Как се варят зеленчуци на пара
Кулинарни Съвети

Как се варят зеленчуци на пара

Варенето на пара е техника за приготвяне на продукти, която може да бъде подготовка за друга термична обработка или директна консумация. Вижте как се варят зеленчуци на пара.

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Какво представлява методът конфи?Кулинарни Съвети

Какво представлява методът конфи?

21.01.2019

Един от начините на запазване на сготвената храна за дълго е конфитирането, или още обработка с метода конфи. На конфитиране подлежат меса с повече тлъстини като патешко и свинско

Кулинарни Съвети - Вкусните тайни на кюфтетата в сосКулинарни Съвети

Вкусните тайни на кюфтетата в сос

18.01.2019

Преобладава мнението, че тайната на вкусните кюфтенца в сос се скрие именно в соса. Наистина това допълнение към ястието от кайма е от изключително значение за рецептата

Кулинарни Съвети - Как правилно да режем лук без сълзи?Кулинарни Съвети

Как правилно да режем лук без сълзи?

17.01.2019

Има някои хитрини, които могат да намалят лютивите вещества, както и да минимизират ефектите им по време на рязането на лук. Режете лука без повече сълзи ето така

Кулинарни Съвети - Как се прави плодов топинг за сладкиши?Кулинарни Съвети

Как се прави плодов топинг за сладкиши?

17.01.2019

Най-използваният топинг е шоколадовият, но разнообразието от заливки за сладкиши е наистина голямо, като най-характерни след шоколада са плодовите топинги.

Кулинарни Съвети - Тайната на вкусните тиганициКулинарни Съвети

Тайната на вкусните тиганици

16.01.2019

На вашето внимание - една вкусна пържена закуска, която руснаците наричат олади, а у нас е известна като тиганици. Това народно название идва от тиган. Пържена в тиган тестена закуска е дефиницията на тиганици.

Кулинарни Съвети - Как се готви зелен фасул?Кулинарни Съвети

Как се готви зелен фасул?

15.01.2019

Сготвен зеленият фасул е не само питателен, а и полезен. Дава и възможност за множество кулинарни рецепти, защото върви с почти всички подправки

Кулинарни Съвети - Колко време се вари супа?Кулинарни Съвети

Колко време се вари супа?

15.01.2019

Супите са от най-предпочитаните рецепти за дневно меню. Те са много полезни за здравето, не изискват много време за приготвяне. Вижте колко време ще ви трябва да сготвите различни супи

Кулинарни Съвети - Тайните на вкусния крем карамелКулинарни Съвети

Тайните на вкусния крем карамел

15.01.2019

Всеки знае, че идеалният крем карамел е плътен, без шупли и много вкусен. Как да го направим точно такъв и какви са тайните за направата на перфектния крем карамел

Кулинарни Съвети - Как да готвим здравословно на скара?Кулинарни Съвети

Как да готвим здравословно на скара?

14.01.2019

Печенето на огън на хранителните продукти е най-старият начин за термична обработка на храната. Храната на скара е вкусна и здравословна, особено ако е приготвена сред природата и споделена с приятели.

Кулинарни Съвети - Основни правила при стерилизирането на зеленчуциКулинарни Съвети

Основни правила при стерилизирането на зеленчуци

14.01.2019

Когато сезонът на пресните зеленчуци отмине, се стараем да ги запазим на трапезата си. Зеленчуците запазват най-дълго хранителния си състав, когато са консервирани чрез стерилизация.