Ето няколко различни идеи за здравословна и вкусна закуска с авокадо, които са лесни за приготвяне. Закуската е най-важното хранене за деня, защото осигурява енергия и хранителни вещества, необходими за активен старт.
Квасът е традиционна ферментирала напитка с дълбоки славянски корени, известна със своя освежаващ вкус и полезни свойства. Домашният квас е най-добрият избор за тези, които искат да се насладят на максималните му ползи
Предимствата на овесените ядки не се ограничават само до кулинарното удоволствие. Ето 10 неуспорими ползи от овесените ядки, които ги правят незаменима част от здравословното хранене:
За възрастните е известно със своите ползи за здравето, но много родители се питат дали е подходящо за деца и бебета. Най-добрият начин да предложите авокадо на бебето, е под формата на пюре или на малки парченца, ако детето
Ако сте любители на цитрусовите плодове, но търсите нещо по-различно от обичайния портокал или грейпфрут, помелото е идеалният избор. Как да консумирате помело? Защо да включите помело в менюто си?
Всеки си задава въпросите дали да закусвам, какво да закусвам и колко, ще напълнея ли, ако закусвам. . . Ще ви предложим някои добри закуски за всеки тип тяло, хранителен режим и възраст.
Зелените банани са богати на устойчиво нишесте и пектин. Тези съединения действат като пребиотични хранителни вещества, които хранят приятелските бактерии в храносмилателната система. Още важни ползи на бананите
Да ям или да не ям яйца? Това е въпрос, който много хора си задават. В продължение на години яйцата бяха определяни като храна с високо съдържание на холестерол. Няколко факта за яйцата, които може би не знаете
Един чудесен начин да започнем деня с енергия и полезни хранителни вещества е да си направим здравословен шейк. Ето няколко рецепти за шейкове за закуска, които са не само вкусни, но и полезни:
Сладкото от рози не е просто вкусно лакомство. Тази ароматна сладост, направена от нежните листенца на розата, има множество ползи за здравето. Какви са полезните свойства на сладкото от рози?
Октоподът е много полезен. Защо да ядем октопод по-често? Ползи от консумацията на октопод. За кого октоподът е най-полезен? При какви състояния се препоръчва консумация на октопод?
Съединението глюкозамин е аминозахарид, който се произвежда от човешкото тяло и има различни форми. Добре е храните с глюкозамин да се комбинират с такива, съдържащи омега-3 мастни киселини и витамин С
Тинктурата от джинджифил е мощен природен продукт с множество ползи за здравето. Как се приема тинктурата от джинджифил? За какво помага тинктурата от джинджифил.