Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се прави детска торта - ръководство за начинаещи

Как се прави детска торта - ръководство за начинаещи

Как се прави детска торта - ръководство за начинаещи

Ние се сещаме само за едно нещо, което е по-хубаво от шоколада - това е домашно приготвената шоколадова торта!

Направата на детска шоколадова торта е много лесно и приятно занимание за всяка една домакиня и майка. Защо ли? Защото ще прекарате повече време със семейството си, докато се забавлявате и учите едновременно.

В тази статия сме ви подготвили рецепта, която изобщо няма да ви затрудни. С нея могат да се справят и начинаещите готвачи. Не забравяйте, че в приготвянето на тази торта могат да участват дори най-малките хлапета. Те не само ще ви помогнат с измерването и разбъркването на съставките, но и ще изпитат истинско щастие, когато им позволите да се заемат с украсата.

Шоколадовата торта е чудесен избор за дните, в които не разпологате с достатъчно време или просто искате да изненадате малчуганите с нещо сладичко. Те със сигурност ще се влюбят в нея, веднага след като я опитат. Детската шоколадова торта ще се превърне в тотален хит във вашия дом!

Продуктите, които ще са ви необходими са:

За блата:

Как се прави детска торта - ръководство за начинаещи

- 150 г брашно;

- 50 г какао;

- 200 г кафява захар;

- 80 г масло;

- 125 мл мляко;

- 2 яйца;

За глазурата:

- 125 грама безсолно масло;

- 1 супена лъжица Златен сироп;

- 1 супена лъжица кафява захар;

- 250 г черен шоколад 75-80%;

- украса за тортата (по желание);

Начин на приготвяне и инструкции:

Как се прави детска торта - ръководство за начинаещи

1. Загрейте фурната до 180 градуса. Пригответе тава и я намажете с масло.

2. Първо, започнете с приготвянето на глазурата. Разтопете безсолното масло, златния сироп и кафявата захар в съд по ваш избор. Прибавете към сместа начупения черен шоколад.

3. В друг съд смесете брашното, какаото, кафявата захар, маслото, млякото и яйцата. Разбийте с миксер.

4. Изсипете готовата смес в намазаната с масло тава. Печете около 40 минути. Следете внимателно процеса. Проверявайте дали какаовият блат за торта е изпечен чрез забучване на клечка за зъби навътре в него. Ако клечката е суха, значи е готов. Оставете го настрана, докато изстине.

5. След охлаждане намажете с предварително приготвената глазура;

6. По желание украсете с любимите герои, цветове или сладкиши на вашите деца.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest