Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Правите огромна грешка, ако белите кората на ябълките!Правите огромна грешка, ако белите кората на ябълките!Много от хората белят корите на ябълките, което е голяма грешка. Те унищожават точно витамините, от които се нуждаем. В корите на ябълките се съдържат най-силните антиоксиданти.
Празът има антибактериално действиеПразът има антибактериално действиеПразът е изключително полезен за здравето, но често е недооценен. Колкото и да е вкусен, много от нас ограничават употребата му. Празът е антисептик и добър антибактериален агент. Използва се при чревни инфекции и вируси
Месото от сьомга предотвратява стареенето на кожатаМесото от сьомга предотвратява стареенето на кожатаСьомгата е наричана кралицата на рибите. Тя има мазно и крехко месо без специфична миризма, счита се за рибен деликатес и се слави с отличен вкус. Консумацията на сьомга ефективно предотвратява стареенето на кожата
Витамини за есентаВитамини за есента
19 Окт.
Жана Г.
След края на септември трябва да заредите организма си с витамини, за да укрепне имунната ви система. Бременните жени задължително трябва да пият витамини през есента.
Веганство при бременност: безопасност и хранителни добавкиВеганство при бременност: безопасност и хранителни добавкиКакво трябва да знаем за храненето по време на бременност? Здравословното хранене по време на бременност е важно за вашето здраве и за пълноценното развитие на вашето бебе.
Пребори вирусите с тези супернапиткиПребори вирусите с тези супернапиткиПреди настъпването на зимата винаги на преден план излиза грижата за имунитета. Повишаването му е нужно, за да се справи тялото със зимните вируси. Пребори вирусите с тези супернапитки:
Знаци, че ядете твърде много захарЗнаци, че ядете твърде много захарДоказано е, че излишната захар може да повлияе негативно на здравето. Въпреки че може да сте стройни и да изглеждате здрави, все пак може да консумирате твърде много захар.
Най-нискокалоричните рибиНай-нискокалоричните рибиЯсно е, че в следните редове ще ви запознаем с най-нискокалоричните риби, като дори ще добавим информация и за морските дарове. Вижте в следващите редове рибите с най-малко калории в състава си:
Животинско или растително мляко - кое е по-добро за тебЖивотинско или растително мляко - кое е по-добро за тебМлякото е една от основните храни в менюто ни от раждането до края на живота. Днес хранителната индустрия дава широк избор на видове мляко. Животинско или растително мляко - кое е по-добро за теб?
Как да се справим с липсата на витамини през есента?Как да се справим с липсата на витамини през есента?С пристигането на есента се променя не само природата около нас, но и състоянието на тялото. Как да се справим с липсата на витамини през есента?
Растенията с най-много защитни функции за организмаРастенията с най-много защитни функции за организмаИма много изпитани във времето традиционни лекарства. В следващите редове вижте растенията с най-много защитни функции за организма:
Безсмъртниче - ползите от средиземнорската билкаБезсмъртниче - ползите от средиземнорската билкаБилката безсмъртниче се използва при камъни в жлъчката, възпалителни процеси в бъбреците и пикочния мехур. Какви са другите ползи от безсмъртничето?