Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сервираме мангоКак да сервираме манго
28 Септ.
Мангото е най-вкусно, когато се сервира леко охладено. Плодът можете да използвате за направата на салца и плодови салати. Използва като страхотна добавка и към солени ястия като месо и риба.
Как да разпознаем добрата рибаКак да разпознаем добрата риба
26 Септ.
Годната за готвене риба има светли и лъскави люспи, които се отделят трудно. Хрилете й са яркочервени или розови. Месото трябва да е със сивкавобял цвят.
Дафиновият лист - подправка и лекарствоДафиновият лист - подправка и лекарство
21 Септ.
Като дъвчете дафинов лист, можете да успокоите възпаление в устната кухина. Отварата от дафинови листа възбужда апетита и подобрява храносмилането.
Как да си приготвим панировка с бираКак да си приготвим панировка с бира
21 Септ.
1
Панировката, приготвена на основата на бира, великолепно подхожда за приготвянето на различни продукти. Много е подходяща за риба, пилешко, зеленчуци и кренвирши.
Съвети за съхранение на захартаСъвети за съхранение на захарта
20 Септ.
Захарта се съхранява най-добре в херметични съдове. Захарта поема влагата и се слепва в големи плътни буци. Захарта поема не само водата, но също така и страничните миризми.
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиКак се замразяват тестени изделия и сладкиши
20 Септ.
Все по-честа става практиката замразяване на тестени изделия и сладкиши. Ако искате да съхраните за по-дълъг период от врем любимите ви лакомства има няколко основни правила, които трябва да спазвате.
Как да си приготвим пречистено масло ГхиКак да си приготвим пречистено масло Гхи
19 Септ.
Продуктът с екзотично име всъщност се приготвя лесно в домашни условия, без да се изисква голяма подготовка. Маслото Гхи съдържа ценните витамини Е и А, помага на метаболизма и пречиства организма.
Най-големите митове при избор на хранителни продуктиНай-големите митове при избор на хранителни продукти
17 Септ.
Ще ви разкажем за някои от най-разпространените митове при избор на продукти в хранителния магазин. За жалост те водят до не добре обмислени покупки, които се основават на утвърдени стереотипи и погрешна информация.
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
16
За да се свари добре оризът, измийте го добре и го варете девет минути, без да отваряте капака на тенджерата. След това оставете още десет минути да престои.
Украсете тортата с цветяУкрасете тортата с цветя
16 Септ.
Украсете направената от вас торта с красиви рози, създадени от маслено-яйчен крем. Охладете ги в камерата на хладилника, за да ви е по-лесно да украсявате тортата с тях.
Сирената с плесенСирената с плесен
13 Септ.
Добавете малко настърган рокфор в ежедневните си ястия и те ще имат невероятен аромат и вкус. Използвайте синьото сирене за поръсване на приготвено на скара месо, още докато е топло.
Мерки за безопасност в кухнятаМерки за безопасност в кухнята
13 Септ.
Върху кухненските гъби се натрупват много бактерии, затова трябва да се сменят често или да се изваряват. Изпичайте добре месото, защото иначе в него остават болестотворни бактерии.
Тайните на сладкишитеТайните на сладкишите
12 Септ.
За да излизат блатовете лесно от тавата, намажете я със студено масло. Изсъхналите бисквити стават меки, ако ги сложите в херметически затворен буркан заедно с парченце ябълка.