правилното количество вода всеки ден. Но нека си го кажем: повечето хора не включват пиенето на вода в своите списъци със задачи.

Полезно - Специалистите съветват: Не купувайте тези храниКое за какво е полезно

Специалистите съветват: Не купувайте тези храни

03.10.2018

Ако Ви е грижа за това какво ядете, вероятно сте прочели много иформация от различни източници, където Ви предупреждават за някои здравословни храни, които всъщност не са толкова здравословни.

Полезно - Проф. Донка Байкова: Хранете се ето така през есента!Кое за какво е полезно

Проф. Донка Байкова: Хранете се ето така през есента!

02.10.2018

Преминаването от един сезон в друг изисква известни промени и в менюто ни. За да сме здрави и енергични през по-студените дни от годината, е добре да се придържаме към определено меню.

Полезно - Храни за здрава чревна флора и добра перисталтикаКое за какво е полезно

Храни за здрава чревна флора и добра перисталтика

02.10.2018

Стойността на здравата чревна микрофлора е трудно да се надцени. Без нея е невъзможно нормалното храносмилане, което означава че всички тъкани и органи на тялото ни ще страдат от липса на определени хранителни вещества.

Полезно - Примерно меню за ученици на 7-13 годиниКое за какво е полезно

Примерно меню за ученици на 7-13 години

01.10.2018

Здравето на нашите деца е единствената ни грижа, която трябва да следим и пазим стриктно. За добро здравословно състояние е много важно правилното хранене, затова ви предлагам примерно меню, което можете да предложите на ученика ви

Полезно - Здравословните храни, с които не бива да преяждатеКое за какво е полезно

Здравословните храни, с които не бива да преяждате

30.09.2018

Важно е да консумираме храни, които носят полза на тялото ни, но това не означава, че може да преяждате с полезните продукти. Дори и те могат да вредят, когато са в голямо количество.

Полезно - Ползи от лилавите храниКое за какво е полезно

Ползи от лилавите храни

29.09.2018

Лилавите храни са това, което може да повдигне унилото ви настроение през есента. Вижте какви са ползите от хапването на лилави храни, за да знаете какво дава на организма ви чепка червено грозде или чаша червено вино