Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Зеленчуците, подходящи за сладкиши

Зеленчуците, подходящи за сладкиши

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Сладкиш с ревен

Свикнали сме да използваме зеленчуците за приготвяне на салати, гарнитури или основни ястия, но те са много подходящи и за приготвяне на вкусни и полезни десерти.

Може да опитате да изненадате близките си с ново и непознато за тях ястие, от което те да се впечатлят. Това може да е морковен кекс например или десерт от цвекло с извара или сладолед.

Тиквена тарта

Сочните и сладки моркови просто са създадени за десерти. В Англия много популярно ястие е красивият и вкусен морковен кекс, който може да се използва и за основа на морковена торта. След като се добавят моркови в десерта, те дори не се усещат, но десертът става лек и се топи в устата.

От този вкусен оранжев зеленчук могат да се приготвят много десерти. Използват се пасирани или настъргани моркови и се добавят извара, канела или цитрусови плодове.

Настъргано цвекло може да се добави към всеки печен сладкиш и дори към крем. Можете да приготвите вкусен и полезен десерт, като смесите настъргано цвекло с настъргани ябълки, отгоре сложите сладолед и залеете с мед.

Доматите чудесно се съчетават с ванилията и с цитрусовите плодове. Можете да ги използвате като сладък пълнеж за пай или като десерт със сирене маскарпоне.

Морковен пай

По света тиквата широко се използва за приготвяне на десерти. Освен тиквен пай, от нея може да се приготвят и много други десерти като сладкиши, кремове и желета. Тиквата е много полезна за храносмилането и десертите с нея се получават засищащи и в същото време от тях не се пълнее.

За приготвяне на десерти вече се използват и тиквички – близки роднини на тиквата. Те се настъргват и се добавят в шоколадови кексове и дори в торти. Благодарение на тиквичките в десертите те се получават по-нискокалорични.

Широко използвано в приготвянето на десерти е и авокадо. Може да го сервирате със сладолед или да го добавите в плодови салати, а може и да се използва като пълнеж на сладкиш.

От дебелите и сочни стъбла на ревен се получават страхотни сладкиши, желета и други десерти. Добре се съчетава в десерти с ягоди, малини и вишни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest