Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Чай Каркаде - състав, действие и ползиЧай Каркаде - състав, действие и ползиКакви са ползите на чая от каркаде? Какво съдържа чай от каркаде. За какво помага каркаде чай? Как се използва каркаде чай? Каркаде чай е познат още и като чай от хибискус.
Баклата гони сънливосттаБаклата гони сънливосттаОсвен че и до ден днешен баклата е от основно значение за редица държави като стопанска култура, тя има и много здравословни ползи. Консумацията на бакла гони сънливостта от нас
Чай Ройбос - състав, действие и ползиЧай Ройбос - състав, действие и ползиОказва се, че Ройбос е по-богат на антиоксиданти дори от зеления чай. Червеният чай Ройбос облекчава от колики, до махмурлук, а е и напитка за активно спортуващи. Всички ползи от Ройбос
Никога не яжте тези храни с яйца! Вредно е!Никога не яжте тези храни с яйца! Вредно е!С какво не е добре да комбинирате яйцата по време на консумацията им? Яйцата са сочени за перфектната протеинова храна, но за максимална полза трябва да знаем с кои храни да ги комбинираме
Топ 7 храни срещу пролетна умораТоп 7 храни срещу пролетна умораПролетната умора е наименование, с което се обобщава липсата на тонус в края на зимата. Състоянието протича със симптоми като сънливост, раздразнение, разсеяност, слаба памет, повишен апетит.
Непознатите арабски подправкиНепознатите арабски подправкиПропътувайте по омайния път на арабските подправки и разберете кои от тях се използват най-често в Близкия изток. Кои непознати арабски подправки са по-популярни в западната кухня?
Златно лате - как се прави и за какво помагаЗлатно лате - как се прави и за какво помагаЗлатното лате е известно и като тюрмерик лате. А защо тюрмерик? Защото тюрмерик в превод означава куркума, която всъщност придава златистия цвят на латето. Рецепта за Златно лате
Съвети за здравословен пост, който не вреди на здраветоСъвети за здравословен пост, който не вреди на здраветоВъзможно ли е постът вместо ползи да ви донесе вреди? Да, напълно възможно! Затова спазвайте тези съвети за полезен пост, за да излезете по-здрави и наистина пречистени от поста
Плодове и зеленчуци без никакви захариПлодове и зеленчуци без никакви захариАзбучна истина е, че плодовете и зеленчуците са полезни за здравето. Те са витаминозни бомби, в същото време не съдържат вредни мазнини, нямат и много калории и са естествен хранителен източник.
Черни плодове - кои са полезни и кои опасни за консумация?Черни плодове - кои са полезни и кои опасни за консумация?Черните плодове са интересно предложение от природата. Черни плодове - кои са полезни и кои опасни за консумация?
Чайове против пролетна умораЧайове против пролетна умораПролетната умора е състояние, познато почти на всеки човек. То не може да се определи като болест, но предизвиква силно отслабване на силите. Чайове против пролетна умора:
Кога хапването на банан заменя хапчето?Кога хапването на банан заменя хапчето?Любим от детството плод - това ебананът в съзнанието на повечето хора. Съдържа много въглехидрати, но е полезен заради витамините и минералите в състава му. Кога хапването на банан заменя хапчето?