Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за хапки, подходящи за виноИдеи за хапки, подходящи за вино
10 Май
Необходимо е да се съобразите с няколко основни неща при приготвянето на хапки за вино. В никакъв случай хапките не бива да са люти или силно подправени.
Замразените продуктиЗамразените продукти
08 Май
Когато замразявате риба, увийте я във фолио и след това я сложете в найлонов пакет. Остатъците от вино замразете във формички за лед и ги използвайте за приготвянето на сосове.
Съвети за приготвяне на цвекло и картофиСъвети за приготвяне на цвекло и картофи
27 Април
Когато варите цвекло, предварително го обелете и добавете във водата бучка захар. Не оставяйте обелени картофи във вода, защото губят ценните си качества.
Как да си приготвим яйца на…хартия?Как да си приготвим яйца на…хартия?
19 Април
3
Едва ли сте се сещали, че можете да си сготвите вкусни яйца на хартия. Според някои домакини този метод е широко разпространен в плевенския край.
За зелените салати и зелените подправкиЗа зелените салати и зелените подправки
17 Април
2
Зелената салата трябва да се съхранява в долната част на хладилника, навлажнена и увита в прозрачно фолио. Розмаринът в големи количества действа възбуждащо на нервната система.
Как да мием правилно плодове и зеленчуциКак да мием правилно плодове и зеленчуци
15 Април
Повечето хора просто изплакват плодовете и зеленчуците, а всеки вид изисква съответния начин на миене - с четка, с помощта на цедка. Мийте ръцете си преди да измиете плодовете и зеленчуците.
Тайната на вкусните палачинкиТайната на вкусните палачинки
13 Април
6
Най-вкусните палачинки се пържат в плътен или чугунен тиган. Ако тестото е гъсто, разредете го с минерална вода, а не с прясно мляко. Преди пърженето намажете тигана с олио, мас или сланина.
Как да изберем хубаво агнешко и за какво е полезно?Как да изберем хубаво агнешко и за какво е полезно?
12 Април
1
В навечерието на Великден традиционно зачестява търговията на агнешко месо. Какво трябва да знаем, за да подсигурим качествения избор на вкусното месо?
Смес от подправки за сладкиши и сладкиСмес от подправки за сладкиши и сладки
11 Април
Със специална смес от подправки можете да превърнете сладкишите и сладките в истинско изкушение за сетивата. Направете я сами, като използвате различни подправки от типа на канела, анасон, джинджифил.
Как да си приготвим американски картофки уеджисКак да си приготвим американски картофки уеджис
08 Април
2
За да приготвите популярните картофки уеджис, ще трябва да ги нарежете като лодчици и да ги овкусите, а след това да ги опечете половин час. Уеджис стават бързо и са много вкусни.
Как да си сварим великденските яйца?Как да си сварим великденските яйца?
08 Април
3
Има няколко задължителни неща, които трябва да се спазват, при варенето на яйцата за Великден. Първо е необходимо да се избере подходящ съд. Температурата и минутите също са от значение.
Какво не бива да забравяме при избора на меню?Какво не бива да забравяме при избора на меню?
07 Април
1
Има много начини да се храните здравословно, но главното е да правите подходящ избор на храни и да се научите да замествате определени нездравословни продукти с полезни.
Съвети за приготвяне на зеленчуциСъвети за приготвяне на зеленчуци
02 Април
Не изхвърляйте водата, в която сте варили зеленчуци, а я използвайте за супи и сосове. за да се сварят картофите по-бързо, добавете лъжица маргарин във водата.