PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиМорски дарове се сервират върху лед
24 Септ.
Нина Норд
Кулинарни СъветиКак да ядем плодове изискано
24 Септ.
1
Нина Норд
Кулинарни СъветиТиквата е вкусна и пържена
23 Септ.
2
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Митове и истини за шампанскотоСомелиери от Франция опровергават широко разпространени митове за шампанското. Оказва се, че е добре то да се отваря безшумно, може да се пие на закуска и върви не само с десерти, но и с месо.
21 Септ.
Жулиен и карпачо правят ястието вкусноМетодът за нарязване на продуктите е много важен за вкуса на всяко ястие. Сред най-известните начини на рязани е карпачо, жулиен и бренуаз.
20 Септ.
1
Как да си приготвим домашно изпечени зърна кафеОткакто на Сатори Като, японският учен, живеещ в Чикаго, му хрумва идеята за разтворимото кафе през 1901, домашното изпичане на зърната става отживелица.
20 Септ.
Лимонът е безценен за тялото и домакинствотоЛимонът е много полезен за организма и домакинството. Сок от лимон премахва петна от химикалка, връща блясъка на металните съдове, полезен е и за организма.
18 Септ.
Мляко прави рибата по-крехкаМарината от прясно мляко премахва лошия дъх на рибата и я прави по-крехка. Нарязаната риба се хвърля във вряща вода, а цялата се поставя в студена вода, която я покрива наполовина.
17 Септ.
И в печенето си има тънкостиВ печенето на зеленчуци, плодове, риба и месо има тънкости. Месото става крехко, когато се пече херметиризано – увито в тесто или във фолио.
11 Септ.
Обичаш плодове? Научи се как да ги хапвашПлодовете имат свои правила за ядене. Вредно е да се приемат плодове непосредствено след хранене, съветват диетолози. Плодовете се сливат с храната и започват да ферментират.
11 Септ.
При пазаруване на замразени продукти, тествайте с ръцеКогато избираме замразени продукти, трябва да използваме пръстите на ръцете си, съветват испански диетолози. Как да се познае кои продукти са правилно замразени.
11 Септ.
Бананите и ананасът вън от хладилникаМного често използваме хладилника на практика като шкаф за храни, които не би трябвало изобщо да се държат на хладно. Дори за някои продукти студът е абсолютно противопоказен.
10 Септ.
Млякото убива дъха на чесънаМлякото е в състояние да намали или да премахне напълно миризмата на чесън след консумацията му или след приемане на храна, която съдържа ароматната лютива подправка.
01 Септ.
Как да си направим домашно приготвена бираВ днешно време правенето на домашна бира е много популярно. Много хора произвеждат големи количества от този алкохол в собствените си домове.
31 Август
7
Защо не се получават манджитеСред най-често срещаните грешки по време на готвенето е рязането на месо по посока на влакната, наливане на мазнина в недостатъчно загрят тиган, прекаленото наблюдение на ястието.
27 Август
1
Няколко трика при замразяване на хранаНай-лесният начин сезонните плодове и зеленчуци да бъдат съхранени за следващия сезон, е замразяването. Какви са триковете при замразените храни.
27 Август
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 196
Основни рецепти
15 353
20 886
Други