PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиБорово клонче и сода освежават хладилника
05 Окт.
1
Нина Норд
Кулинарни СъветиНай-миризливите сирена в света
04 Окт.
Нина Норд
Кулинарни СъветиТайната на италианските салами
04 Окт.
Admin
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разточете лепкавото тесто с пълна бутилкаПравенето на тесто си има много тънкости, без спазването на които то става много жилаво или прегаря. За да стане пухкаво, в тестото с мая може да се добави настърган сварен картоф.
30 Септ.
Как се прави медътОтначало медът е под формата на нектар в цветята, който се прибира от пчелите и след това се превръща в мед. Информация за правене на меда. Производството на мед.
30 Септ.
Конкасе, крудите и хамон са любими на европейцитеНякои начини на нарязване на продуктите са се превърнали в наименования на ястия. Конкасе е рязане на продуктите на малки кубчета и име на гарнитура, а тартар е не само сос, но и ястие.
28 Септ.
Рязането на салатата определя вкуса йОт начина, по който са нарязани продуктите за салатата, зависи вкусът й. Пикантните продукти се нарязват на много ситни или много едри парчета, за да се подчертае вкусът им.
27 Септ.
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаСпазвайте някои правила, за да бъдат ястията ви още по-вкусни. За да не прегори месото на фурна, поставете малък съд с вода, за да се отделя пара.
27 Септ.
1
Морски дарове се сервират върху ледМорските дарове са идеален вариант за бързо и изискано ястие. Скаридите е добре да се бланшират, а чистените замразени калмари е добре да се сварят. Приготвяне на морски дарове.
24 Септ.
Как да ядем плодове изисканоЗа да ядем плодове изискано, трябва да спазваме правилата на етикета. Мандарините и кайсиите се слагат в устата с пръсти, но ананасът, портокалът и бананите се режат и се ядат с вилица.
24 Септ.
1
Тиквата е вкусна и пърженаТиквата е вкусна не само печена и варена, а пържена, настъргана в салата или превърната в ароматен мед. Тя извлича токсините от организма и действа като диуретик.
23 Септ.
2
Митове и истини за шампанскотоСомелиери от Франция опровергават широко разпространени митове за шампанското. Оказва се, че е добре то да се отваря безшумно, може да се пие на закуска и върви не само с десерти, но и с месо.
21 Септ.
Жулиен и карпачо правят ястието вкусноМетодът за нарязване на продуктите е много важен за вкуса на всяко ястие. Сред най-известните начини на рязани е карпачо, жулиен и бренуаз.
20 Септ.
1
Как да си приготвим домашно изпечени зърна кафеОткакто на Сатори Като, японският учен, живеещ в Чикаго, му хрумва идеята за разтворимото кафе през 1901, домашното изпичане на зърната става отживелица.
20 Септ.
Лимонът е безценен за тялото и домакинствотоЛимонът е много полезен за организма и домакинството. Сок от лимон премахва петна от химикалка, връща блясъка на металните съдове, полезен е и за организма.
18 Септ.
Мляко прави рибата по-крехкаМарината от прясно мляко премахва лошия дъх на рибата и я прави по-крехка. Нарязаната риба се хвърля във вряща вода, а цялата се поставя в студена вода, която я покрива наполовина.
17 Септ.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 075
Основни рецепти
15 319
20 777
Други