PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиСамо узрелият мед е полезен
28 Февр.
Нина Норд
Кулинарни СъветиИстината за рачешките ролца
27 Февр.
3
Нина Норд
Кулинарни СъветиКак се ражда мухлясалото сирене
26 Февр.
2
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лаймът е високо ценен в кулинарията и медицинатаЛаймът се счита за едно от най-добрите лечебни средства. В готварството зеленият лимон е ценен както заради киселостта на сока, така и заради аромата на кората.
20 Февр.
Какво трябва да знаем за чубрицата?Рядко се замисляме с какво са полезни мерудийките, с които поръсваме ястията. Чубрицата е традиционна за подправка, която освен, че има много приятен аромат и вкус, крие и много здравословни тайни.
15 Февр.
11
Полезни съвети за приготвяне на картофиМожете да опечете във фурна картофи, които ще изглеждат като печени на жар. Когато правите пюре, разреждайте го с врящо мляко и го притопляйте само на водна баня.
31 Януари
2
Фюжън специалитети за кулинарни експериментаториФюжън специалитетите изискват смесване на продукти и технологии от различни географски ширини. Зарадвайте близките си със салата от пиле с портокал или с пилешка супа с кашкавал и грах.
28 Януари
Как се съхранява чай?Чаят е най-разпространената напитка в света. Съвети как да съхраняваме правилно чай.
27 Януари
1
От тънки пици дебелеем повечеСамо заблуда е убеждението, че ако предпочетем по-тънко тестена пица ще си спестим някоя друга калория. Тънката пица е много по-богата на мазнини и сол от тази, приготвена с дебело тесто.
21 Януари
Подготовка за вегетарианско храненеКонсумацията на вегетариански храни и поддържането на строга вегетарианска диета е доста сложно и води до прецизни и трудни етапи на приготовления на храната.
18 Януари
Истинският сос Болонезе се прави с прясно млякоЗа приготвянето на прочутия сос Болонезе за спагети е необходимо каймата да се задуши с прясно мляко, а след това с вино. Така сосът става нежен, кремообразен и блестящ.
17 Януари
2
Телешкото върви с аспержи, свинското - с ананасРазличните видове месо изискват различни гарнитури. Аспержите и спанакът са идеална гарнитура за телешкото месо, а лукът - за овнешкото и агнешкото. Свинското е перфектно с ананас.
14 Януари
Как да съхраняваме медa?Качествата на меда най-добре се запазват при температура от около 10° С. Медът не бива да се консумира направо с лъжица, тъй като предизвиква дразнение на стомаха, особено при децата.
13 Януари
5
Правила за печене на месоКогато печете месо, трябва да спазвате някои правила. Пълнената патица се пече на 200 градуса, а пилето на 180 градуса. Плънката трябва да е сготвена предварително, за да не остане сурова.
09 Януари
1
Как да запазим витамините при готвенеЗа да запазите витамините в зеленчуците, при варене ги слагайте във вряща вода. Пържете ги, нарязани на дребно, не повече от пет минути в гореща мазнина, която се използва за пръв път.
07 Януари
1
Правила за изискано ядене на зеленчуциЗа да консумирате зеленчуците изискано, трябва да използвате нож и вилица при яденето на картофено пюре, а маслините трябва да набождате на специални пластмасови сабички.
27 Дек.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 181
Основни рецепти
15 348
20 876
Други