Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме марулята след измиване?Как да съхраняваме марулята след измиване?
01 Юни
Докато я приготвяте за съхранение се уверете, че я измивате с ледено студена вода, която помага по-дълго време да се запазят вкусовите качества и хрупкавост на зелената салата.
Как да сервираме и консумираме бяло вино?Как да сервираме и консумираме бяло вино?
31 Май
Подходящата температура за бялото вино при сервиране в зависимост от качеството е от 8 до 12 С. Млади резливи вина се пият по-хладки – от 8 до 10 градуса.
Кулинарни съвети за тънкостите в кухнятаКулинарни съвети за тънкостите в кухнята
29 Май
1
Дори да сте отлична домакиня, нали знаете приказката, че човек се учи, докато е жив. Вижте кулинарни съвети за задушаване на месо, печене, съхраняване на салати, варене на картофи и картофено пюре.
Съдове, подходящи за микровълнова печкаСъдове, подходящи за микровълнова печка
27 Май
Най-подходящите материали за работа с микровълнова са порцеланът, стъклото и стъкло-керамиката, защото те най-лесно пропускат микровълните.
Основни правила при замразяването на зеленчуциОсновни правила при замразяването на зеленчуци
26 Май
Сред продуктите, за които е крайно неподходящо замразяване, са краставиците, зелените салати, репичките и лукът. Неузрелите или презрели зеленчуци също нямат място във фризерите или хладилните камери.
Основни рецепти от японската кухняОсновни рецепти от японската кухня
23 Май
Един от най-разпространените японски бульони е даши, който служи за основа на много супи. Сосът якитори служши за мариноване на месо, а темпура е пържене на риба в тесто.
Полезни съвети за готвене на рибаПолезни съвети за готвене на риба
22 Май
За да бъде рибата по-вкусна, накиснете я в мляко. Рибена супа се прави, като предварително се свари зеленчуков бульон. При натискане с пръст върху развалената риба остава вдлъбнатина.
Меню за веганиМеню за вегани
21 Май
2
Ако сте решили да станете вегани и да откажете не само месото, но също така яйцата, млякото и дори меда, заменете аминокиселините в месото с бобови култури и наблегнете на тофу.
Съвети за барбекюСъвети за барбекю
16 Май
Когато приготвяте на барбекю малки парченца месо или морски дарове, използвайте пакети от фолио. Опитайте плодове, печени на барбекю - идеални за тази цел са нектарините и ананасът.
Съвети за приготвяне на рибаСъвети за приготвяне на риба
16 Май
Можете да разберете дали рибата, която сте купили, е прясна, като я пуснете в съд с вода. Ако потъне, значи е прясна. Картофи в мазнината за пържене на риба премахват мириса й.
Продукти от японската кухняПродукти от японската кухня
15 Май
Сред най-използваните в японската кухня продукти са коренът от лотос, известен като ренкон, соевото сирене тофу, уасаби, оризов оцет и оризово вино, както и водорасли нори.
Идеи за хапки, подходящи за виноИдеи за хапки, подходящи за вино
10 Май
Необходимо е да се съобразите с няколко основни неща при приготвянето на хапки за вино. В никакъв случай хапките не бива да са люти или силно подправени.
Замразените продуктиЗамразените продукти
08 Май
Когато замразявате риба, увийте я във фолио и след това я сложете в найлонов пакет. Остатъците от вино замразете във формички за лед и ги използвайте за приготвянето на сосове.