Всеки обича торта - шоколадова, сметанова, плодова и много други. Търговските вериги ни заливат с най-разнообразни такива, но не си даваме сметка, че това, което се предлага по магазините, изглежда вкусно и изкушаващо, но произходът му ни е неясен.
Всяка домакиня трябва да знае как да направи такова сладко изкушение, с което да зарадва семейството и близките си. Пък и когато дойде някоя приятелка на гости, няма по-добър избор от кафе с парче апетитна торта.
Ето защо в настоящата статия ще бъдат разгледани рецепти за блат за торта, за да може всекида си направи сам блатовете за домашна торта.
Времето, необходимо за приготвяне, е около 30 минути, като тортата ще стигне за осем до десет порции.
Необходимите продукти за вашия блат за торта са:
1. Яйца - 4 бр.
2. Захар - 1 ч.ч.
3. Брашно - 2 ч.ч.
4. Бакпулвер - 1 бр.
5. Ванилия - 2 бр.
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, докато започнат да побеляват. Към тях се прибавя пресятото брашно, към което се добавят ванилиите и бакпулверът. Блатът се изсипва в кръгла тава. Пече в предварително загрята до 180 градуса фурна до зачервяване. Когато изстине, може да го разделите на две части - долната част да сиропирате, а горната да намажете с крем и украсите или да намажете и двата блата с крем.
Друг вариант за блат за торта, който е също толкова лесен и икономичен, е:
Необходими продукти:
1. Яйца - 1 бр.
2. Захар - 10 с.л.
3. Брашно - 2 ч.ч.
4. Прясно мляко - 2 ч.ч.
5. Бакпулвер - 1 бр.
6. Ванилия - 2 бр.
Начин на приготвяне:
Яйцето и захарта отново се разбиват до побеляване. Към тях се прибавят прясното мляко, ванилиите и накрая пресятото брашно, което предварително е смесено с бакпулвера. Всичко се обърква добре и се изсипва в кръгла тава с диаметър около 25 до 30 сантиметра. Тавата трябва да е предварително намазнена и набрашнена, за да не залепне продуктът. Правят се блатове по желание, като можете да ги направите и какаови, ако решите, само като прибавите 3 с.л. какао в сместа.
Заливате с крем по избор или със сметана и пресни сезонни плодове.
Коментари