Ако сте в настроение за нещо сладко днес, непременно опитайте парче пай и почетете Световния ден на шоколадовия пай с американски орех. Освен че ще ви се услади, американският орех, известен и като пекан, е полезен полезен за здравето ви.
Шоколадовият пай с пекан е доказателство за миролюбивото съжителство на индианците и първите заселници в САЩ. Пеканът расте само на територията на САЩ и Мексико, а когато европейките го прибавили към любимия си пай, се получило неустоимо съчетание.
Славата на този пай обаче идва през XIX век с реклама, която обикаля цяла Северна Америка. Сладкишът е едновременно вкусен и полезен, а това се харесало на милиони хора.
Пеканът е богат на антиоксиданти и омега-6 мастни киселини, които забавят стареенето на кожата и понижават нивата на лошия холестерол в кръвта.
Американският орех наподобява обикновения орех на външен вид, но е с червеникав нюанс и по-сплескана форма. Срещал се е като традиционна храна за населението на Новия свят, а е внесен в Европа от испанците през XVI век.
Непременно си пригответе един пай с шоколад и американски орех ден, за да отбележите празника и не пропускайте царевичния сироп при приготвяне на плънката, за да бъде рецептата автентична.
Коментари