Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тайните на печивото

Тайните на печивото

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Бисквитена Торта

За да приготвяте най-вкусните печива, трябва да знаете няколко кулинарни тайни. Кексът е готов, когато е мек и като забиете в него клечка за зъби, не остава тесто по нея.

Пандишпановият блат няма да се сплеска, ако след изпичането го обърнете върху решетка и го оставите да изстива, без да го изваждате от формата. Същото важи и за кексове.

Кексовете, козунаците и пандишпановите блатове се вадят от формата, след като са изстинали.

Тортата няма да изсъхне, ако в кутия от картон, където я поставите, сложите половин ябълка.

Хартията за печене няма да се набръчква, ако намажете предварително тавата с мазнина, а след това сложите хартията за печене и я притиснете.

В пайовете и сладкишите с плодове не трябва да има прекалено много плодове, защото иначе тестото става мокро. Четири едри ябълки или една чаена чаша ягоди или малини са достатъчни за един сладкиш.

Кекс

Готовият плодов сладкиш е най-вкусен, когато е поръсен с пудра захар. Понякога горната част на сладкиша се изпича по-бързо от долната и може да прегори.

За да не се случи това, горната част на сладкиша се покрива с намокрена във вода хартия.

Печивото ще придобие красив златист цвят, ако десет минути преди да е готово, го намажете с малко топло мляко.

За да разрежете дебел блат, изчакайте го да изстине.

Направете разрези от двете страни на блата и сложете в разрезите дебел конец, сгънат на две. Кръстосайте краищата на конеца и ги дръпнете на различни страни. Тогава блатът ще бъде разрязан правилно.

Горещото тестено изделия се залива със студен захарен сироп, а изстиналото – с горещ сироп.

Не режете горещи сладкиши. Но ако това се налага, накиснете ножа в гореща вода, а след това бързо го избършете и режете. Готовият блат не се изнася на студено, защото спада от промяната на температурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
43
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен