Двор и Градина

Двор и Градина

Информация за засаждане и отглеждане на плодове, подправки и билки. Красиви идеи за двора и градината.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отглеждане на люти чушкиОтглеждане на люти чушки
28 Юни
Лютивите, както и сладките чушлета, се отглеждат от семена. Засаждат се в саксии или сандъчета, за да се прихванат. За да поникнат по-бързо, преди засаждането семената се поставят в топла вода, 40-45 градуса, за няколко часа.
Да си отгледаме домашни подправки в саксииДа си отгледаме домашни подправки в саксии
16 Май
1
Няма нищо невъзможно да си отглеждате подправки дори да нямате голяма и обширна градина. Повечето от тях позволяват да бъдат гледани в саксия, освен това не изискват много грижи и не са особено капризни. Необходимо е само да ги поливате.
Да си отгледаме розмарин в саксияДа си отгледаме розмарин в саксия
10 Април
2
Розмаринът е топлолюбиво и светлолюбиво растение. Имайте в предвид, че не издържа ниски температури. Балконът е идеалното място за сандъче с розмарин, ако сте решили да го размножавате.
Свежи зеленчуци с помощта на хидропоникатаСвежи зеленчуци с помощта на хидропониката
05 Април
1
Вече има лесен и евтин начин да консумирате пресни зеленчуци, без да се притеснявате за здравето си. Дори и домакините, които не разполагат с дворно място или огромна тераса могат да отглеждат зеленчуци, с които да разнообразят дневното си меню.
Ефективно ли е биоземеделиетоЕфективно ли е биоземеделието
15 Март
2
За да разберем дали нашумялото през последните години биоземеделие е ефективен метод за отглеждане на плодове и зеленчуци, то най-напред трябва да разберем какво всъщност представлява то.
Що е то хидропоника?Що е то хидропоника?
13 Март
1
Хидропонната техника е била употребявана векове наред. Най-ранните свидетелства за нея са Висящите градини на Вавилон, плаващи градини на Кашмир и др. При тях са се използвали плитки езера, с богато съдържание на минерали.
Отглеждане на КиноаОтглеждане на Киноа
31 Януари
1
Киноа представлява ядливо растение с широки листа. За негова родина се смята Южна Америка. Киноата има невероятната способност да цъфти и отделя семена във всеки етап от растежа си.
Отглеждане на елдаОтглеждане на елда
28 Януари
Елдата е една от важните зърнени култури, които са много полезни за здравето и са много вкусни при подходяща кулинарна обработка. Елдата обича топъл климат и влажна почва.
Сортове люти чушкиСортове люти чушки
18 Дек.
Задавали ли сте си някога въпроса, кой е открил лютите чушки? Някои пътешествия на изследователя Христофор Колумб са направили пиперките познати на света.
Лимети или лайм?Лимети или лайм?
25 Август
Лаймът е широко употребявано название за вид цитруси, които имат сходни с лимона характеристики. Вижте най-разпространените сортове лайм и какво представлява цитрусът- лимета.
Правят гранати от призрачни чушкиПравят гранати от призрачни чушки
08 Окт.
Ръчни сълзотворни гранати, произведени на основата на призрачни люти чушки, ще се борят с тероризма. Призрачните люти чушки са рекордьори в книгата на Гинес по лютивост.