Гулашът – шампионът на унгарската кухня
Любопитно

Гулашът – шампионът на унгарската кухня

Наричат го всякак. Супа, яхния, храна на народа. . . Гулашът се приготвя вкъщи, може да го откриете и в менюто на ресторант. Среща сe по баварски, американски, виенски и чешки. Безброй рецепти пазят тайните на различните му разновидности, класически, моде

1

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Любопитно - Как се йонизира водата?Любопитно

Как се йонизира водата?

14.10.2018

Има различни методи за пречистване на водата. Йонизацията на водата се счита за най-модерният и висококачествен метод за дезинфекция и пречистване.

Любопитно - Захар ТурбинадоЛюбопитно

Захар Турбинадо

09.10.2018

Захарта Турбинадо е натурална кафява захар. Името ѝ Турбинадо идва от това, че процедурата по изсушаване на кристалите се извършва в центрофуга (турбина)

Любопитно - Как да се храним в офисаЛюбопитно

Как да се храним в офиса

08.10.2018

Храненето на работното място често се оказва проблем за много от нас. Повечето хора залагат на бързи храни и прекаляват с приема на калории. Ето няколко съвета как да се храним в офиса.

Любопитно - Днес е Международният ден на кафетоЛюбопитно

Днес е Международният ден на кафето

01.10.2018

Кафето, наричано горивото изобретение на Сатаната, е широко популярно сред всички нации и несъмнено е най-пристрастяващата топла напитка.

Любопитно - 10 начина да бъдеш веганЛюбопитно

10 начина да бъдеш веган

24.09.2018

Има различни начини на практикуване на веганството. Те се дължат от това как различните хора избират да го спазват, според личните си усещания и възможности.

Любопитно - Яйца по Бенедиктински – една класика, много историиЛюбопитно

Яйца по Бенедиктински – една класика, много истории

18.09.2018

Всеки, спирал се пред френско кафене, е виждал с тебешир на черна дъска пред входа Les œufs Bénédicte (Яйца по Бенедиктински). Дали обаче умението на французите да превърнат от 2 яйца, парче шунка и резен хляб в класика, прави Яйца по Бенедиктински френск

Любопитно - Честит Ден на чийзбургера!Любопитно

Честит Ден на чийзбургера!

18.09.2018

На 18-ти септември отбелязваме Денят на чийзбургера. Този емблематична вкусотия от американската кухня представлява сандвич, в който основен компонент е сиренето.

Любопитно - 60 различни имена на видове захар!Любопитно

60 различни имена на видове захар!

17.09.2018

Може би не сте предполагали колко много вида захар / подсладители може да съществуват. Това е една полезна информация, с която можем да разнообразим сладкарската си кухня.