Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви зелен бобКак се готви зелен боб
19 Дек.
За да приготвите ястия от зелен фасул, желателно е да използвате съвсем млади зелени шушулки. Преди да приготвяте зелен фасул, трябва да го бланширате.
Как да приготвим полезни сандвичиКак да приготвим полезни сандвичи
17 Дек.
1
Можете лесно да направите здравословни сандвичи, като замените майонезата с лек сос и намажете с нея диетичен хляб. Наблягайте на естествените продукти без консерванти, оцветители и подобрители на вкуса.
Практични съвети за опаковане преди замразяванеПрактични съвети за опаковане преди замразяване
09 Дек.
Големите парчета месо, големите сладкиши, обемистите продукти с неправилна форма се опаковат в политиленово фолио с дебелина не по-малко от 0, 05 мм или в плътно алуминиево фолио.
Как да размразяваме различните продуктиКак да размразяваме различните продукти
08 Дек.
1
Практични съвети за един от последните етапи на съхраняването на храна – нейното размразяване. Как да размразим месо, сладкиши, хляб, плодове?
Премахване на миризма от риба в хладилникаПремахване на миризма от риба в хладилника
07 Дек.
Неприятната миризма в хладилника или помещението може да отстрани с някои хитринки. Pрактичните домакини съветват по рафтовете на хладилника да сложите лимони, филийки черен хляб, хлебна сода или смляно кафе.
Как да замразите плодове и зеленчуци във фризераКак да замразите плодове и зеленчуци във фризера
03 Дек.
Купуването на подходящ фризер е много важно от гледна точка на зимнината. Все повече хора предпочитат да замразят зеленчуци във фризера като вид зимнина. Замразяване на плодове и зеленчуци.
Как приготвят чай в различните страниКак приготвят чай в различните страни
01 Дек.
Някои добавят към ободряващата напитка лютив пипер, дафинов лист, индийско орехче, парченца пшеница, сол и какви ли не още изненадващи съставки.
Десетте чаени забраниДесетте чаени забрани
16 Ноем.
В древен Китай са съществували специални чаени забрани, които са ограничавали пиенето на чай по време на хранене, както и преди да се седне на масата.
Дижонската горчицаДижонската горчица
15 Ноем.
1
Дижонската горчица е най-известната горчца в света. Тя се приготвя със сок от неузряло грозде или с бяло вино. Терминът дижонез се използва за ястия с дижонска горчица. Била е любима на кралете.
Какво трябва да знаем за руколатаКакво трябва да знаем за руколата
05 Ноем.
3
Руколата е фин листен зеленчук. Листенца рукола се прибавят най-вече към салатите. Тенденцията е листният зеленчук все повече да навлиза в българската кулинария.
Как да намалим приема на опасни консервантиКак да намалим приема на опасни консерванти
04 Ноем.
Избягвайте продукти, в чиито състав има следните консервиращи елементи: калиев нитрит, калиев нитрат, бутилиран хидроксианизолът, бензоат, нитрити, сулфити и сорбати, бромати и др.
Как се замразяват правилно птициКак се замразяват правилно птици
26 Окт.
Много е важно преди да замразяване птиците да бъдат почистени от вътрешности и измити отвътре и отвън. Препоръчва се след това месото да престои едно денонощие на хладно място.