Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи зеленчуци за риба

Подходящи зеленчуци за риба

AdminAdmin
Администратор
9494
Подходящи зеленчуци за риба
Стилен свещник на дървена стойка-1%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен свещник на дървена стойка
5.40 лв.
5.36 лв.

Рибата се съчетава отлично с повечето видове зеленчуци. За да приготвите вкусна рибена гозба, можете да използвате както някой отделен вид зеленчук, така и комбинация от няколко. Подходящи за риба са например доматите, оризът, тиквичките, морковите, чушките, патладжаните, лукът и още много други.

Ето и една рецепта за апетитно ястие с риба, с което да зарадвате вашите близки. Можете да го приготвите в два различни варианта, в зависимост от вашите предпочитания.

Риба със зеленчуци

Необходими продукти: 600 г риба, 250-300 г майонеза, зеленчуци /по избор: моркови, тиквички, лук, патладжани, чушки, домати, чесън, броколи/, пакетче подправки за риба и сол на вкус.

Начин на приготвяне: Нарежете рибата на парчета. /Големината и формата на парчетата зависи изцяло от вашите лични предпочитания. Може също така и да я оставите цяла./ После я посолете и добавете подправките от пакетчето.

Наредете парчетата в тава, която предварително сте намазали с мазнина и ги залейте с майонезата. Запечете рибата във фурната, докато майонезата не придобие златист цвят.

През това време задушете зеленчуците в подходяща тенджера, като им долеете малко вода. След като омекнат ги свалете от огъня. Това всъщност е гарнитурата към рибното ястие.

Наредете в чиния част от запечената с майонеза риба и добавете от задушените зеленчуци. Може да поръсите ястието със ситно нарязан магданоз и да го украсите с пресни лимонови резенчета.

Ястието може да се приготви и по друг начин. След като сте поръсили рибата с подправки и сол, сложете я в тавата и добавете към това нарязаните на парчета зеленчуци. Прибавете малко сол и ги покрийте с майонезата.

Запечете във фурната - отново докато майонезата не придобие златист цвят. След това тавата се изважда и отгоре се наръсва малко настърган кашкавал. Върнете рибата във фурната за да се разтопи кашкавалът и след това можете да поднесете ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest