Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да ни е вкусно по време на поститеКак да ни е вкусно по време на постите
19 Март
Великденските пости няма да са мъчение за вас, ако наблегнете на бобовите култури, които ще ви заредят с ценни белтъчини и енергия. Наблегнете на лука и го пригответе по нов начин.
Маринати за барбекюМаринати за барбекю
18 Март
За да приготвите вкусно барбекю, мариновайте продуктите. Ако ги мариновате на стайна температура, това не може да трае повече от половин час. Намокрете дървените шишове преди печене.
Как да се предпазим от хранително натравяне?Как да се предпазим от хранително натравяне?
17 Март
Пазаруването е първата крачка към предпазването от хранително натравяне. За да гарантирате собственото си здравето и това на близките е необходимо да купувате добре опакована храна.
Съвети за вкусни салатиСъвети за вкусни салати
16 Март
За да направите вкусна салата, измийте добре всяко едно листенце, за да го изчистите от песъчинките в гънките му. Овкусете салатата със сос от орехово олио и кисело мляко.
Как да приготвим вкусна супаКак да приготвим вкусна супа
15 Март
Ако сте пресолили супата, пуснете в нея цял суров картоф или бучка захар, за да поемат излишъците от сол. За да запази пилешкото месо белия си цвят, натъркайте го с лимон след сваряването му.
Френски дресинг за салатиФренски дресинг за салати
15 Март
Френски дресинг за салати се прави с олио, оцет и горчица. Комбинирайте различни съставки, докато постигнете съвършенството. Направете френски дресинг с морска сол.
Тънкости при приготвянето на топли сосовеТънкости при приготвянето на топли сосове
14 Март
Сосовете са важно допълнение към ястияta. Добре подбрани и правилно съчетани вкусово и ароматно подправени, те подобряват качеството на ястието и дават възможност за голямо разнообразие.
Направете си сами моцарелаНаправете си сами моцарела
13 Март
3
Можете сами да си направите моцарела. За целта е добре да използвате биволско мляко. Наеобходимо е няколко пъти да топите моцарелата в гореща вода и да я разтегляте.
Как се приготвя черен дробКак се приготвя черен дроб
12 Март
1
Черният дроб от агне и теле е най-вкусен. Говеждият дроб има горчив вкус, но той се омекотява, ако се накисне за няколко часа в мляко. Черният дроб се соли преди пържене и след задушаване.
Как сами да приготвим сушиКак сами да приготвим суши
06 Март
2
Суши можете да приготвите сами вкъщи. Необходима ви е бамбукова подложка, прозрачно фолио, водорасли нори и ориз. Останалото е въпрос на фантазия след придобиване на малко опит.
Как да съхраняваме храната?Как да съхраняваме храната?
02 Март
1
Съхранявайки храната си не само Ви спестява ненужните разходки до магазина, но и Ви дарява с достатъчно провизии в момент на криза. Съвети за съхранение на зърнени храни, жито, ориз и др.
Само узрелият мед е полезенСамо узрелият мед е полезен
28 Февр.
Полезен е добре узрелият мед, който може да се навие около лъжица на слоеве като лента. Литър от него тежи 1400 г. Никога не купувайте мед с мехурчета, той ферментира.
Истината за рачешките ролцаИстината за рачешките ролца
27 Февр.
3
Рачешките ролца се правят от сурими – смляно филе от бяла риба. Некачествените се трошат и нямат вкус, защото съдържат много нишесте и брашно.