Лошата комбинация на храни води до натрупване на излишно тегло и невъзможност да се премахне затлъстяването с всички последици от него. Кои комбинации от храни трябва да се избягват
Сокът от смокини, или мляко от смокини, е млечно вещество, извлечено от стъблата и неузрелите плодове на смокинови дървета. Уникалните ползи на млякото от смокини - за какво се ползва?
Чаят от мате е не просто напитка – той е част от култура, традиция и здравословен начин на живот. Невероятните полезни свойства на чая от мате и защо да го пием?
Живовлякът, който мнозина считат за досаден бурен, е всъщност един невероятен дар от природата, който може да замени редица синтетични лекарства. Защо е нужно да използвате масло от живовляк и какви са ползите
Неправилната комбинация на цитруси с други храни може да доведе до дискомфорт, проблеми с храносмилането и дори намаляване на усвояването на хранителни вещества. Забранени храни, с които да комбинирате храни
Благодарение на състава си карамфилът има направо чудодейно действие, ако се смуче или дъвче зърно карамфил всеки ден. Противовъзпалителните свойства на карамфила, когато дъвчете зрънце, го правят ефикасен при
Витамините подпомагат кожата в борбата срещу стареенето. Кои са най-добрите витамини за коса, кожа и нокти, с които да си винаги красива и сияйна? Как се предлагат витамините за коса, кожа и нокти
Широколистният живовляк (Plantago major) е уникална универсална билка. Широколистен живовляк може да помогне за облекчаване на запека, когато се консумира като чай или под формата на тинктура. 31 ползи от живовляка
Ползите от чесъна са известни на всички и този зеленчук се използва като лекарство в народната медицина от векове. Чеснова вода вечер за прогонване на паразити от тялото.
Ескаролът е зеленчук, сорт плосколистна ендивия, който принадлежи към семейството на цикорията. Ескарол - какво е и как се приготвя, за да е вкусен и полезен.
Най-ценният хляб е пълнозърнестият хляб, приготвен от пшенични или ръжени зърна, които са напълно запазили обвивката си. Преди да ви покажем истинската хранителна стойност на пълнозърнестия хляб, нека първо
Българите се нареждат в челните позиции на консумация на бял хляб. Той е пухкав, мек и вкусен, но е приготвен от рафинирано брашно. На въпроса дали хлябът е полезен, ще отговорим категорично с ДА, ако е правилният