Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Прибавяме бахара и заливаме с топла вода, докато се покрият сармите, и варим на слаб огън....

От гъшето и свинското месо, сланината и лукът смиламе кайма.
Добавяме останалите продукти и омесваме до получаване на еднородна смес.
От полученото...

След това се прави разрез на корема и гъската се почиства от вътрешните органи. Тук трябва да внимавате много да не разкъсат жлъчката....

Добавяме малко вода и печем в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето....

Доливаме малко вода и печем в умерена фурна за около 4-5 часа, като през цялото време я обливаме със соса от печенето....

Покрива се с фолио и се пече на 200 градуса около 4 часа, докато месото омекне напълно....

Добре почистената гъска се слага в дълбока тенджера заедно с дафиновия лист, целината и зърната черен пипер....

Вижте също как се прави ципура на тиган, както и тънкостите на ципурата на скара....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 9
53
42
33
21
10
Дай твоята оценка: