Gotvach.bg»Избрани Колекции»Хитринки за Великденски Козунак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

За замесването на козунак е важно да знаем, че всички продукти, участващи в замесването на козунака трябва да са с температура –36- 37 градуса....

1

Оформените козунаци пак се покриват с найлон и кърпа и се оставят на топло да втасват....

Оставете готовите козунаци да втасат, след което намажете с разбит жълтък с малко мляко, поставете отгоре локумчета, поръсете със захар и филирани...

Изпечете великденски козунак по валенсиански в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути или до хубав златист загар....

2

Добре изпечения ретро козунак имат светло кафява коричка.
Пухкав и много вкусен козунак по стара рецепта!...

1

Пекат великденски козунаци на плитка с лимец се 50 мин в най-долната част на предварително загрята фурна, като първите 10 минути се пече на 180 °C...
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 6
52
41
31
22
10
Дай твоята оценка: