Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изненадващи ястия на барбекюИзненадващи ястия на барбекю
15 Август
1
Вместо месо можете да изпечете на барбекю зеле, салата, шишчета с плодове, твърди сирена и кашкавал, както и пица. За пицата предварително трябва да подготвите плънката.
Две измивания на продуктите отстраняват пестицидитеДве измивания на продуктите отстраняват пестицидите
08 Август
Две измивания с течаща вода отстраняват голяма част от най-често срещаните химични препарати, с които се третират растенията. Друг метод за предпазване е обелването на избраните продукти.
Как да се предпазим от болестите, пренасяни в хранитеКак да се предпазим от болестите, пренасяни в храните
06 Август
Задължително след обработване на сурово месо измивайте добре ръцете си. В противен случай вие се превръщате в приносител за микроби и зараза.
Перфектната закуска за теб и твоето семействоПерфектната закуска за теб и твоето семейство
04 Август
Закуската е най-важното хранене за деня. Видове закуски: френска, английска, турска. Който на закусва рискува забавена обмяна на веществата, по-ниско ниво на захар в кръвта.
Основни правила при замразяване на рибаОсновни правила при замразяване на риба
03 Август
1
Подходяща за замразяване е само прясно уловената риба. Рибата, купена от магазина, не е достатъчно свежа. Рибното филе има максимален срок на съхранение във фризер 2 до 3 месеца.
Основни соеви продукти и тяхното приложениеОсновни соеви продукти и тяхното приложение
02 Август
Ползите от соята за организма са много. Разумното хранене задължително трябва да включва редовен прием на соя или соеви продукти.
Босилекът - кралската подправкаБосилекът - кралската подправка
30 Юли
Босилекът е наричан още кралска подправка. В кулинарията е високо ценена подправка. От него се приготвя прочутия балсамов оцет. Италианската кухня е немислима без него.
Идеалните кюфтета са в пропорции 60 към 40Идеалните кюфтета са в пропорции 60 към 40
21 Юли
Балканските народи приготвят някъде между 300 и 400 вида кюфтета. Класическите кюфтета в България се правят от свинска и телешка кайма в пропорции 60:40.
Английски крем кастардАнглийски крем кастард
19 Юли
Английският крем, известен като кастард, служи като основа за приготвяне на разкошни десерти като испански флан, карамелен крем и чаен кастард.
Как да си изсушим сливи?Как да си изсушим сливи?
18 Юли
Сливите са полезни както пресни, така и в изсушен вид. Сливите могат да се изсушат в готварската печка, както и на слънце. Вижте основните тънкости.
Най-здравословните готварски мазниниНай-здравословните готварски мазнини
15 Юли
2
Перфектното олио за готвене трябва да е с високо съдържание на мононаситени и полинаситени мазнини. Предлагаме ви три полезни алтернативи на познатите зехтин и слънчогледово олио.
Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?
14 Юли
2
Предлагаме ви две вкусни рецепти за сладко и мармалад от череши. Приготвянето им не изисква много усилия. За сметка на това ще ви е необходимо малко повече време.
Как да приготвим перфектен яйчен кремКак да приготвим перфектен яйчен крем
10 Юли
Яйченият крем, известен и като сладкарски, служи за плънка на торти, а с добавка от масло може да послужи и за украса на торти и сладкиши. Той е известен и като крем патисиер.