В Деня на кроасаните нека си припомним и една легенда, свързана с техния произход. И докато французите предпочитат кроасаните с масло, американците ги харесват повече със сладък топинг или пък със солена плънка.
Когато се заговори за учениците, неизбежно се повдига въпросът с какво се хранят. По този повод веригата ресторанти Sweetgreen сравняват училищния обяд в 10 страни по света.
Когато става въпрос за диетата на бъдещето, то се има предвид не само грижата за човешкото здраве. Според прогнозите на икономистите, консумацията на месо в света може да се удвои до 2050 г. Каква ще е диетата на бъдещето?
Шоколадът е неустоимо изкушение не само за децата, за дамите, но и за мъжете. Изобщо това лакомство е любимо на хората от всяка възраст и пол. Нови изисквания към съставките в шоколада:
Драстичното поскъпване на олиото с цели 43 процента, усетено от потребителите, е съпроводено от повишение на цените на краставиците, прасковите, хляб Добруджа. Килограм пшенично брашно пък се е повишило с
Изследвания показват, че няма нито едно пиле, което да няма в себе си хормони, солен разтвор или пък вода. За хормоните, антибиотиците и водата, с която тъпчат пилетата.
Патешката мас е по-полезна от маслото. Химическият състав на патешката мазнина е подобен на този на зехтина. Патешката мазнина е подходяща и се препоръчва в храненето дори по време на диети
Някои магазини пробутват на клиентите си кашкавал като гума, приготвен от заготовки, съдържащи технологични добавки и нишесте, разкри биологът д-р Сергей Иванов
Колкото и да са полезни зеленолистните зеленчуци обаче, те трябва много старателно да бъдат почистени и измити преди консумация. При добро почистване и измиване на зеленолистните, ние радикално намаляваме. . .
Киселото зрънце, което расте в горите и около блатисти местности, се нарича червена боровинка. За какво е полезен чаят от червена боровинка? Познавате ли полезните свойства на чая от червена боровинка.
Хлебарят от Стара Загора Богдан Богданов пече най-чистия хляб на планетата. Хлябът, който произвежда Богданов, е с жива закваска и се прави по стара рецепта. Богданов е признат от ЮНЕСКО за живо съкровище
Въпреки твърденията на експерти по пазара, че цените на джинджифила ще се нормализират, полезният природен дар продължава да шокира с цената си и вече не е за всеки джоб.