Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Яжте смело тези зеленчуци през зимата!Яжте смело тези зеленчуци през зимата!Плодовете са не само вкусни, но и много полезни, като сега е сезонът на обичаните от всички зимни плодове. Задължително трябва да включите в списъка си за пазаруване следващият път точно тези 2 зимни плода.
Всички ползи на кората от върбаВсички ползи на кората от върбаВърбата е лечебно растение познато от древността. Въпреки че понякога са използвани и нейните листа, кората на бяла върба е известна като силно лечебно средство в народната медицина на много страни.
Народно средство за прочистване на черватаНародно средство за прочистване на черватаЗащо е важно прочистването на червата? Прочистването на червата ще ви даде усещане за лекота, ще подобри всички функции в тялото ви и ще ви избави от усещания като умора, тежест, апатия.
Здравословни ползи от медаЗдравословни ползи от медаМакар че лечебните свойства на меда са познати на хората отпреди почти 6 хиляди години, той не е регламентиран като лекарствено средство в медицината. Но какви са здравословните ползи от меда?
Употреба на кора от нар и нейните ползиУпотреба на кора от нар и нейните ползиНарът е уникален плод, който е не само вкусен, но и много полезен, тъй като е богат на редица важни за организма ни витамини, минерали и микроелементи. А какви са ползите и употребите на кората от нар?
Изпитани средства за откашлянеИзпитани средства за откашлянеВ случай че ви е дошло до гуша да закупувате скъпоструващи сиропи за кашлица, следните редове са именно за вас. Изпитаните средства за откашляне ще ви помогнат да се справите с досадната кашлица.
Как да се храним през зимата? Полезни ястия, които сгряват тялотоКак да се храним през зимата? Полезни ястия, които сгряват тялотоНастъпи зимата. По това време на годината тялото се нуждае от гореща и удовлетворяваща храна. Подготвили сме ви списък на ястия, които ще наситят тялото ви и ще подобрят вашето здраве.
Ползи от кверцетинПолзи от кверцетинКверцетин е антиоксидантно съединение, което има множество доказано ползи - антивирусни, противовъзпалителни и противотуморни. Кверцетин е антиоксидант против стареене. Всички ползи от кверцетин
Кайсии срещу кашлица и задухКайсии срещу кашлица и задухМоже би това е истинското доказателство за целебните свойства на кайсиите, и то не само срещу задух и кашлица. В този плод вероятно се крие разковничето на дълголетието.
Витаминозна бомба за укрепване на имунната система!Витаминозна бомба за укрепване на имунната система!Тази витаминозна рецепта е особено подходяща през студения сезон. Витаминозната бомба можете да си направите сами лесно, а тя ще помогне да укрепите имунитета и да сте здрави
Здравословни ползи от хрянЗдравословни ползи от хрянХрянът е естествен антибиотик, който с право може да се определи като природна аптека. Ползите от консумацията на хрян са наистина много. Състав на хряна. Полезни свойства на хряна
Мощен лек - подобрява паметта и зрението и топи мазнините!Мощен лек - подобрява паметта и зрението и топи мазнините!Ще споделим с вас рецепта за чудотворно лекарство, което ще спомогне за запазването на паметта, зрението и слуха ви, за загуба на натрупаните мазнини и токсини!