Gotvach.bg»Избрани Колекции»Тайните на Великденския Козунак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Истинската тайна съставка на вкусния великденски козунак е... времето и търпението — но нека не бързаме....

5

Вижте също как да си направите козунак с ракия или любимия козунак с парченца шоколад....

3

Козунакът го слагаме в предварително намазана с маргарин форма и го оставяме да втаса втори път....

Затопляме млякото. В него разтваряме маята с малко захар. Сипваме малко брашно около 1 ч.ч. и оставяме да шупне.
След това в брашно си правим...

От готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми....

1

Маята се смесва с малко затоплено мляко, малко захар и 2 супени лъжици брашно и се оставя на топло да шупне. В пресятото брашно се прави кладенче...

Продуктите за кваса се смесват добре и се оставят на топло за половин час. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото...

Пробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: