PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиАнглийски чай
05 Окт.
Жана Г.
Кулинарни СъветиПармезанът зрее три години
04 Окт.
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сервираме мангоМангото е най-вкусно, когато се сервира леко охладено. Плодът можете да използвате за направата на салца и плодови салати. Използва като страхотна добавка и към солени ястия като месо и риба.
28 Септ.
Как да разпознаем добрата рибаГодната за готвене риба има светли и лъскави люспи, които се отделят трудно. Хрилете й са яркочервени или розови. Месото трябва да е със сивкавобял цвят.
26 Септ.
Дафиновият лист - подправка и лекарствоКато дъвчете дафинов лист, можете да успокоите възпаление в устната кухина. Отварата от дафинови листа възбужда апетита и подобрява храносмилането.
21 Септ.
Как да си приготвим панировка с бираПанировката, приготвена на основата на бира, великолепно подхожда за приготвянето на различни продукти. Много е подходяща за риба, пилешко, зеленчуци и кренвирши.
21 Септ.
1
Съвети за съхранение на захартаЗахарта се съхранява най-добре в херметични съдове. Захарта поема влагата и се слепва в големи плътни буци. Захарта поема не само водата, но също така и страничните миризми.
20 Септ.
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиВсе по-честа става практиката замразяване на тестени изделия и сладкиши. Ако искате да съхраните за по-дълъг период от врем любимите ви лакомства има няколко основни правила, които трябва да спазвате.
20 Септ.
Как да си приготвим пречистено масло ГхиПродуктът с екзотично име всъщност се приготвя лесно в домашни условия, без да се изисква голяма подготовка. Маслото Гхи съдържа ценните витамини Е и А, помага на метаболизма и пречиства организма.
19 Септ.
Най-големите митове при избор на хранителни продуктиЩе ви разкажем за някои от най-разпространените митове при избор на продукти в хранителния магазин. За жалост те водят до не добре обмислени покупки, които се основават на утвърдени стереотипи и погрешна информация.
17 Септ.
Правилно варене на оризЗа да се свари добре оризът, измийте го добре и го варете девет минути, без да отваряте капака на тенджерата. След това оставете още десет минути да престои.
16 Септ.
16
Украсете тортата с цветяУкрасете направената от вас торта с красиви рози, създадени от маслено-яйчен крем. Охладете ги в камерата на хладилника, за да ви е по-лесно да украсявате тортата с тях.
16 Септ.
Сирената с плесенДобавете малко настърган рокфор в ежедневните си ястия и те ще имат невероятен аромат и вкус. Използвайте синьото сирене за поръсване на приготвено на скара месо, още докато е топло.
13 Септ.
Мерки за безопасност в кухнятаВърху кухненските гъби се натрупват много бактерии, затова трябва да се сменят често или да се изваряват. Изпичайте добре месото, защото иначе в него остават болестотворни бактерии.
13 Септ.
Тайните на сладкишитеЗа да излизат блатовете лесно от тавата, намажете я със студено масло. Изсъхналите бисквити стават меки, ако ги сложите в херметически затворен буркан заедно с парченце ябълка.
12 Септ.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други