Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Малки тайни при готвенето на гъбиМалки тайни при готвенето на гъби
31 Окт.
1
Гъбите са с високо съдържание на вода и белтъчини, което ги разваля бързо. Те трябва да се сготвят пресни. Приготвят се като месото - със всякакви подправки и пасват на пица, яхния, салати и др.
Малки кулинарни тайни за домакини на токчетаМалки кулинарни тайни за домакини на токчета
27 Окт.
Всяка добра домакиня си има трикове и хитрини, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Някои полезни при готвенето.
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
За да приготвите вкусно ориза задължително го накисвайте предварително във вода. За десерти е подходящ кръглозърнестият ориз. Тънкости при приготвяне и варене на ориз.
Качественият зехтин се продава в тъмни бутилкиКачественият зехтин се продава в тъмни бутилки
24 Окт.
1
Някога Атина подарила маслиновото дърво на жителите на Древна Елада. И днес качественият зехтин се произвежда от Средиземноморието по древна технология.
Време за туршии – технология и тънкости на приготвянетоВреме за туршии – технология и тънкости на приготвянето
22 Окт.
Туршии могат да се приготвят от всички зеленчуци. Първата стъпка е осоляването и приготвянето на саламура. Многото сол не помага на ферментацията на зимнината. Претакането се прави всеки ден
Най-известните видове сушиНай-известните видове суши
19 Окт.
Суши представлява малки хапки филе сурова риба, обвити с варен ориз. Невероятно вкусно, сушито се приготвя за пръв път през 19 век.
Знаете ли как се ядат морски дарове и специалитети?Знаете ли как се ядат морски дарове и специалитети?
11 Окт.
1
За да ядете изискано морски дарове и деликатеси, трябва да знаете как да си служите със специални инструменти. Ето как се ядат раци, скариди, миди, стриди, миди и калмари.
Как да запазим витамините на хранитеКак да запазим витамините на храните
07 Окт.
Плодовете и зеленчуците са най-важният източник на витамини. Животинските продукти също съдържат едни от най-полезните хранителни вещества.
Борово клонче и сода освежават хладилникаБорово клонче и сода освежават хладилника
05 Окт.
1
Клонче от бор, сода за хляб или парченца черен хляб гонят лошата миризма от хладилника. За да отстраните миризмата на прясна блажна боя от помещението, сипете сол в чинии.
Най-миризливите сирена в светаНай-миризливите сирена в света
04 Окт.
Най-миризливите сирена в света, които ухаят на неизмито тяло или на потни крака и мокри хавлиени кърпи, са и най-вкусни. Сред тях са Понт Левек, Зловонният Епископ, Епуас, Таледжио, Рокфор и Камамбер.
Тайната на италианските саламиТайната на италианските салами
04 Окт.
Саламите са запазена марка на италинската кулинария. Историята им започва преди Римската империя. Най-популярните деликатеси са колбасите Фелино, Вентричина, Кулатело, Пеперони, Наполетано и Финочиона.
Разточете лепкавото тесто с пълна бутилкаРазточете лепкавото тесто с пълна бутилка
30 Септ.
Правенето на тесто си има много тънкости, без спазването на които то става много жилаво или прегаря. За да стане пухкаво, в тестото с мая може да се добави настърган сварен картоф.