Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно
Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезно ли е да пием кафето с мед?Полезно ли е да пием кафето с мед?
24 Март
1
Наистина ли е полезно да пием кафе с мед? В тази статия ще разгледаме ползите и възможните минуси на комбинацията. Твърде нагретият мед може да освободи проблемно органично съединение. Но токсичен ли е медът в кафето
Комбиниране на храни – защо да не смесваме риба и мляко?Комбиниране на храни – защо да не смесваме риба и мляко?
23 Март
Никога не смесвайте мляко и риба от консерва в едно хранене. Това е основен принцип в здравословното хранене не защото комбинацията не е полезна, а защото може да е животозастрашаваща.
Пчелен прашец – естествена супер храна за здраве и красотаПчелен прашец – естествена супер храна за здраве и красота
23 Март
Цветният прашец е истинско природно чудо, което съчетава здравословни и козметични ползи. Освен че укрепва здравето отвътре прашецът може да бъде мощен съюзник и в грижата за кожата и косата
Идеи за здравословни десерти с чиаИдеи за здравословни десерти с чиа
20 Март
Ето няколко лесни, вкусни и здравословни десерта с чиа, които са идеални както за закуска, така и за сладко удоволствие през деня. Този пудинг е основата на всички десерти с чиа.
Каква сол е най-добре да консумираме?Каква сол е най-добре да консумираме?
18 Март
Съществуват различни видове сол, които се различават по произход, състав и полезни свойства. Каква сол е най-добре да консумираме? Видове сол и техните характеристики
Какви са ползите от сока от червени боровинки?Какви са ползите от сока от червени боровинки?
16 Март
Какви са ползите от боровинковия сок. Полезни свойства на сока от червената боровинка. За какво помага сока от червената боровинка?
Ползи на пиенето на чай от бъзПолзи на пиенето на чай от бъз
15 Март
Защо да пием чай от бъз? Ползи от чая от бъз. Състав на чая от бъз. Полезни свойства на чая от бъз. Кои са най-известните ползи на чая от бъз?
Хидратация през пролетта: Защо е важна и как да я поддържаме?Хидратация през пролетта: Защо е важна и как да я поддържаме?
15 Март
Защо хидратирането през пролетта е толкова важно? Начини да се хидратираме през пролетта. Как да си набавяме повече течности, ако не обичаме да пием вода?
Всичко за синбиотицитеВсичко за синбиотиците
14 Март
Синбиотиците са смеси от пробиотици (полезни чревни бактерии ) и пребиотици (несмилаеми фибри, които помагат на тези бактерии да растат). Какво е синбиотик? Избор на най-добрия синбиотик
Разликата между прясно, пастьоризирано и UHT млякоРазликата между прясно, пастьоризирано и UHT мляко
13 Март
Прясното, пастьоризираното и UHT млякото. Въпреки че всички те произхождат от една и съща суровина – кравето мляко – има значителни разлики в начина на обработка, вкуса, хранителната стойност и срока на годност.
Как да се храним при ниски тромбоцити?Как да се храним при ниски тромбоцити?
11 Март
Храненето играе съществена роля за поддържането на нормални нива на тромбоцитите и подобряването на кръвотворната функция. Ето как да се храним при ниски тромбоцити
Какво трябва да знаем за цикориятаКакво трябва да знаем за цикорията
11 Март
Цикорията (Cichorium intybus) е широко използвано растение като жлъчкогонно средство - известна е още под името синя жлъчка. В България цикорията е позната още и с имената бърдоква, гвачка, дива радикя, жилаво цвете, злъчка, свинок и др.
Защо да хапваме повече лют червен пипер?Защо да хапваме повече лют червен пипер?
06 Март
Лютият червен пипер е добре позната подправка в кулинарията, известна със своя пикантен вкус и яркочервен цвят. Защо да консумираме повече лют червен пипер? Ползи от лютия червен пипер. Полезни свойства на лютия червен пипер.