Двор и Градина

Двор и Градина

Информация за засаждане и отглеждане на плодове, подправки и билки. Красиви идеи за двора и градината.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Боб Лима - характеристики на сортаБоб Лима - характеристики на сорта
14 Юли
Бобо Лима е претенциозен сорт фасул, известен още и като маслен боб. Предимствата и недостатъците на боб Лима. Кулинарни съвети за готвене на боб Лима
Защо трябва да отглеждате зелени билки и подправки у дома?Защо трябва да отглеждате зелени билки и подправки у дома?
29 Юни
5
Салата или ястие, подправена с пресни подправки, е много по-наситен и ароматен. По-лесно е, ако искате да пиете винаги пресен чай и да имате пресни подправки, да си ги засадите на балкона. Подправки в саксия на балкона
Как се сушат билки?Как се сушат билки?
20 Май
Хората масово избират да сушат билките на въздух - най-ефективният метод и най-популярният. Вижте още как може да изсушите билки
Да си отгледаме бейби спанакДа си отгледаме бейби спанак
12 Април
За да си отгледате сами бейби спанак, са ви необходими семена, почвена смес, една голяма саксия, няколко по-малки саксии за разсад. Спанакът се развива най-добре и е най-богат на витамин С.
Отглеждане на девесил в саксияОтглеждане на девесил в саксия
16 Ноем.
Девисилът представлява многогодишен храст, който бива отглеждан в градина или саксия и достига 1. 5 метра височина. Отглеждане на девесил в саксия:
Съвети при отглеждането на розмаринСъвети при отглеждането на розмарин
14 Окт.
Тъй като е топлолюбиво растение и не издържа на ниски температури, розмаринът се отглежда предимно в саксии. Идеалното място за сандъче с розмарин е южният балкон, добре защитен от вятъра.
Отглеждане на маточина в саксияОтглеждане на маточина в саксия
11 Септ.
Маточина расте добре както на открито, така и в саксии. Когато отглеждате маточина у дома, храстите достигат височина 25-30 см. Редовното подрязване на маточина насърчава растежа на храстите.
Отглеждане на лавандула в саксияОтглеждане на лавандула в саксия
02 Септ.
Романтична и очарователна, лавандулата напоследък се превърна в едно от най-популярните декоративни растения. Отглеждане в саксия на теснолистна лавандула или френска лавандула?
Отглеждане на магданоз в саксияОтглеждане на магданоз в саксия
27 Юни
Магданозът е една от най-използваните свежи зелени подправки в нашата кухня. Макар да се използва и сушен магданоз, нищо не може да замени вкуса и аромата на пресния. Отглеждане на магданоз в саксия:
Медоносни растенияМедоносни растения
21 Юни
Лесно е да привлечете опрашващите насекоми в градината, като засадите медоносни растения. Цъфтящи растения, ароматни растения, храсти, да не говорим за диви цветя и билки - това са медоносните видове
Как да си отгледаме подправки в саксияКак да си отгледаме подправки в саксия
14 Юни
1
Когато решим да отглеждаме подправки в саксия, е да изберете най-подходящия съд. Най-подходящото време за създаване на билкова градина е месец март. Отглеждане на босилек, розмарин и мента в саксии.
Засаждане и отглеждане на чери домати в саксииЗасаждане и отглеждане на чери домати в саксии
16 Февр.
8
Първото нещо, с което трябва да се сдобиете, са семена за чери домати. Има много разновидности и екзотични сортове, но ако ще отглеждате чери домати за първи път, най-добре заложете на най-обикновен сорт.