Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно
Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословни ползи на РадикиоЗдравословни ползи на Радикио
28 Септ.
Названието радикио не е добре познато на повечето хора. То назовава листен зеленчук с яркочервен цвят, тясно свързан с цикорията. Наричат го често червена цикория. Здравословни ползи на Радикио.
Oтрицателните свойства на нишестето и храните с нишестеOтрицателните свойства на нишестето и храните с нишесте
26 Септ.
Въпреки че нишестето има положителни характеристики, съществуват и някои негови отрицателни свойства, както и на храните със съдържание на нишесте. Ето какви са отрицателните свойства на нишестето и на храните с него
10 фалшиви мита за храненето, развенчани от експерти10 фалшиви мита за храненето, развенчани от експерти
25 Септ.
От рисковете от консумация на продукти като соево мляко и червено месо, до ролята на кафето, ето 10 мита за храненето, които вероятно трябва да бъдат преразгледани. 10 фалшиви мита за храненето, развенчани от експерти
Кои са зеленчуците без нишестеКои са зеленчуците без нишесте
24 Септ.
Нишестето (или още скорбялата) се превръща в глюкоза в процеса на храносмилане. Какъв е проблемът с нишестето? Кои са зеленчуците без нишесте? Кои са нишестените зеленчуци?
Какво ще се случи в тялото ви, ако хапвате редовно малиниКакво ще се случи в тялото ви, ако хапвате редовно малини
17 Септ.
През лятото нуждата от пресни плодове в менюто става особено осезаема. Малините са чудесна възможност да внесем витамини и минерали в организма. Какво ще се случи в тялото ви, ако хапвате редовно малини?
Ползи от пиенето на чай от малинови листаПолзи от пиенето на чай от малинови листа
16 Септ.
Чаят от листа на малини не е толкова популярен, колкото други видове чай, но ползите от него са значителни. Листата на храстчето притежават прекрасни свойства с благотворно влияние върху здравето. Ползи от пиенето на чай от малинови листа.
Защо е задължително да ядем малини?Защо е задължително да ядем малини?
15 Септ.
Малините – тези малки червени плодчета, са едно от най-големите изкушения на лятото. Малините са не само вкусни, но и невероятно полезни - изобилстват от антиоксиданти и витамини.
Предимствата на домашната майонезаПредимствата на домашната майонеза
08 Септ.
Майонезата е универсална подправка, която добавя кремообразна, остра вкусотия към широка гама от ястия, от сандвичи и салати до сосове и дресинги. Какви са предимствата на домашната майонеза?
Най-полезните ферментирали напиткиНай-полезните ферментирали напитки
07 Септ.
Ферментираните напитки са популярни поради своите полезни свойства за здравето. Ферментираните напитки съдържат живи микроорганизми, наречени пробиотици. Най-полезните ферментирали напитки.
Какви са ползите от умерената консумация на бира?Какви са ползите от умерената консумация на бира?
06 Септ.
Пиенето на бира в умерени количества, вместо пълното въздържане, може да има благоприятен ефект върху здравето. Прекаляването с бирата обаче носи вреди. Защо трябва да пием с мярка?
Масло от шамфъстък - ползи, приложения и как се правиМасло от шамфъстък - ползи, приложения и как се прави
05 Септ.
Получаването на масло от ядката на шамфъстък става чрез пресоване като ръчното извличане дава перфектния продукт. Масло от шамфъстък - ползи, приложения и как се прави.
Лешниково масло - ползи и приложенияЛешниково масло - ползи и приложения
04 Септ.
Лешниково масло - ползи и приложения. Маслото от лешници е полезно за здравето и намира изяви в кулинарията. Къде може да ползвате лешниково масло?