Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Домашни шоколадови десерти

Домашни шоколадови десерти

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Десерт с Шоколад

Пригответе страхотни шоколадови десерти, с които да изненадате гостите си и най-близките си хора. Известно е, че шоколадът подобрява настроението.

В комбинация с джинджифил той ще ви накара да забравите мрачното време и ежедневните проблеми. За шоколадово-джинджифилов сладкиш са ви необходими 100 грама натурален шоколад, 100 грама масло, 2 яйца, половин чаена чаша пудра захар, 20 грама настърган корен от джинджифил, 2 супени лъжици нишесте, 2 чаени лъжички какао на прах.

За крема са ви необходими 50 грама крема сирене, 2 супени лъжици заквасена сметана, 1 супена лъжица пудра захар, 3 супени лъжици сладко, 100 грама бял шоколад, 75 милилитра течна сметана.

За да приготвите блата, натрошете на парченца натуралния шоколад, добавете маслото и разтопете на водна баня. Разбийте яйцата с пудрата захар до кремообразно състояние.

Смесете джинджифила с шоколадовата смес, добавете нишестето и какаото на прах и добре разбъркайте. Съединете шоколадовата смес с яйчената и разбъркайте внимателно.

Шоколадови Десерти

Излейте в намазана с мазнина тава с диаметър около 22 сантиметра. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на половин час.

Разрежете блата на две, след като изстине. Намажете единия блат с крем. Той се приготвя, като разбиете заквасената сметана с крема сиренето, пудрата захар и течната сметана.

Намажете блата с крем, а върху него нанесете част от сладкото. Покрийте с горния блат и намажете с остатъка от сладкото. Разтопете белия шоколад на водна баня. Залейте сладкиша с него и охладете в хладилник.

Домашен Шоколадов Десерт

Любим ще ви стане и шоколадовият сладкиш с ябълки. За блата са ви необходими 1 яйце, 2 супени лъжици захар, 2 супени лъжици мед, 75 грама масло, 1 супена лъжица олио, 5 супени лъжици прясно мляко, ¼ чаена лъжичка сода, половин чаена лъжичка оцет, 5 препълнени супени лъжици брашно, 4 супени лъжици какао на прах, 4 ябълки.

За глазурата са ви необходими 2 супени лъжици захар, 2 супени лъжици какао, 5 супени лъжици прясно мляко, 10 г масло, щипка канела. За да приготвите блата, разтопете маслото, разрежете обелените от кората ябълки на четвъртинки.

Разбийте яйцата със захарта, добавете меда, олиото, млякото, содата, гасена с оцет и разтопеното масло. Разбъркайте добре и добавете какаото и брашното.

Гъстото тесто се изпича в постлана с хартия за печене тава, като част оставите. Върху тестото, с лек натиск, наредете четвъртинките от ябълките. Върху тях разпределете остатъка от тестото.

Печете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 40 минути. Топлият сладкиш се вади от фурната и се залива с топлата глазура. Тя се приготвя, като се смесва какаото със захарта, млякото и канелата.

Глазурата се вари на слаб огън, като непрекъснато се разбърква. Когато кипне, се вари една минута и се изключва. В глазурата се добавя парченце масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest