gotvach.bg»Статии»Двор и Градина
Двор и Градина

Двор и Градина

Информация за засаждане и отглеждане на плодове, подправки и билки. Красиви идеи за двора и градината.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отглеждане на тиквиОтглеждане на тикви
07 Ноем.
Когато решите да отглеждате тикви, най-напред трябва да изберете подходящото място за целта. Тиквата вирее на добре огрявани от слънцето и защитени от ветровете места.
Кога и как се бере облепихаКога и как се бере облепиха
29 Септ.
Доста е трудно да съберете облепиха (по клоните има бодли, а самите плодове са малкиСъвети за събиране на облепиха. Начини и методи за бране на облепиха. Как да почистите събраната облепиха от листа и клонки
Правилно съхранение на дюлиПравилно съхранение на дюли
25 Септ.
Ако имате много дюли, тогава е по-добре да се съхраняват в изба или мазе - дюлите се нуждаят от хладни условия, за да се запазят за зимата. Къде трябва да съхранявате дюли?
Как да отгледаме авокадо от костилката?Как да отгледаме авокадо от костилката?
18 Септ.
Авокадото е невероятен плод с много полезни свойства, затова консумацията му е нещо, от което рядко се отказваме. Как да отгледаме авокадо от костилката?
Отглеждане на черна ряпаОтглеждане на черна ряпа
23 Август
Черната ряпа е много полезна не само в кулинарията, но и в народните рецепти. Понякога не може да се намери в магазина. Затова е добре да отглеждаме черна ряпа сами.
Боб пинто - характериситика и какво да готвим с негоБоб пинто - характериситика и какво да готвим с него
15 Август
Боб Пинто е много добър заместник на познатия ни бял боб, а също така и много здравословен. Отглеждане на боб Пинто. Готвене с боб Пинто. В 1 чаша боб Пинто, сварен с малко сол, се съдържат. . .
Боб Лима - характеристики на сортаБоб Лима - характеристики на сорта
14 Юли
Бобо Лима е претенциозен сорт фасул, известен още и като маслен боб. Предимствата и недостатъците на боб Лима. Кулинарни съвети за готвене на боб Лима
Как да си направим барбекю на двораКак да си направим барбекю на двора
03 Юли
Топлината в дома, винаги е била смятана за символ на семейното щастие и богатство. Огънят – това е стихия, която можете да гледате до безкрайност.
Защо трябва да отглеждате зелени билки и подправки у дома?Защо трябва да отглеждате зелени билки и подправки у дома?
29 Юни
5
Салата или ястие, подправена с пресни подправки, е много по-наситен и ароматен. По-лесно е, ако искате да пиете винаги пресен чай и да имате пресни подправки, да си ги засадите на балкона. Подправки в саксия на балкона
Как се сушат билки?Как се сушат билки?
20 Май
Хората масово избират да сушат билките на въздух - най-ефективният метод и най-популярният. Вижте още как може да изсушите билки
Да си отгледаме бейби спанакДа си отгледаме бейби спанак
12 Април
За да си отгледате сами бейби спанак, са ви необходими семена, почвена смес, една голяма саксия, няколко по-малки саксии за разсад. Спанакът се развива най-добре и е най-богат на витамин С.
Отглеждане на девесил в саксияОтглеждане на девесил в саксия
16 Ноем.
Девисилът представлява многогодишен храст, който бива отглеждан в градина или саксия и достига 1. 5 метра височина. Отглеждане на девесил в саксия: