Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Митове и истини за шампанскотоМитове и истини за шампанското
21 Септ.
Сомелиери от Франция опровергават широко разпространени митове за шампанското. Оказва се, че е добре то да се отваря безшумно, може да се пие на закуска и върви не само с десерти, но и с месо.
Жулиен и карпачо правят ястието вкусноЖулиен и карпачо правят ястието вкусно
20 Септ.
1
Методът за нарязване на продуктите е много важен за вкуса на всяко ястие. Сред най-известните начини на рязани е карпачо, жулиен и бренуаз.
Как да си приготвим домашно изпечени зърна кафеКак да си приготвим домашно изпечени зърна кафе
20 Септ.
Откакто на Сатори Като, японският учен, живеещ в Чикаго, му хрумва идеята за разтворимото кафе през 1901, домашното изпичане на зърната става отживелица.
Лимонът е безценен за тялото и домакинствотоЛимонът е безценен за тялото и домакинството
18 Септ.
Лимонът е много полезен за организма и домакинството. Сок от лимон премахва петна от химикалка, връща блясъка на металните съдове, полезен е и за организма.
Мляко прави рибата по-крехкаМляко прави рибата по-крехка
17 Септ.
Марината от прясно мляко премахва лошия дъх на рибата и я прави по-крехка. Нарязаната риба се хвърля във вряща вода, а цялата се поставя в студена вода, която я покрива наполовина.
И в печенето си има тънкостиИ в печенето си има тънкости
11 Септ.
В печенето на зеленчуци, плодове, риба и месо има тънкости. Месото става крехко, когато се пече херметиризано – увито в тесто или във фолио.
Обичаш плодове? Научи се как да ги хапвашОбичаш плодове? Научи се как да ги хапваш
11 Септ.
Плодовете имат свои правила за ядене. Вредно е да се приемат плодове непосредствено след хранене, съветват диетолози. Плодовете се сливат с храната и започват да ферментират.
При пазаруване на замразени продукти, тествайте с ръцеПри пазаруване на замразени продукти, тествайте с ръце
11 Септ.
Когато избираме замразени продукти, трябва да използваме пръстите на ръцете си, съветват испански диетолози. Как да се познае кои продукти са правилно замразени.
Бананите и ананасът вън от хладилникаБананите и ананасът вън от хладилника
10 Септ.
Много често използваме хладилника на практика като шкаф за храни, които не би трябвало изобщо да се държат на хладно. Дори за някои продукти студът е абсолютно противопоказен.
Млякото убива дъха на чесънаМлякото убива дъха на чесъна
01 Септ.
Млякото е в състояние да намали или да премахне напълно миризмата на чесън след консумацията му или след приемане на храна, която съдържа ароматната лютива подправка.
Как да си направим домашно приготвена бираКак да си направим домашно приготвена бира
31 Август
7
В днешно време правенето на домашна бира е много популярно. Много хора произвеждат големи количества от този алкохол в собствените си домове.
Защо не се получават манджитеЗащо не се получават манджите
27 Август
1
Сред най-често срещаните грешки по време на готвенето е рязането на месо по посока на влакната, наливане на мазнина в недостатъчно загрят тиган, прекаленото наблюдение на ястието.
Няколко трика при замразяване на хранаНяколко трика при замразяване на храна
27 Август
Най-лесният начин сезонните плодове и зеленчуци да бъдат съхранени за следващия сезон, е замразяването. Какви са триковете при замразените храни.