Двор и Градина

Информация за засаждане и отглеждане на плодове, подправки и билки. Красиви идеи за двора и градината.
Сортове картофи за печене
Сортове картофи за печене
При готвене на картофи е особено важно да се съобразявате със сорта и неговото предназначение в кухнята. При избора на картофи предпочитайте по-твърди за ...
Сортове картофи за варене
Сортове картофи за варене
Прочутите неврокопски картофи са отгледани по всички правила на чистото и здравословно градинарство. Именно те са най-подходящи, ако искате перфектна ...
Правила за бране на билки
Правила за бране на билки
Билките се берат само в сухо, по възможност слънчево време, след вдигане на сутрешната роса. Не се берат билки по време и след дъжд. Тогава те съдържат ...
Как да си направим барбекю на двора
Как да си направим барбекю на двора
Топлината в дома, винаги е била смятана за символ на семейното щастие и богатство. Огънят – това е стихия, която можете да гледате до безкрайност.
Засаждане и отглеждане на кипарис
Засаждане и отглеждане на кипарис
Кипарисите са иглолистни растения от семейство Кипарисови. Те са вечно зелени храсти или дървета. На височина достигат от 5 до 40 метра.
Как се отглеждат нектарини
Как се отглеждат нектарини
Нектарина или прасковен плод е вид праскова с гладка кожа като слива. В Китай нектарините се отглеждат повече от 2000 години.
Отглеждане на салатно цвекло
Отглеждане на салатно цвекло
Червеното цвекло може да оцелее при замръзване (ако е в земята до -4 градуса по Целзий, а ако е извадено от почвата - до -2 градуса по Целзий), което ги ...
Как да отглеждаме бамбук вкъщи
Как да отглеждаме бамбук вкъщи
Бамбукът е стайно растение, което се отглежда много лесно. Той се нуждае от светлина, топлина, но не трябва да е изложен на пряка слънчева светлина. Може да ...
Сортове Череши
Сортове Череши
Сортовете череши са много и се различават по периода на узряване, големината на плода, аромата, цвета на плода и вкуса.
Хранителна стойност и ползи от метленото семе
Хранителна стойност и ползи от метленото семе
Метленото семе не е много известно у нас, но все повече набира популярност заради полезните и пречистващи организма свойства. Всъщност то произлиза от ...