Привидно безсолни храни, които са бъкани със сол
Кое за какво е полезно

Привидно безсолни храни, които са бъкани със сол

В съвременната диетология солта често се демонизира, постоянно чуваме колко вредна е за здравето. Кои храни са бъкани със сол, а ние дори не го подозираме?

1

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Полезно - Митове за суровата веганска диетаКое за какво е полезно

Митове за суровата веганска диета

22.04.2019

Мислите ли да изпробвате сурова веганска диета? Макар да има много хора, които се кълнат в ползите от яденето на сурови и живи храни, има и противници, които се водят по общи митове.

Полезно - Защо орехите са суперхрана?Кое за какво е полезно

Защо орехите са суперхрана?

21.04.2019

Съвременните тенденции за здравословно хранене все по-често се обръщат към така наречените суперхрани. Орехът е една от добре познати суперхрани, които трябва да консумираме по-често.

Полезно - Ползите от глухарчетоКое за какво е полезно

Ползите от глухарчето

20.04.2019

Глухарчето е пролетно цвете, което расте по полето, дворовете и градините и със своя слънчев жълт цвят създава красив пролетен килим по тревистите места. Вижте какви са ползите от него.

Полезно - 9 годни за консумация цветя с потенциални ползи за здраветоКое за какво е полезно

9 годни за консумация цветя с потенциални ползи за здравето

19.04.2019

Не всички цветя са безопасни за ядене, но тези, които са, могат да предадат уникален вкус и цвят на много ястия, включително салати, сосове, напитки и предястия. Някои от тях дори могат да предложат ползи за здравето.

Полезно - 11 полезни риби, които задължително да опитатеКое за какво е полезно

11 полезни риби, които задължително да опитате

18.04.2019

Рибата е здравословна и с високо съдържание на протеин храна. Тя е много важна, тъй като е богата на омега-3 мастни киселини. Вижте 11-те най-добри риби, които да консумирате.

Полезно - 10 храни против стареене, ако сте минал 40-теКое за какво е полезно

10 храни против стареене, ако сте минал 40-те

17.04.2019

Красивата и блестяща кожа зависи много и от начина на хранене, затова тези храни против стареене също могат много да помогнат. Използвайки тези храни против стареене, можем да изглеждаме и да се чувстваме добре след 40-те

Полезно - 7 бързи съвети за здравето на вегетарианецаКое за какво е полезно

7 бързи съвети за здравето на вегетарианеца

17.04.2019

Повечето от тези съвети наистина се отнасят за всички, а не само за вегетарианците. Те могат да изглеждат банални, но са изпитани и верни и ще забележите разликата във вашето здраве и енергийни нива.

Полезно - Лимон за всичко! Укрепва, избелва и изчистваКое за какво е полезно

Лимон за всичко! Укрепва, избелва и изчиства

15.04.2019

Ще се изненадате, но лимонът не само помага за борба с настинката, но и при кожни проблеми. Нека разберем как правилно да се използва лимона при грижа за кожата, а и не само