- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКакво хапват на Коледа и Нова година по света
22 Дек.
Нина Норд
Кулинарни СъветиКак да не дебелеем по време на празниците
22 Дек.
Нина Норд
Кулинарни СъветиКак се приготвя кисело зеле в бидон
22 Дек.
16
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви зелен бобЗа да приготвите ястия от зелен фасул, желателно е да използвате съвсем млади зелени шушулки. Преди да приготвяте зелен фасул, трябва да го бланширате.
19 Дек.
Как да приготвим полезни сандвичиМожете лесно да направите здравословни сандвичи, като замените майонезата с лек сос и намажете с нея диетичен хляб. Наблягайте на естествените продукти без консерванти, оцветители и подобрители на вкуса.
17 Дек.
1
Практични съвети за опаковане преди замразяванеГолемите парчета месо, големите сладкиши, обемистите продукти с неправилна форма се опаковат в политиленово фолио с дебелина не по-малко от 0, 05 мм или в плътно алуминиево фолио.
09 Дек.
Как да размразяваме различните продуктиПрактични съвети за един от последните етапи на съхраняването на храна – нейното размразяване. Как да размразим месо, сладкиши, хляб, плодове?
08 Дек.
1
Премахване на миризма от риба в хладилникаНеприятната миризма в хладилника или помещението може да отстрани с някои хитринки. Pрактичните домакини съветват по рафтовете на хладилника да сложите лимони, филийки черен хляб, хлебна сода или смляно кафе.
07 Дек.
Как да замразите плодове и зеленчуци във фризераКупуването на подходящ фризер е много важно от гледна точка на зимнината. Все повече хора предпочитат да замразят зеленчуци във фризера като вид зимнина. Замразяване на плодове и зеленчуци.
03 Дек.
Как приготвят чай в различните страниНякои добавят към ободряващата напитка лютив пипер, дафинов лист, индийско орехче, парченца пшеница, сол и какви ли не още изненадващи съставки.
01 Дек.
Десетте чаени забраниВ древен Китай са съществували специални чаени забрани, които са ограничавали пиенето на чай по време на хранене, както и преди да се седне на масата.
16 Ноем.
Дижонската горчицаДижонската горчица е най-известната горчца в света. Тя се приготвя със сок от неузряло грозде или с бяло вино. Терминът дижонез се използва за ястия с дижонска горчица. Била е любима на кралете.
15 Ноем.
1
Какво трябва да знаем за руколатаРуколата е фин листен зеленчук. Листенца рукола се прибавят най-вече към салатите. Тенденцията е листният зеленчук все повече да навлиза в българската кулинария.
05 Ноем.
3
Как да намалим приема на опасни консервантиИзбягвайте продукти, в чиито състав има следните консервиращи елементи: калиев нитрит, калиев нитрат, бутилиран хидроксианизолът, бензоат, нитрити, сулфити и сорбати, бромати и др.
04 Ноем.
Как се замразяват правилно птициМного е важно преди да замразяване птиците да бъдат почистени от вътрешности и измити отвътре и отвън. Препоръчва се след това месото да престои едно денонощие на хладно място.
26 Окт.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 700
Основни Рецепти
15 240
20 588
Други