Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети за приготвяне на картофиПолезни съвети за приготвяне на картофи
31 Януари
2
Можете да опечете във фурна картофи, които ще изглеждат като печени на жар. Когато правите пюре, разреждайте го с врящо мляко и го притопляйте само на водна баня.
Фюжън специалитети за кулинарни експериментаториФюжън специалитети за кулинарни експериментатори
28 Януари
Фюжън специалитетите изискват смесване на продукти и технологии от различни географски ширини. Зарадвайте близките си със салата от пиле с портокал или с пилешка супа с кашкавал и грах.
Как се съхранява чай?Как се съхранява чай?
27 Януари
1
Чаят е най-разпространената напитка в света. Съвети как да съхраняваме правилно чай.
От тънки пици дебелеем повечеОт тънки пици дебелеем повече
21 Януари
Само заблуда е убеждението, че ако предпочетем по-тънко тестена пица ще си спестим някоя друга калория. Тънката пица е много по-богата на мазнини и сол от тази, приготвена с дебело тесто.
Подготовка за вегетарианско храненеПодготовка за вегетарианско хранене
18 Януари
Консумацията на вегетариански храни и поддържането на строга вегетарианска диета е доста сложно и води до прецизни и трудни етапи на приготовления на храната.
Истинският сос Болонезе се прави с прясно млякоИстинският сос Болонезе се прави с прясно мляко
17 Януари
2
За приготвянето на прочутия сос Болонезе за спагети е необходимо каймата да се задуши с прясно мляко, а след това с вино. Така сосът става нежен, кремообразен и блестящ.
Телешкото върви с аспержи, свинското - с ананасТелешкото върви с аспержи, свинското - с ананас
14 Януари
Различните видове месо изискват различни гарнитури. Аспержите и спанакът са идеална гарнитура за телешкото месо, а лукът - за овнешкото и агнешкото. Свинското е перфектно с ананас.
Как да съхраняваме медa?Как да съхраняваме медa?
13 Януари
5
Качествата на меда най-добре се запазват при температура от около 10° С. Медът не бива да се консумира направо с лъжица, тъй като предизвиква дразнение на стомаха, особено при децата.
Правила за печене на месоПравила за печене на месо
09 Януари
1
Когато печете месо, трябва да спазвате някои правила. Пълнената патица се пече на 200 градуса, а пилето на 180 градуса. Плънката трябва да е сготвена предварително, за да не остане сурова.
Как да запазим витамините при готвенеКак да запазим витамините при готвене
07 Януари
1
За да запазите витамините в зеленчуците, при варене ги слагайте във вряща вода. Пържете ги, нарязани на дребно, не повече от пет минути в гореща мазнина, която се използва за пръв път.
Правила за изискано ядене на зеленчуциПравила за изискано ядене на зеленчуци
27 Дек.
За да консумирате зеленчуците изискано, трябва да използвате нож и вилица при яденето на картофено пюре, а маслините трябва да набождате на специални пластмасови сабички.
Пригответе зеленчуците по японскиПригответе зеленчуците по японски
22 Дек.
1
Ако искате зеленчуците да се сварят по-добре, можете да приложите японската техника за нарязване какусибото. Зеленчуците се режат на кръгчета и след това се правят разрези като кръстове.
Носът и устата оценяват винотоНосът и устата оценяват виното
20 Дек.
Професионалните дегустатори на вино използват носа и устата си, за да определят качеството на напитките. Една от тайните е да повъртите глътката вино в устата си като топче, за да го усетите.