PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак се ражда мухлясалото сирене
26 Февр.
2
Жана Г.
Кулинарни СъветиКакво трябва да знаем за чубрицата?
15 Февр.
11
Admin
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети за приготвяне на картофиМожете да опечете във фурна картофи, които ще изглеждат като печени на жар. Когато правите пюре, разреждайте го с врящо мляко и го притопляйте само на водна баня.
31 Януари
2
Фюжън специалитети за кулинарни експериментаториФюжън специалитетите изискват смесване на продукти и технологии от различни географски ширини. Зарадвайте близките си със салата от пиле с портокал или с пилешка супа с кашкавал и грах.
28 Януари
Как се съхранява чай?Чаят е най-разпространената напитка в света. Съвети как да съхраняваме правилно чай.
27 Януари
1
От тънки пици дебелеем повечеСамо заблуда е убеждението, че ако предпочетем по-тънко тестена пица ще си спестим някоя друга калория. Тънката пица е много по-богата на мазнини и сол от тази, приготвена с дебело тесто.
21 Януари
Подготовка за вегетарианско храненеКонсумацията на вегетариански храни и поддържането на строга вегетарианска диета е доста сложно и води до прецизни и трудни етапи на приготовления на храната.
18 Януари
Истинският сос Болонезе се прави с прясно млякоЗа приготвянето на прочутия сос Болонезе за спагети е необходимо каймата да се задуши с прясно мляко, а след това с вино. Така сосът става нежен, кремообразен и блестящ.
17 Януари
2
Телешкото върви с аспержи, свинското - с ананасРазличните видове месо изискват различни гарнитури. Аспержите и спанакът са идеална гарнитура за телешкото месо, а лукът - за овнешкото и агнешкото. Свинското е перфектно с ананас.
14 Януари
Как да съхраняваме медa?Качествата на меда най-добре се запазват при температура от около 10° С. Медът не бива да се консумира направо с лъжица, тъй като предизвиква дразнение на стомаха, особено при децата.
13 Януари
5
Правила за печене на месоКогато печете месо, трябва да спазвате някои правила. Пълнената патица се пече на 200 градуса, а пилето на 180 градуса. Плънката трябва да е сготвена предварително, за да не остане сурова.
09 Януари
1
Как да запазим витамините при готвенеЗа да запазите витамините в зеленчуците, при варене ги слагайте във вряща вода. Пържете ги, нарязани на дребно, не повече от пет минути в гореща мазнина, която се използва за пръв път.
07 Януари
1
Правила за изискано ядене на зеленчуциЗа да консумирате зеленчуците изискано, трябва да използвате нож и вилица при яденето на картофено пюре, а маслините трябва да набождате на специални пластмасови сабички.
27 Дек.
Пригответе зеленчуците по японскиАко искате зеленчуците да се сварят по-добре, можете да приложите японската техника за нарязване какусибото. Зеленчуците се режат на кръгчета и след това се правят разрези като кръстове.
22 Дек.
1
Носът и устата оценяват винотоПрофесионалните дегустатори на вино използват носа и устата си, за да определят качеството на напитките. Една от тайните е да повъртите глътката вино в устата си като топче, за да го усетите.
20 Дек.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 075
Основни рецепти
15 319
20 777
Други