PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да се справим с кулинарните грешки
08 Юни
Нина Норд
Кулинарни СъветиТайни за хубав кекс
05 Юни
33
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме марулята след измиване?Докато я приготвяте за съхранение се уверете, че я измивате с ледено студена вода, която помага по-дълго време да се запазят вкусовите качества и хрупкавост на зелената салата.
01 Юни
Как да сервираме и консумираме бяло вино?Подходящата температура за бялото вино при сервиране в зависимост от качеството е от 8 до 12 С. Млади резливи вина се пият по-хладки – от 8 до 10 градуса.
31 Май
Кулинарни съвети за тънкостите в кухнятаДори да сте отлична домакиня, нали знаете приказката, че човек се учи, докато е жив. Вижте кулинарни съвети за задушаване на месо, печене, съхраняване на салати, варене на картофи и картофено пюре.
29 Май
1
Съдове, подходящи за микровълнова печкаНай-подходящите материали за работа с микровълнова са порцеланът, стъклото и стъкло-керамиката, защото те най-лесно пропускат микровълните.
27 Май
Основни правила при замразяването на зеленчуциСред продуктите, за които е крайно неподходящо замразяване, са краставиците, зелените салати, репичките и лукът. Неузрелите или презрели зеленчуци също нямат място във фризерите или хладилните камери.
26 Май
Основни рецепти от японската кухняЕдин от най-разпространените японски бульони е даши, който служи за основа на много супи. Сосът якитори служши за мариноване на месо, а темпура е пържене на риба в тесто.
23 Май
Полезни съвети за готвене на рибаЗа да бъде рибата по-вкусна, накиснете я в мляко. Рибена супа се прави, като предварително се свари зеленчуков бульон. При натискане с пръст върху развалената риба остава вдлъбнатина.
22 Май
Меню за веганиАко сте решили да станете вегани и да откажете не само месото, но също така яйцата, млякото и дори меда, заменете аминокиселините в месото с бобови култури и наблегнете на тофу.
21 Май
2
Съвети за барбекюКогато приготвяте на барбекю малки парченца месо или морски дарове, използвайте пакети от фолио. Опитайте плодове, печени на барбекю - идеални за тази цел са нектарините и ананасът.
16 Май
Съвети за приготвяне на рибаМожете да разберете дали рибата, която сте купили, е прясна, като я пуснете в съд с вода. Ако потъне, значи е прясна. Картофи в мазнината за пържене на риба премахват мириса й.
16 Май
Продукти от японската кухняСред най-използваните в японската кухня продукти са коренът от лотос, известен като ренкон, соевото сирене тофу, уасаби, оризов оцет и оризово вино, както и водорасли нори.
15 Май
Идеи за хапки, подходящи за виноНеобходимо е да се съобразите с няколко основни неща при приготвянето на хапки за вино. В никакъв случай хапките не бива да са люти или силно подправени.
10 Май
Замразените продуктиКогато замразявате риба, увийте я във фолио и след това я сложете в найлонов пакет. Остатъците от вино замразете във формички за лед и ги използвайте за приготвянето на сосове.
08 Май
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други