Пресолената супа се оправя, като добавите в нея разбит на пяна белтък. Друг начин е да добавите ориз, сложен в платнена торбичка, и след като се свари, да го извадите.
Някои тънкости при приготвянето на месо помагат за подобряване на вкусовите му качества. Месото не се соли преди обработка, за да не се унищожат вкусът и ароматът му.
Омарът е вид рак, който има славата на вкусен, диетичен и здравословен продукт. Той съдържа много малко мазнини. Омарът има славата на афродизиак, като ще ви достави двойно удоволствие
Пушеното пиле е по-вкусно, ако го приготвите сами вкъщи. За целта трябва да приготвите разтвор със сол, канела и джинджифил, и да го опушите със специален апарат, който да заемете от рибар.
Доста често на модерната жена й се налага да обядва, вечера в някое заведение. Гръцката и индийската кухня са едни от най-коварните, защото са пълни с мазнини, пикантни сосове и много калории
Консумацията на хот-дог също си има своите правила, макар и неписани. Така например хот-догът се допълва с различни сосове, но върху кренвирша, а не под него.
Стафидите често се използват в кулинарията - за торти, пайове, месни ястия или салати. Научете се да избирате правилно стафиди, ще можете да приготвяте вкусни и здравословни храни.
Някои цветя са страхотна добавка към безалкохолни напитки, коктейли, печено месо, салата, сандвичи и десерти. Маргаритките се съчетават добре с масло, невенът е подходящ за морски дарове.
Досега тъмното месо и сирената бе прието да се сервират с червено вино, а светлите меса и рибата с бяло. Сега по-важно е не какво е месото, а по какъв начин е било приготвено.
Млечните шейкове са чудесен начин да си представим, че вместо в апартамент с парно се припичаме на някой тропически плаж. Какви млечни коктейли е най-добре да си забъркате през зимата.