Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
От тънки пици дебелеем повечеОт тънки пици дебелеем повече
21 Януари
Само заблуда е убеждението, че ако предпочетем по-тънко тестена пица ще си спестим някоя друга калория. Тънката пица е много по-богата на мазнини и сол от тази, приготвена с дебело тесто.
Подготовка за вегетарианско храненеПодготовка за вегетарианско хранене
18 Януари
Консумацията на вегетариански храни и поддържането на строга вегетарианска диета е доста сложно и води до прецизни и трудни етапи на приготовления на храната.
Истинският сос Болонезе се прави с прясно млякоИстинският сос Болонезе се прави с прясно мляко
17 Януари
2
За приготвянето на прочутия сос Болонезе за спагети е необходимо каймата да се задуши с прясно мляко, а след това с вино. Така сосът става нежен, кремообразен и блестящ.
Телешкото върви с аспержи, свинското - с ананасТелешкото върви с аспержи, свинското - с ананас
14 Януари
Различните видове месо изискват различни гарнитури. Аспержите и спанакът са идеална гарнитура за телешкото месо, а лукът - за овнешкото и агнешкото. Свинското е перфектно с ананас.
Как да съхраняваме медa?Как да съхраняваме медa?
13 Януари
5
Качествата на меда най-добре се запазват при температура от около 10° С. Медът не бива да се консумира направо с лъжица, тъй като предизвиква дразнение на стомаха, особено при децата.
Правила за печене на месоПравила за печене на месо
09 Януари
1
Когато печете месо, трябва да спазвате някои правила. Пълнената патица се пече на 200 градуса, а пилето на 180 градуса. Плънката трябва да е сготвена предварително, за да не остане сурова.
Как да запазим витамините при готвенеКак да запазим витамините при готвене
07 Януари
1
За да запазите витамините в зеленчуците, при варене ги слагайте във вряща вода. Пържете ги, нарязани на дребно, не повече от пет минути в гореща мазнина, която се използва за пръв път.
Правила за изискано ядене на зеленчуциПравила за изискано ядене на зеленчуци
27 Дек.
За да консумирате зеленчуците изискано, трябва да използвате нож и вилица при яденето на картофено пюре, а маслините трябва да набождате на специални пластмасови сабички.
Пригответе зеленчуците по японскиПригответе зеленчуците по японски
22 Дек.
1
Ако искате зеленчуците да се сварят по-добре, можете да приложите японската техника за нарязване какусибото. Зеленчуците се режат на кръгчета и след това се правят разрези като кръстове.
Носът и устата оценяват винотоНосът и устата оценяват виното
20 Дек.
Професионалните дегустатори на вино използват носа и устата си, за да определят качеството на напитките. Една от тайните е да повъртите глътката вино в устата си като топче, за да го усетите.
Как да разпознаете качественото вино и шампанскоКак да разпознаете качественото вино и шампанско
10 Дек.
По цвета на виното може да определите дали то е младо, зряло или умира. Мехурчетата са индикатор за доброто качество на шампанското.
Карфиолът щади стомахаКарфиолът щади стомаха
07 Дек.
Нежната структура на целулозата, която се съдържа в карфиола, го прави лесноусвоим от организма и препоръчван от диетолозите на хора с наднормено тегло, язва, гастрит, сърдечни проблеми.