Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашни пасти за сандвичиДомашни пасти за сандвичи
30 Март
Пастите за мазане на сандвичи са удобни, ако внезапно са ви изненадали гости и нямате време да приготвите ястие. С елементарни продукти можете да приготвите вкусни пасти за мазане.
Как да си изчистим фурнатаКак да си изчистим фурната
28 Март
1
Почистете силни замърсявания във фурната с универсален обезмаслител. Можете да премахнете мръсотия с влажна пемза, чашка с лимонов сок, сода за хляб, която е разтворена във вода.
Как да оправим лютото яденеКак да оправим лютото ядене
28 Март
Ако откриете, че сте прекалили с лютия червен пипер в яденето, което е почти готово, може да поправите грешката си, като добавите по малко от останалите съставки в ястието.
Как се прави запръжкаКак се прави запръжка
24 Март
4
Запръжката на ястията е традиционен похват в българската кухня. Най-често запръжката се прави от лук, брашно и червен пипер. Съществува и комбинирана запръжка, която се състои от брашно, мазнина и зеленчуци.
Как се прави домашна юфкаКак се прави домашна юфка
21 Март
1
Юфката е един чудесен избор за закуска, от нея можете да си направите вкусна домашна баница или изкусителен десерт. А и няма нищо по-вкусно от домашна направена юфка.
Съвети при избор на електрическа скараСъвети при избор на електрическа скара
20 Март
1
При избор на електрическа скара трябва да обърнете внимание на начина на нагряване и охлаждане. Скарата тип плоча трябва да нагрява равномерно, за да се приготви едновременно храната.
Как се готви китайското зелеКак се готви китайското зеле
20 Март
Китайското зеле е полезно за всички, но се препоръчва най-вече на хора, които искат да отслабнат, както и на хора със сърдечно-съдови и стомашно-чревни заболявания. От него се приготвя салата и кимчи.
Как да се оправят недостатъците на манджатаКак да се оправят недостатъците на манджата
18 Март
Ако при готвенето пресолите манджата или нещо загори, не е фатално и нещата може да се поправят. Ако пресолите салатата от зеле, просто го измийте в гевгир със студена вода.
Какво да правим, ако се изгорим в кухнятаКакво да правим, ако се изгорим в кухнята
18 Март
1
Много често човек се изгаря в кухнята, докато готви нещо - или го опръсква вряло олио от тигана, или докосва, без да иска, с ръка горещата фурна.
Оправяне на прегорели и преварени ястияОправяне на прегорели и преварени ястия
18 Март
Ако сте прегорили макарони или зеленчуци, веднага ги преместете в друг съд и тогава можете да доготвите ястието. При преместването преместете само този слой от ястието, който не е прегорял.
Кои картофи са най-добри за пърженеКои картофи са най-добри за пържене
17 Март
Различните сортове картофи са подходящи за различен вид термична обработка. Така например белите картофи са перфектни за пюре или за варене, но изобщо не са подходящи за печене и пържене.
Колко време се съхранява месо във фризераКолко време се съхранява месо във фризера
16 Март
Добър начин за дълготрайно замразяване на месата е поставянето им във фризера. Птиците се съхраняват до 12 месеца, мляно месо до 4 месеца, телешко и свинско за печене от 6 месеца до година.