Ресторант в Лос Анджелис представи нови достижения в екстравагантната кухня, като видните готвачи от американското заведение приготвиха пържено шоколадово пиле.
Заради успеха на нетрадиционното ястие американските ресторантьори решиха да отворят специално заведение, в което повечето ястия са на какаова основа.
Новият ресторант, който ще бъде наречен Шокочикън, ще предлага единствено специалитети, вдъхновени от шоколада.
Всички ястия в ресторанта ще бъдат овкусени от сладко-горчив шоколадов сос, който се основава на 62% шоколад. Уникалната шоколадова подправка е тайната, чрез която готвачите се надяват да привлекат множество клиенти в ресторанта.
Сред специалитетите има още бисквити с бекон и какаов прах, картофено пюре с бял шоколад и лучено масло, шоколадов кетчуп, лют сос с мед и какао и други подобни неочаквани съчетания.
Напитките в Шокочикън също ще се отличават със своята екстравагантност. В ресторанта ще се предлагат шоколадово уиски, шоколадова текила и други шоколадови коктейли, чиято цена ще е около 20 долара.
Собствениците на ресторанта планират да пуснат и примамлив бургер, който е направен от парчета пилешко месо, обвити в шоколадово тесто.
Шоколадовите пилета са само част от кулинарните постижения през последния месец.
Наскоро аржентинско пиле с ориз постави нов световен рекорд като най-голямото ястие, приготвено до момента. След като бе огледано ястието от готвачите в Ла Плата, бе вписано в Книгата на рекордите на Гинес.
За приготвянето на огромното блюдо са били необходими 500 килограма пиле, 500 килограма ориз, 300 килограма зеленчуци, 400 литра вода и 25 килограма подправки.
От тези продукти бяха приготвени 8000 порции пилешко с ориз, които се продаваха в аржентинския град за 4 долара.
Акцията имаше благотворителен характер, а събраните средства бяха дарени на местната детска болница за закупуване на съвременно медицинско оборудване.
Идеята за благотворителната инициатива е на собственик на верига ресторанти в Аржентина.
Коментари