Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мед от рапица - свойства и характеристикиМед от рапица - свойства и характеристики
15 Февр.
Медът от рапиц е уникален и различен сорт мед със собствен набор от свойства и характеристики. В тази статия ще разгледаме произхода, свойствата и характеристиките на меда от рапица. Хранителни ползи на меда от рапица
Как да консумираме алоеКак да консумираме алое
14 Февр.
Приготвяне на гел и сок от алое вера. Консумиране на гел от алое вера. Приемът на сок от алое вера зависи от конкретното намерение относно лекуваното заболяване или друга нужда. Правилна консумацията на алое
Вода с чиа - защо е толкова полезнаВода с чиа - защо е толкова полезна
11 Февр.
Водата с чиа се счита за полезна поради комбинацията от хранителни вещества в чиа семената. Защо да пием вода с чиа?
Корени от слез - всички ползи и приложенияКорени от слез - всички ползи и приложения
10 Февр.
Слезът е многогодишно растение от семейство Маслинови, както и билка с древна история. Ползи и ценни приложения на корените от слез. За какво помагат корените от слез?
Колко протеин има в различните видове месоКолко протеин има в различните видове месо
08 Февр.
Месото е богато на протеини. Колко протеин се съдържа в месото? Колко протеин съдържат различните видове месо?
Кое е най-полезното месо?Кое е най-полезното месо?
05 Февр.
Различните видове месо предоставят разнообразие от хранителни вещества и предимства за здравето. Един вид месо изпъква особено със своето разнообразие от свойства и хранителни предимства. Кое месо е най-полезно?
Какво представляват пребиотиците?Какво представляват пребиотиците?
02 Февр.
Пребиотиците са важен елемент в концепцията за поддържане на здравето на микробиома в червата, който играе ключова роля в множество аспекти на човешкото здраве. Какви са свойствата на пребиотиците?
Здравословни ползи от билката дамянаЗдравословни ползи от билката дамяна
02 Февр.
Растението дамяна, с научно название Turnera diffusa е билка, позната от древни времена. Здравословни ползи от билката дамяна и какви са нейните най-важни свойства.
7 храни, които можете да ядете късно вечерта7 храни, които можете да ядете късно вечерта
01 Февр.
Не всички диетолози приветстват диетичните ограничения след шест вечерта. Някои смятат, че е достатъчно да не ядете 3 часа преди лягане, други твърдят, че изобщо няма забрани.
Чипс от цвекло - вкусен и много полезенЧипс от цвекло - вкусен и много полезен
01 Февр.
Цвеклото, със своя ярко червен цвят и сладък вкус, не само е вкусно, но и изпълнено с полезни вещества. От червеното цвекло се прави много вкусен здравословен чипс. Защо чипсът от червено цвекло е толкова полезен?
Какво съдържат аспержитеКакво съдържат аспержите
01 Февр.
Какво има в състава на аспержите? Какво съдържат аспержите? Колко калории има в аспержите. Хранителен състав на аспержите. Защо са полезни аспержите?
Консумация на кафе и чай според АюрведаКонсумация на кафе и чай според Аюрведа
30 Януари
Освен това Аюрведа разглежда и различните видове доша, защото консумацията на кофеинови напитки се възприема различно спрямо каква е вашата доша. Консумация на кафе и чай според Аюрведа