Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем алкохола ментеКак да разпознаем алкохола менте
05 Февр.
Истинското вино не се смесва с водата, а образува сякаш червени нишки във водата. Колкото по-бързо се смесва виното с водата, толкова повече химични добавки и оцветители има във виното.
Как да си направим крокан за тортаКак да си направим крокан за торта
04 Февр.
Кроканът за торта представлява оригинална, вкусна и красива поръска за торта, която я превръща в истинска наслада за окото. Перфектният крокан за торта се приготвя с ядки.
Какво да направим с овесени трициКакво да направим с овесени трици
04 Февр.
Овесените трици са първата, най-груба фракция при смилането на зърната. Триците се състоят от обвивката на зърното и от несортирано овесено брашно.
Как се готви черен дробКак се готви черен дроб
03 Февр.
2
Не трябва да се препържва черният дроб или дълго да се вари, тъй като става жилав. За да бъде свинският черен дроб по-мек, той се пържи две-три минути в сгорещено олио.
Идеи за подреждане на масаИдеи за подреждане на маса
02 Февр.
С помощта на различни начини за подреждане на масата можете да създадете неповторима атмосфера в дома си и да се пренесете в други страни.
Как се готви месо от диво прасеКак се готви месо от диво прасе
01 Февр.
Месото от диво прасе има много особености и трябва да се спазват някои правила, за да бъде приготвено вкусно. Добре е да се използва за основно ястие.
Как се яде и чупи кокосов орехКак се яде и чупи кокосов орех
01 Февр.
Има различни начини за чупене на кокосовия орех. Можете да пробиете с шило дупка, да излеете млякото от кокосовия орех, а след това с ножовка срежете кокоса в центъра му.
Ядливи и отровни гъбиЯдливи и отровни гъби
01 Февр.
4
Съществуват много видове гъби, но някои от тях са изключително отровни и дори гъбари, които имат опит, натрупан с години, могат да сбъркат и да съберат отровни гъби.
Как се яде, реже и съхранява ананасКак се яде, реже и съхранява ананас
31 Януари
Когато очаквате гости, можете да сервирате ананаса цял. Той се нарязва, но след това се сглобява отново, за да е по-ефектен. Ананасът не понася студове и губи аромата си.
Как да премахнем паренето от люти чушкиКак да премахнем паренето от люти чушки
30 Януари
1
Когато при готвене използвате люти чушки или лют червен пипер, не докосвайте с ръце очите си, носа или устата си. Паренето в устата се отстранява с прясно и кисело мляко, домат и сладолед.
Как се съхраняват зеленчуци през зиматаКак се съхраняват зеленчуци през зимата
30 Януари
За да се радвате цяла година на пресни зеленчуци, трябва да ги съхранявате по специален начин. При правилното им съхранение ценните вещества, които се съдържат в тях, не се губят.
Как се готви артишокКак се готви артишок
26 Януари
Артишокът е вкусен и хранителен зеленчук, който при това почти не съдържа калории. Съвети и насоки как да готвим вкусния артишок.