Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Английски чайАнглийски чай
05 Окт.
Английският чай се поднася с течна сметана или с мляко. Те се изливат в предварително нагряти чаши и едва след това се долива запареният чай.
Пармезанът зрее три годиниПармезанът зрее три години
04 Окт.
Пармезанът се произвежда по рецепта от дванадесети век. Той зрее от година и половина до три години. При наличие на дефекти в него той се продава в млян и разфасован вид.
За какво е полезен карфиолът и как да го приготвимЗа какво е полезен карфиолът и как да го приготвим
02 Окт.
Този продукт е изключително полезен за хората, които искат да влязат в по-добра форма и да се разделят с излишните килограми. Карфиолът е перфектната храна, тъй като не съдържа никакви мазнини.
Как да сервираме мангоКак да сервираме манго
28 Септ.
Мангото е най-вкусно, когато се сервира леко охладено. Плодът можете да използвате за направата на салца и плодови салати. Използва като страхотна добавка и към солени ястия като месо и риба.
Как да разпознаем добрата рибаКак да разпознаем добрата риба
26 Септ.
Годната за готвене риба има светли и лъскави люспи, които се отделят трудно. Хрилете й са яркочервени или розови. Месото трябва да е със сивкавобял цвят.
Дафиновият лист - подправка и лекарствоДафиновият лист - подправка и лекарство
21 Септ.
Като дъвчете дафинов лист, можете да успокоите възпаление в устната кухина. Отварата от дафинови листа възбужда апетита и подобрява храносмилането.
Как да си приготвим панировка с бираКак да си приготвим панировка с бира
21 Септ.
1
Панировката, приготвена на основата на бира, великолепно подхожда за приготвянето на различни продукти. Много е подходяща за риба, пилешко, зеленчуци и кренвирши.
Съвети за съхранение на захартаСъвети за съхранение на захарта
20 Септ.
Захарта се съхранява най-добре в херметични съдове. Захарта поема влагата и се слепва в големи плътни буци. Захарта поема не само водата, но също така и страничните миризми.
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиКак се замразяват тестени изделия и сладкиши
20 Септ.
Все по-честа става практиката замразяване на тестени изделия и сладкиши. Ако искате да съхраните за по-дълъг период от врем любимите ви лакомства има няколко основни правила, които трябва да спазвате.
Как да си приготвим пречистено масло ГхиКак да си приготвим пречистено масло Гхи
19 Септ.
Продуктът с екзотично име всъщност се приготвя лесно в домашни условия, без да се изисква голяма подготовка. Маслото Гхи съдържа ценните витамини Е и А, помага на метаболизма и пречиства организма.
Най-големите митове при избор на хранителни продуктиНай-големите митове при избор на хранителни продукти
17 Септ.
Ще ви разкажем за някои от най-разпространените митове при избор на продукти в хранителния магазин. За жалост те водят до не добре обмислени покупки, които се основават на утвърдени стереотипи и погрешна информация.
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
16
За да се свари добре оризът, измийте го добре и го варете девет минути, без да отваряте капака на тенджерата. След това оставете още десет минути да престои.