Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Вкусна Печена Гъска
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


3

Гъската се измива добре, посолява се и се слага в тава. Полива се с останалата мазнина. Пече се в умерена фурна....

Гъската се пече в предварително загрята на 200 градуса (180 със вентилатор) фурна за около 1 1/2 часа, след което се обръща....

Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето....

Пече се 1-2 часа в умерено загрята фурна, като от време на време се поръсва с малко вино....

За да бъде печената гъска вкусна и крехка, тя преди всичко трябва добре да се подготви....

Печете гъската в плитка тава около 3 ч. - 3.5 ч. (по 40-50 мин. на килограм). Ако мазнината й започне да се събира в тавата я отстранете....

1

1

Изчистете и измийте гъската. Нарежете я на парчета, които изпържете в мазнина в тиган с незалепващо покритие....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 9
53
42
33
21
10
Дай твоята оценка: