Gotvach.bg»Статии»Двор и Градина
Двор и Градина

Двор и Градина

Информация за засаждане и отглеждане на плодове, подправки и билки. Красиви идеи за двора и градината.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отглеждане на салата РоменОтглеждане на салата Ромен
04 Май
Салатата Ромен е известна още като римска маруля. Заема междинно положение между листните и главовите форми. Как се гледа салата ромен? Грижи за салата ромен.
Засаждане и отглеждане на морковиЗасаждане и отглеждане на моркови
05 Април
В България морковите се садят преди зимата, през ранната или късната пролет. Ако сте начинаещ градинар, е добре да спазвате следните правила при засаждането и отглеждането на моркови.
Отглеждане на Ирга в градинатаОтглеждане на Ирга в градината
14 Март
Иргата, известна още като руското зърно, е издръжлив храст, който дава вкусни ядливи плодове. Ирга е лесно за отглеждане растение в домашна градина и е чудесно допълнение към всеки пейзаж. Отглеждане на Ирга в градината
Може ли да се отглежда шафран в България?Може ли да се отглежда шафран в България?
12 Март
Шафранът е популярна подправка, известна със своя уникален вкус, аромат и цвят. Освен това е високо ценен заради лечебните си свойства и се използва от хиляди години в традиционната медицина. Може ли да се гледа шафран в България?
Правила за отглеждане на ранни зеленчуциПравила за отглеждане на ранни зеленчуци
07 Март
Ранните зеленчуци могат да бъдат чудесен начин да стартирате градината си и да получите пресни продукти по-рано, отколкото по-късно. Отглеждането на зеленчуци в началото на сезона обаче изисква специално планиране.
Кои култури влизат в семейство КартофовиКои култури влизат в семейство Картофови
24 Февр.
Картофови (лат. Solanaceae) са голямо и разнообразно семейство растения. Семейство Картофови се състои от около 98 рода и около 2700 вида. Знаете ли, че доматите са от семейство Картофови. Соланинът в Картофови
Най-екзотичните плодове на светаНай-екзотичните плодове на света
18 Януари
Дори заклетите любители на плодовете не могат да се похвалят, че са опитали от всички екзотични плодове по света. Ето списък с най-екзотичните плодове, които, надяваме се, някога да опитате.
Как се садят картофи?Как се садят картофи?
29 Дек.
Картофите са едни от най-вкусните зеленчуци и с тях може да се приготви почти всичко. В следващите статия вижте как се садят картофи:
Как да отглеждаме джинджифил?Как да отглеждаме джинджифил?
19 Ноем.
В последните години все повече хора започнаха да отглеждат джинджифил у дома. Как да отглеждаме джинджифил?
Отглеждане на тиквиОтглеждане на тикви
07 Ноем.
Когато решите да отглеждате тикви, най-напред трябва да изберете подходящото място за целта. Тиквата вирее на добре огрявани от слънцето и защитени от ветровете места.
Кога и как се бере облепихаКога и как се бере облепиха
29 Септ.
Доста е трудно да съберете облепиха (по клоните има бодли, а самите плодове са малкиСъвети за събиране на облепиха. Начини и методи за бране на облепиха. Как да почистите събраната облепиха от листа и клонки
Правилно съхранение на дюлиПравилно съхранение на дюли
25 Септ.
Ако имате много дюли, тогава е по-добре да се съхраняват в изба или мазе - дюлите се нуждаят от хладни условия, за да се запазят за зимата. Къде трябва да съхранявате дюли?