Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкарски тайниСладкарски тайни
07 Септ.
2
Да, в кухнята има някои трикове, които ви улесняват живота, съкращават времето за готвене и правят печивата и сладкишите по-вкусни и пухкави. Започваме директно - ето сладкарските тайни, които трябва да знаете.
Правилно хранене с малко средстваПравилно хранене с малко средства
05 Септ.
За да се храните здравословно, не са необходими големи средства. Наблягайте на бобовите култури, отглеждайте подправките в саксии и си правете сандвичи вкъщи.
Ястия от пъстърваЯстия от пъстърва
01 Септ.
Пъстървата се приготвя много лесно - на жар, на скара, на тиган или във фолио. Тя може да се панира. Пъстървата съдържа много витамини и Омега 3 мастни киселини.
Вкусните тайни на грахаВкусните тайни на граха
30 Август
1
Грахът е много полезен за организма и снабдява тялото с ценни вещества. Няколко зърна пресен или сушен грах помагат при киселини. Съвети за приготвяне на грах.
Как да направите домашното сладко по-вкусноКак да направите домашното сладко по-вкусно
29 Август
Сладката от плодове и някои зеленчуци са много ценен продукт за човека. Домашното сладко е още по-ценно, защото е приготвено от чисти натурални продукти, без консерванти и оцветители.
Крехка скара в летните вечериКрехка скара в летните вечери
28 Август
Лятото е сезонът на апетитните мръвки, приготвени на скара навън. Печенето на месото на открит огън е най-старият начин за приготвяне на ястия.
Как да стопанисвате храната в хладилникаКак да стопанисвате храната в хладилника
28 Август
Покривайте всички продукти, за да спрете мухълът. Ако забравите в хладилника някакви продукти, миризмата е гарантирана. Как да съхранявате продуктите в хладилника.
Как правилно се съхраняват яйца и млечни продукти във фризерКак правилно се съхраняват яйца и млечни продукти във фризер
26 Август
Яйцата в никакъв случай не трябва да се замразяват с черупките, защото те се пукат. За да предпазите яйчената смес от прекалено сгъстяване се препоръчва да добавите щипка сол или захар.
Направете си свой домашен барНаправете си свой домашен бар
17 Август
1
Направете си домашен бар и зарадвайте близки и приятели със създадени от вас коктейли. Научете се да правите натрошен лед и да използвате шейкъра правилно.
Правилата на панировкатаПравилата на панировката
15 Август
За да изглеждат панираните продукти добре и да са вкусни, трябва първо да потапяте парченцата в брашно, след това - в смес от яйца и прясно мляко и едва тогава - в галета или овесени ядки.
Съвети за пържене на пресни гъбиСъвети за пържене на пресни гъби
15 Август
1
За да са вкусни пържените гъби, трябва да се почистят с подсолена вода, а след това да се сварят, преди да се пържат в предварително загрято олио. Не се препоръчва да се добавят подправки.
Изненадващи ястия на барбекюИзненадващи ястия на барбекю
15 Август
1
Вместо месо можете да изпечете на барбекю зеле, салата, шишчета с плодове, твърди сирена и кашкавал, както и пица. За пицата предварително трябва да подготвите плънката.
Две измивания на продуктите отстраняват пестицидитеДве измивания на продуктите отстраняват пестицидите
08 Август
Две измивания с течаща вода отстраняват голяма част от най-често срещаните химични препарати, с които се третират растенията. Друг метод за предпазване е обелването на избраните продукти.