Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се правят перфектни американски кукис с шоколадови парченца

Как се правят перфектни американски кукис с шоколадови парченца

Denitsa GeorgievaDenitsa Georgieva
Чирак
12
Как се правят перфектни американски кукис с шоколадови парченца

Така наречената американска бисквитка е една от любимите бисквитки на американци. Шоколадовата бисквитка е просто изкушаваща както на вкус, така и на текстура. Парчетата на млечния и черния шоколад ви осигуряват богат и силен вкус, докато маслото прави бисквитките кадифени.

Как да си направим американски кукис с парченца шоколад

Въпросът е там, че всичко е свързано със съдържанието на влага в тестото. Бисквитките, които са плътни и се дъвчат лесно, включват повече влага в тестото. Това може да се постигне чрез заместване с мокри и сухи съставки или дори просто чрез промяна на начина, по който включвате определени съставки.

Интересен факт за тези бисквитки е, че произхождат от САЩ, когато през 1938 г Рут Грейвс Уейкфийлд нарязва полусладък шоколад на Nestlé и го добавя към рецепта за бисквити.

Сега ще се опитам да обясня как може да си направим вкусни американски бисквитки с парченца шоколад.

Как би изглеждала перфектната бисквитка с парченца шоколад?

Въпрос на баланс - трябва да е мека и да се дъвче лесно (никога препечени) и с хрупкави ръбове. Правило номер едно е просто да използвате най-добрите възможни съставки. Те трябва да бъдат напълнени с парченца шоколад и е най-добре, когато се сервират топли.

Маслото за американски кукис в шоколад

Как се правят перфектни американски кукис с шоколадови парченца

Нека разгледаме компонентите на бисквитката, като започнем с мазнините. Текстурата на всяка бисквитка до голяма степен се определя от вида на използваната мазнина – трябва ли да е масло или друга мазнина?

В някои рецепти използват само масло или само олио. Оказва се, че комбинация от двете е най-добрият вариант. Маслото придава страхотен вкус, но използването само на масло води до получаване на плоски бисквитки, които се трошат. Използването само на мазнина осигурява необходимата структура, но не придава хубав вкус. Заедно - масло и мазнина се получавате най-доброто от двата варианта. Винаги използвайте при възможност истинско краве масло.

Шоколадови парченца или шоколадови капки

Що се отнася до шоколада - ще е най-добре да се използва качествен шоколад, за да станат бисквитките хубави. Формата има по-малко значение от вкуса на шоколада. Ако не можете да намерите качествен, използвайте висококачествени шоколадови парченца, нарязани от цял блок.

Какъв трябва да е шоколадът в американските кукис

Формата ще се запази ли, когато се пече бисквитката? Да - стига да не се бутат, докато са топли, или разбъркват. Може да се използва, като комбинация млечен шоколад и полусладък или черен шоколад. Чипсът от млечен шоколад сам по себе си прави бисквитките твърде сладки, но използването на малко количество заедно с полусладък такъв прави перфектната горчива и сладка комбинация в американските кукис.

Техника за печене на американски кукис

Американски кукис

Правило 1: Разбийте меко масло със захарта

Чудили ли сте се някога дали да смесите маслото и захарта? Оказва се, че това е важна стъпка. Всичко е свързано със смесването на захарта в маслото, докато захарта почти се разтвори. Увеличавате обема, като разбърквате старателно и добавяте повече въздух в тестото, което ще доведе до бисквитки с по-лека текстура. Как да разберете дали сте вложили достатъчно масло? Първо се уверете, че вашето масло е на стайна температура, около 19-20 °C по Целзий. Смесете го след етапа на „мокър пясък“ и спрете, когато изглежда вече по-светло и пухкаво, почти като глазура. Разбийте яйцата.

Правило 2: Не разбивайте прекалено тестото с миксер

Можете да разбъркате сухите съставки или внимателно да “миксирате” на ниска скорост на миксера. Знам, че е по-лесно да използвате миксера, но запомнете: Не разбивайте прекалено тестото, и работете внимателно с миксер! Прекомерното смесване развива глутена, правейки твърди бисквитките. Разбъркайте на ръка вкусните шоколадови парченца, като се уверите, че тестото е напълно смесено.

Правило 3: Охладете готовото тесто за кукис

Независимо дали рецептата го изисква или не, е хубаво да охладите тестото за една нощ. Това помага на глутена да се отпусне и да развие по-добър вкус. Точно както мариноването подобрява вкуса на месото и зеленчуците, така захарта прави същото с тестото за бисквити. По време на охлаждане захарта се разтваря и задълбочава вкуса.

Ако просто нямате търпение, изпечете само това, което ще ядете, след това охладете останалото тесто. Освен това току-що изпечените топли бисквитки имат най-добър вкус, така че изпичайте това, което ще си хапнете веднага.

Така винаги ще се насладите на перфектните и топли американски кукис.

Правило 4: Печете върху хартия и отмервайте бисквитите с лъжица

Перфектни американски кукис с шоколадови парченца

За да е кулинарното ви изживяване хубаво, използвайте хартия за печене. Много удобна, що се отнася до чистотата във вашата тава за печене. Сега ще обясня допълнително и за лъжичката за бисквитки и защо да я използваме.

Определено е бърз и лесен начинът на приготвяне на бисквитките с мерителна лъжичка номер 40, но има и нещо важно още.

Тестото се прибира в лъжичката, като се получават гъсти, еднородни бисквитки. Освен това тъй като всички са с еднакъв размер, те се пекат с еднаква скорост. А това, което се образува като форма от лъжичката, намалява “разплескването” на самата бисквитка вътре в тавата.

Потърсете лъжици за бисквитки в универсален магазин, диаметърът на този тип лъжичка е 1¾; може да попитате и в някой ресторант, в който се предлагат подобен тип сладки :)

Правило 5: Не препичайте вашите кукис

Последно и най-важно, никога не препичайте бисквитките – това ги прави сухи и твърди. Предлагам същото и за другите рецепти за бисквитки. След като извадите от фурната, оставете остатъчната топлина от тавата за печене да ги довърши. Оставете ги малко да си “починат”, след което ги извадете върху решетка, да изстинат.

Рецептата за американски кукис шоколадови парченца

Кукис с шоколадови парченца

3 ¼ чаши универсално брашно

1 ч.л. сода за хляб

готварска сол

1 ч.ч. гранулирана захар и 1 чаша пакетирана тъмно кафява захар

⅔ ч.ч. несолено масло ( омекотено )

⅔ ч.ч. растителна мазнина

2 яйца

2 ч.л. чист екстракт от ванилия

2 ч.ч. полусладък шоколадов чипс

½ ч.ч. млечен шоколадов чипс

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C със скара в централна позиция. Не забравяйте и пергаментните листове за печене.

Разбийте заедно брашно, сода за хляб и сол в купа.

Разбийте гранулираната захар, кафявата захар, маслото, мазнината, яйцата и ванилията с миксер на ниска скорост, след това увеличете до висока скорост и разбийте, докато сместа стане пухкава и светла на цвят.

Разбъркайте брашняната смес до кремообразна смес, докато спре да се вижда брашно, разбъркайте и шоколадов чипс.

Пуснете тестото с помощта на лъжичка номер 40 (около 2 с.л.) върху подготвени листове за печене, като го разполагате на около 5 -6 см едно от друго.

Печете бисквитките до леко кафяво около краищата -около 12–14 минути. Оставете бисквитките да изстинат върху тава за печене за 2 минути, след което ги прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest