Ескаролът е зеленчук, сорт плосколистна ендивия, който принадлежи към семейството на цикорията. Ескарол - какво е и как се приготвя, за да е вкусен и полезен.
Най-ценният хляб е пълнозърнестият хляб, приготвен от пшенични или ръжени зърна, които са напълно запазили обвивката си. Преди да ви покажем истинската хранителна стойност на пълнозърнестия хляб, нека първо
Българите се нареждат в челните позиции на консумация на бял хляб. Той е пухкав, мек и вкусен, но е приготвен от рафинирано брашно. На въпроса дали хлябът е полезен, ще отговорим категорично с ДА, ако е правилният
Черната леща, наричана още белуга заради приликата си с черния хайвер, е супер храна, която набира популярност заради богатите си хранителни стойности. Защо да ядем черна леща?
Лек, хрупкав и достъпен, оризовият чипс има множество предимства, които го правят чудесен избор за хората, искащи да се хранят здравословно и в същото време да се насладят на приятен вкус.
Както при дефицита, така и при излишъка на магнезий, в тялото настъпват промени, които се изразяват чрез различни симптоми и това може да има отражение върху здравето.
Полезните похапвания ни помагат да не стигнем гладни за основните хранения. Когато гладуваме, ние сме склонни да ядем по-бързо и по-голямо количество храна. Защо не трябва да се отказвате от междинни хранения?
Природата ни е дала множество решения на този неприятен проблем, но е известно, че едно от най-добрите средства за лечение на синузита е билката хидрастис. Да изгоним синузита с хидрастис
Определени храни с богато съдържание на фибри, антиоксиданти и пробиотици са особено полезни за естественото пречистване и стимулиране на тънкото черво. Кои храни са подходящи за пречистване на тънкото черво?
В миналото горските плодове, малините и черешите бяха почти научна фантастика, но днес те са често срещани по магазините и пазарите и достъпни. Кои горски плодове са най-полезни?
С настъпването на есента тялото ни естествено започва да търси топлина и уют. Този сезон предлага и богатство от натурални съставки, които лесно могат да бъдат превърнати в вкусни и полезни есенни напитки.