Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се правят перфектните пържени филийки - няколко трика

Как се правят перфектните пържени филийки - няколко трика

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
815263
Пържени филийки с ягоди

Пържените филийки се смятат за една от най-популярните закуски в цял свят. Главно те произлизат от Франция под името френски тост. Толкова любими на всички от семейството трябва да знаем и тънкостите за приготвянето им.

Затова тук ще ви запознаем с няколко лесни трика за перфектните пържени филийки от които ще си оближете пръстите.

Като за начало, един много важен фактор е, добавянето на прясно мляко вместо вода. Така филийките стават по-меки, по-въздушни, по-пухкави както и по-сладки.

Също толкова важно е и използването на тел при разбиването на яйцата, вместо да ги разбивате с миксер. Друго важно, както и по-здравословно е използването на масло при пържене. Понеже те се пържат в повече мазнина, хубаво е да се използва 50/50 масло и олио. Ако използвате само масло при пържене, е по-вероятно да загори.

Другият по-здравословен вариант е използването на кокосово масло при пържене. Така, освен че ще ухаят невероятно, а и няма да са толкова натоварващи за организма, както олиото би повлияло.

Един много хубав трик от бабината кухня е, към сместа, в която потапяме филийките, да се добави малко ванилия и канела. Така особено в студените зимни месеци коледното настроение и уют нарастват още повече.

Все пак, ако искате солени пържени филийки, може да добавите малко кимион, черен пипер и малко кашкавал. По този начин пържените филийки придобиват солен вкус и така стават както и за закуска, така и за обяд.

Много е важно, когато пържим филийките, да настроим котлона на средно силен огън, за да не прегорят и да имат неприятен горчив вкус. На среден огън филийките се държат за няколко минути и от двете страни, докато не придобият приятен и златист загар.

Другата тънкост е да се използва по-твърд хляб. Така филийките, след като се опържат, няма да се разпаднат при ваденето им от тигана или по време на консумация.

На последно място, но не по важност, е след като филийките се изпържат, да се попият внимателно със салфетка. Така няма да са толкова мазни и ще можем да им се насладим напълно по време на закуска. Все пак това е най-важното хранене за деня, а пържените филийки са най-хубавата закуска.

А в галерията горе може да разгледате много вкусни предложения за традиционни пържени филийки както у нас, така и по света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати