Gotvach.bg»Избрани Колекции»Великденски Козунак за Диабетици
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

От предната вечер, преди да започне приготвянето на козунака, стафидите се накисват в рома....

Маята изсипваме в чаша и я заливаме с 1/3 от прясното мляко, което трябва да бъде с телесна температура. Захлупваме я и я оставяме да се активира....

Намазваме си ръцете с масло, изсипваме тестото и започваме на оформяме козунака.
Аз използвах тавата на самата фурна, но козунакът се разля....

1

Оставете готовите козунаци да втасат, след което намажете с разбит жълтък с малко мляко, поставете отгоре локумчета, поръсете със захар и филирани...

Оформените козунаци пак се покриват с найлон и кърпа и се оставят на топло да втасват....

Вижте също как да направите козунак за диабетици или любимия козунак с квас....

1
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
53
43
32
21
10
Дай твоята оценка: