Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лаймът е високо ценен в кулинарията и медицинатаЛаймът е високо ценен в кулинарията и медицината
20 Февр.
Лаймът се счита за едно от най-добрите лечебни средства. В готварството зеленият лимон е ценен както заради киселостта на сока, така и заради аромата на кората.
Какво трябва да знаем за чубрицата?Какво трябва да знаем за чубрицата?
15 Февр.
11
Рядко се замисляме с какво са полезни мерудийките, с които поръсваме ястията. Чубрицата е традиционна за подправка, която освен, че има много приятен аромат и вкус, крие и много здравословни тайни.
Полезни съвети за приготвяне на картофиПолезни съвети за приготвяне на картофи
31 Януари
2
Можете да опечете във фурна картофи, които ще изглеждат като печени на жар. Когато правите пюре, разреждайте го с врящо мляко и го притопляйте само на водна баня.
Фюжън специалитети за кулинарни експериментаториФюжън специалитети за кулинарни експериментатори
28 Януари
Фюжън специалитетите изискват смесване на продукти и технологии от различни географски ширини. Зарадвайте близките си със салата от пиле с портокал или с пилешка супа с кашкавал и грах.
Как се съхранява чай?Как се съхранява чай?
27 Януари
1
Чаят е най-разпространената напитка в света. Съвети как да съхраняваме правилно чай.
От тънки пици дебелеем повечеОт тънки пици дебелеем повече
21 Януари
Само заблуда е убеждението, че ако предпочетем по-тънко тестена пица ще си спестим някоя друга калория. Тънката пица е много по-богата на мазнини и сол от тази, приготвена с дебело тесто.
Подготовка за вегетарианско храненеПодготовка за вегетарианско хранене
18 Януари
Консумацията на вегетариански храни и поддържането на строга вегетарианска диета е доста сложно и води до прецизни и трудни етапи на приготовления на храната.
Истинският сос Болонезе се прави с прясно млякоИстинският сос Болонезе се прави с прясно мляко
17 Януари
2
За приготвянето на прочутия сос Болонезе за спагети е необходимо каймата да се задуши с прясно мляко, а след това с вино. Така сосът става нежен, кремообразен и блестящ.
Телешкото върви с аспержи, свинското - с ананасТелешкото върви с аспержи, свинското - с ананас
14 Януари
Различните видове месо изискват различни гарнитури. Аспержите и спанакът са идеална гарнитура за телешкото месо, а лукът - за овнешкото и агнешкото. Свинското е перфектно с ананас.
Как да съхраняваме медa?Как да съхраняваме медa?
13 Януари
5
Качествата на меда най-добре се запазват при температура от около 10° С. Медът не бива да се консумира направо с лъжица, тъй като предизвиква дразнение на стомаха, особено при децата.
Правила за печене на месоПравила за печене на месо
09 Януари
1
Когато печете месо, трябва да спазвате някои правила. Пълнената патица се пече на 200 градуса, а пилето на 180 градуса. Плънката трябва да е сготвена предварително, за да не остане сурова.
Как да запазим витамините при готвенеКак да запазим витамините при готвене
07 Януари
1
За да запазите витамините в зеленчуците, при варене ги слагайте във вряща вода. Пържете ги, нарязани на дребно, не повече от пет минути в гореща мазнина, която се използва за пръв път.
Правила за изискано ядене на зеленчуциПравила за изискано ядене на зеленчуци
27 Дек.
За да консумирате зеленчуците изискано, трябва да използвате нож и вилица при яденето на картофено пюре, а маслините трябва да набождате на специални пластмасови сабички.
.