Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Карфиолът щади стомахаКарфиолът щади стомаха
07 Дек.
Нежната структура на целулозата, която се съдържа в карфиола, го прави лесноусвоим от организма и препоръчван от диетолозите на хора с наднормено тегло, язва, гастрит, сърдечни проблеми.
Събудете апетита с канелаСъбудете апетита с канела
04 Дек.
1
Ароматът на канела събужда апетита у децата. Канелата подчертава вкуса на вареното свинско, телешкото и рибата. Готвенето с канела подчертава вкуса на яденето.
Кестените конкурират лимона по витамин СКестените конкурират лимона по витамин С
25 Ноем.
3
Преди векове гръцката армия оцеляла, защото ядяла кестени. Днес кестените са еднакво вкусни и варени, и печени. Изключително богати са на витамини, микроелементи.
За добрата домакиня: какво е терин и гретен?За добрата домакиня: какво е терин и гретен?
22 Ноем.
Гретен (au gratin или gratinée) обозначава ястие на фурна, залято или покрито отгоре със сирене, кашкавал, мляко, сметана или галета, смесени с бучки масло.
Индришето – подправка, лекарство или декоративно растение?Индришето – подправка, лекарство или декоративно растение?
14 Ноем.
2
Индришето се използва като подправка за компоти, сладка и мармалади. Отглежда се и като декоративно растение, даващо етирично масло.
Тънкости при приготвянето на паста и пицаТънкости при приготвянето на паста и пица
14 Ноем.
2
Тестото за пица може да се замрази в хладилника, ако го замесите с повече мая. Тестото за пица трябва да престои 1 нощ в хладилника, за да стане блатът по-хрупкав.
Как подправките превръщат вредното в полезноКак подправките превръщат вредното в полезно
02 Ноем.
4
Правилното използване на подправките намалява отрицателното действие на някои продукти. Как да съчетаваме куркума, джинджифил, кориандър, чубрица, черен пипер, канела, шафран, кимион и копър.
Малки тайни при готвенето на гъбиМалки тайни при готвенето на гъби
31 Окт.
1
Гъбите са с високо съдържание на вода и белтъчини, което ги разваля бързо. Те трябва да се сготвят пресни. Приготвят се като месото - със всякакви подправки и пасват на пица, яхния, салати и др.
Малки кулинарни тайни за домакини на токчетаМалки кулинарни тайни за домакини на токчета
27 Окт.
Всяка добра домакиня си има трикове и хитрини, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Някои полезни при готвенето.
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
За да приготвите вкусно ориза задължително го накисвайте предварително във вода. За десерти е подходящ кръглозърнестият ориз. Тънкости при приготвяне и варене на ориз.
Качественият зехтин се продава в тъмни бутилкиКачественият зехтин се продава в тъмни бутилки
24 Окт.
1
Някога Атина подарила маслиновото дърво на жителите на Древна Елада. И днес качественият зехтин се произвежда от Средиземноморието по древна технология.
Време за туршии – технология и тънкости на приготвянетоВреме за туршии – технология и тънкости на приготвянето
22 Окт.
Туршии могат да се приготвят от всички зеленчуци. Първата стъпка е осоляването и приготвянето на саламура. Многото сол не помага на ферментацията на зимнината. Претакането се прави всеки ден
Най-известните видове сушиНай-известните видове суши
19 Окт.
Суши представлява малки хапки филе сурова риба, обвити с варен ориз. Невероятно вкусно, сушито се приготвя за пръв път през 19 век.
.