gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно
Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За храните без въглехидратиЗа храните без въглехидратиАко искате да спазвате нисковъглехидратна диета или такава без въглехидрати, е добре да знаете кои храни не съдържат въглехидрати
Здравословни ползи от кресонаЗдравословни ползи от кресона
18 Май
Марина
Кресонът е вкусен зеленолистен зарзават, но и полезна билка. Лечебните свойства на крес подпомагат функциите на белите дробове, използва се при кашлица, бронхити и грипни състояния. Ползи от консумация на кресон
Спанакът - пръв помощник в отслабванетоСпанакът - пръв помощник в отслабванетоОказва се, че екстракт от този листен зеленчук намалява желанието за поглъщане на нездравословни храни с цели 95 процента и спомага за отслабването с 43 процента.
Соев протеин - какво трябва да знаемСоев протеин - какво трябва да знаем
17 Май
Evgenia
Ако търсите протеинова добавка, която да включите към вашата диета, соевия протеин е вариант, който има много ползи за здравето. Какво всъщност представлява соевият протеин?
Кора от лимон - защо е полезна и как да я използвамеКора от лимон - защо е полезна и как да я използваме
17 Май
Evgenia
Кулинарна употреба на лимоновата кора. Хранителна стойност на лимоновите кори. Порция от 100 г лимонова кора съдържа. Проучванията показват, че лимоновите кори могат да помогнат за
Да вдигнем хемоглобина по естествен начинДа вдигнем хемоглобина по естествен начинЗа да спомогнете на желязото да се усвои от организма, е необходимо да избягвате богатите на калций храни, като млечните продукти. Определени храни ще ви помогнат да повишите хемоглобина по естествен начин
Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?Какво е ГХИ масло и за какво е полезно?
16 Май
Evgenia
Маслото ГХИ е млечна мазнина за готвене с уникален орехов аромат. Известно още като пречистено масло, то е подходящо за всички видове ястия. Предимства и ползи от готвенето с ГХИ
Копривата - средството, което лекува почти всичкоКопривата - средството, което лекува почти всичко
15 Май
8
Не е за вярване, че една бодлива зелена трева като корпивата е панацея за почти всичко, което ви разболява. Копривата е растението, което предоставя лек за артрит, алергии, косопада, освен това е вкусна и полезна храна
Д-р Мермерски: Здравето се пази с тези храни!Д-р Мермерски: Здравето се пази с тези храни!Според проф. д-р Мермерски полезните храни се разделят на 11 групи, като най-важните измежду тях са плодове, зеленчуци, кисело мляко, вино и грозде
Соята и здравословните ѝ ползиСоята и здравословните ѝ ползи
15 Май
Admin
Храните, богати на соя намаляват риска от рак на гърдата, осигуряват здраво сърце, намаляват холестерола, помагат срещу сърдечните заболявания. Соевите съставки са изофлавони и сапонин.
Кои храни ни правят по-интелигентни?Кои храни ни правят по-интелигентни?
14 Май
Марина
С годините все повече учени се опитват да открият дали някои храни не повлияват мисловната дейност в положителна насока. Важни мазнини и храни за мозъка.