PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКакво трябва да знае всяка домакиня
20 Март
Нина Норд
Кулинарни СъветиСъхраняване на зеленчуци
20 Март
Нина Норд
Кулинарни СъветиКак да изберем зелени зеленчуци
19 Март
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да ни е вкусно по време на поститеВеликденските пости няма да са мъчение за вас, ако наблегнете на бобовите култури, които ще ви заредят с ценни белтъчини и енергия. Наблегнете на лука и го пригответе по нов начин.
19 Март
Маринати за барбекюЗа да приготвите вкусно барбекю, мариновайте продуктите. Ако ги мариновате на стайна температура, това не може да трае повече от половин час. Намокрете дървените шишове преди печене.
18 Март
Как да се предпазим от хранително натравяне?Пазаруването е първата крачка към предпазването от хранително натравяне. За да гарантирате собственото си здравето и това на близките е необходимо да купувате добре опакована храна.
17 Март
Съвети за вкусни салатиЗа да направите вкусна салата, измийте добре всяко едно листенце, за да го изчистите от песъчинките в гънките му. Овкусете салатата със сос от орехово олио и кисело мляко.
16 Март
Как да приготвим вкусна супаАко сте пресолили супата, пуснете в нея цял суров картоф или бучка захар, за да поемат излишъците от сол. За да запази пилешкото месо белия си цвят, натъркайте го с лимон след сваряването му.
15 Март
Френски дресинг за салатиФренски дресинг за салати се прави с олио, оцет и горчица. Комбинирайте различни съставки, докато постигнете съвършенството. Направете френски дресинг с морска сол.
15 Март
Тънкости при приготвянето на топли сосовеСосовете са важно допълнение към ястияta. Добре подбрани и правилно съчетани вкусово и ароматно подправени, те подобряват качеството на ястието и дават възможност за голямо разнообразие.
14 Март
Направете си сами моцарелаМожете сами да си направите моцарела. За целта е добре да използвате биволско мляко. Наеобходимо е няколко пъти да топите моцарелата в гореща вода и да я разтегляте.
13 Март
3
Как се приготвя черен дробЧерният дроб от агне и теле е най-вкусен. Говеждият дроб има горчив вкус, но той се омекотява, ако се накисне за няколко часа в мляко. Черният дроб се соли преди пържене и след задушаване.
12 Март
1
Как сами да приготвим сушиСуши можете да приготвите сами вкъщи. Необходима ви е бамбукова подложка, прозрачно фолио, водорасли нори и ориз. Останалото е въпрос на фантазия след придобиване на малко опит.
06 Март
2
Как да съхраняваме храната?Съхранявайки храната си не само Ви спестява ненужните разходки до магазина, но и Ви дарява с достатъчно провизии в момент на криза. Съвети за съхранение на зърнени храни, жито, ориз и др.
02 Март
1
Само узрелият мед е полезенПолезен е добре узрелият мед, който може да се навие около лъжица на слоеве като лента. Литър от него тежи 1400 г. Никога не купувайте мед с мехурчета, той ферментира.
28 Февр.
Истината за рачешките ролцаРачешките ролца се правят от сурими – смляно филе от бяла риба. Некачествените се трошат и нямат вкус, защото съдържат много нишесте и брашно.
27 Февр.
3
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 075
Основни рецепти
15 319
20 777
Други