Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Нечувани шоколадови лакомства предлага изложение в Кьолн

Нечувани шоколадови лакомства предлага изложение в Кьолн

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1
Бонбони

Вегански шоколади, безлактозни шоколади, шоколади с оризово мляко и шоколади с хашиш са само част от необикновените експонати, които тазгодишното сладкарско изложение в Кьолн представя.

Над 1500 изложители от 65 страни ще се представят на най-голямото сладкарско изложение в германския град от този понеделник до 4 февруари.

Пред посетителите ще бъдат представени уникални сладкарски творения като шоколади с оризово мляко, с мляко от просо, сладкиши и снаксове на основата на диво просо или елда и дори дъвки с кофеин.

Шоколад с Плодове

Организаторите казват, че изложението в Кьолн е сред малкото места, където да се видят подобни лакомства, понеже необикновения им състав ги прави изключително редки.

Според наблюденията на експерти повече от половината нововъведени стоки изчезват от рафтовете на магазините, едва 12 месеца след представянето им. Не повече от 20% се задържат в търговските верига.

Международното изложение за сладкарски и захарни изделия е едно от най-големите в света. То се провежда ежегодно от 1991 година насам. Успехът на изложението през годините се дължи на професионалната организация и голямото разнообразие на продукти, които предлага.

Мъфини

През годините на сладкарското изложение са били представяни шоколад с женско биле, с алое вера, с моркови и ряпа, с немски коледни бисквити. През 2012 година голям хит бяха шоколадите с канела и екзотичните пипери, които продължават да бъдат популярни и до днес.

Освен захар, производителите днес често използват малтитол и стевия. При шоколадите, а също и при печивата, продуктите без лактоза набират все повече популярност.

При бонбоните изложителите в Кьолн също са представяли доста необичайни видове като с вкус на греяно вино и с вкус на печени ябълки.

Производителите на снаксове са представяли мискове от ядки с аромат на къри, колбаси, хамбургер и хрупкави снаксове със смес от сушени плодове.

При печивата най-големи експерименти се правят с мъфини, тарталети и бисквити, като преди няколко години бяха представени първите черно-бели чаени бисквитки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest