Основното предимство на тортите с бисквити е, че не се нуждаят от печене. Освен това за тяхното приготвяне са необходими прости продукти, които винаги са на разположение. Такава торта може да бъде приготвена и с дете, тогава вие ще получите не само вкусна торта, но и весело общуване.
Другата положителна страна на бисквитените торти е, че много трудно се развалят. Не е нужно да се притеснявате дали ще изгори или ще се надигне и при това тези торти се отличават с прекрасен вкус и вид.
Тортите с бисквити могат да се правят в различни варианти, като се експериментират с кремове и пълнежи - дори тортите, приготвени по една и съща рецепта, но с други блатове, имат различен вкус. Много опитни кулинари са започнали своето „вкусно” изкуство именно с такива торти.
И както ви подсказва името, основната съставка на тези торти са бисквитите. Когато приготвяме бисквитена торта, като подреждаме бисквитите на слоеве, трябва да ги потопим в мляко или подсладено кафе (според рецептата). Ако тортата се прави със смлени бисквити, тогава е най-лесно да се смелят с месомелачка или блендер. Ако пълнежът на тортата е с извара, то е по-добре да не се изцежда допълнително, защото плънката ще е по-мека, а излишната течност от нея ще поемат бисквитите.
Бисквитена торта с банани
Много вкусна торта! Съчетанието сметана и банани прави нейния вкус нежен, а приготвянето ѝ кратко.
Необходими продукти:
бисквити – 1 кг (не солени)
банани – 4 бр. големи
заквасена сметана – 1 литър
захар – 500 г
шоколад – 100 г
Начин на приготвяне: Разбийте сметаната със захарта, а бананите нарежете на тънки кръгчета. Наредете един слой бисквити в подходящ съд, намажете ги със сметана и поставете на всяка бисквитка по резен банан. Следва отново слой бисквити, сметана и банан. Последният слой бисквити трябва да е само покрит със сметана. Украсете вашата торта с настъргания на ренде шоколад и натрошени бисквити. Оставете я в продължение на няколко часа в хладилник за да попие.
Бисквитена торта с крем
Тази торта е малко по сложна от предишната. Но когато я опитате, няма да съжалявате, че сте избрали тази рецепта, защото нежният ѝ крем и ядките правят вкуса и несравним.
Необходими продукти:
бисквити – 300 г
масло – 300 г
захар – 300 г
яйца – 1 бр.
прясно мляко – 300 мл
картофено брашно – 1 ч.л.
орехи – 2 ч.ч. почистени
ванилия - на вкус
Начин на приготвяне: Разтворете брашното в половин чаша прясно мляко и поставете сместа в тенджера с останалото мляко и варите на бавен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Оставете да си охлади.
Смесете маслото със захарта и яйцето, разбъркайте до еднородна смес, разбъркайте с охладената млечна смес и ванилия на вкус.
Смелете бисквитите, нарежете орехите и смесете всичко в готовия крем, разбъркайте добре.
Облицовайте форма с намаслена хартия и поставете получената смес в нея, заравнете сместа и поставете формата в хладилника за няколко часа.
Извадете тортата от формата и я украсете с половинки ядки и нарязани бисквити.
Коментари