- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Малки тайни при готвенето на гъбиГъбите са с високо съдържание на вода и белтъчини, което ги разваля бързо. Те трябва да се сготвят пресни. Приготвят се като месото - със всякакви подправки и пасват на пица, яхния, салати и др.
31 Окт.
1
Малки кулинарни тайни за домакини на токчетаВсяка добра домакиня си има трикове и хитрини, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Някои полезни при готвенето.
27 Окт.
Кулинарни тънкости при готвенето на оризЗа да приготвите вкусно ориза задължително го накисвайте предварително във вода. За десерти е подходящ кръглозърнестият ориз. Тънкости при приготвяне и варене на ориз.
26 Окт.
13
Качественият зехтин се продава в тъмни бутилкиНякога Атина подарила маслиновото дърво на жителите на Древна Елада. И днес качественият зехтин се произвежда от Средиземноморието по древна технология.
24 Окт.
1
Време за туршии – технология и тънкости на приготвянетоТуршии могат да се приготвят от всички зеленчуци. Първата стъпка е осоляването и приготвянето на саламура. Многото сол не помага на ферментацията на зимнината. Претакането се прави всеки ден
22 Окт.
Най-известните видове сушиСуши представлява малки хапки филе сурова риба, обвити с варен ориз. Невероятно вкусно, сушито се приготвя за пръв път през 19 век.
19 Окт.
Знаете ли как се ядат морски дарове и специалитети?За да ядете изискано морски дарове и деликатеси, трябва да знаете как да си служите със специални инструменти. Ето как се ядат раци, скариди, миди, стриди, миди и калмари.
11 Окт.
1
Как да запазим витамините на хранитеПлодовете и зеленчуците са най-важният източник на витамини. Животинските продукти също съдържат едни от най-полезните хранителни вещества.
07 Окт.
Борово клонче и сода освежават хладилникаКлонче от бор, сода за хляб или парченца черен хляб гонят лошата миризма от хладилника. За да отстраните миризмата на прясна блажна боя от помещението, сипете сол в чинии.
05 Окт.
1
Най-миризливите сирена в светаНай-миризливите сирена в света, които ухаят на неизмито тяло или на потни крака и мокри хавлиени кърпи, са и най-вкусни. Сред тях са Понт Левек, Зловонният Епископ, Епуас, Таледжио, Рокфор и Камамбер.
04 Окт.
Тайната на италианските саламиСаламите са запазена марка на италинската кулинария. Историята им започва преди Римската империя. Най-популярните деликатеси са колбасите Фелино, Вентричина, Кулатело, Пеперони, Наполетано и Финочиона.
04 Окт.
Разточете лепкавото тесто с пълна бутилкаПравенето на тесто си има много тънкости, без спазването на които то става много жилаво или прегаря. За да стане пухкаво, в тестото с мая може да се добави настърган сварен картоф.
30 Септ.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 736
Основни Рецепти
15 248
20 599
Други