- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Rosi Stoyanova
Кулинарни СъветиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Rosi Stoyanova
Кулинарни СъветиКак се готви елда
31 Март
9
Rosi Stoyanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашни пасти за сандвичиПастите за мазане на сандвичи са удобни, ако внезапно са ви изненадали гости и нямате време да приготвите ястие. С елементарни продукти можете да приготвите вкусни пасти за мазане.
30 Март
Как да си изчистим фурнатаПочистете силни замърсявания във фурната с универсален обезмаслител. Можете да премахнете мръсотия с влажна пемза, чашка с лимонов сок, сода за хляб, която е разтворена във вода.
28 Март
1
Как да оправим лютото яденеАко откриете, че сте прекалили с лютия червен пипер в яденето, което е почти готово, може да поправите грешката си, като добавите по малко от останалите съставки в ястието.
28 Март
Как се прави запръжкаЗапръжката на ястията е традиционен похват в българската кухня. Най-често запръжката се прави от лук, брашно и червен пипер. Съществува и комбинирана запръжка, която се състои от брашно, мазнина и зеленчуци.
24 Март
4
Как се прави домашна юфкаЮфката е един чудесен избор за закуска, от нея можете да си направите вкусна домашна баница или изкусителен десерт. А и няма нищо по-вкусно от домашна направена юфка.
21 Март
1
Съвети при избор на електрическа скараПри избор на електрическа скара трябва да обърнете внимание на начина на нагряване и охлаждане. Скарата тип плоча трябва да нагрява равномерно, за да се приготви едновременно храната.
20 Март
1
Как се готви китайското зелеКитайското зеле е полезно за всички, но се препоръчва най-вече на хора, които искат да отслабнат, както и на хора със сърдечно-съдови и стомашно-чревни заболявания. От него се приготвя салата и кимчи.
20 Март
Как да се оправят недостатъците на манджатаАко при готвенето пресолите манджата или нещо загори, не е фатално и нещата може да се поправят. Ако пресолите салатата от зеле, просто го измийте в гевгир със студена вода.
18 Март
Какво да правим, ако се изгорим в кухнятаМного често човек се изгаря в кухнята, докато готви нещо - или го опръсква вряло олио от тигана, или докосва, без да иска, с ръка горещата фурна.
18 Март
1
Оправяне на прегорели и преварени ястияАко сте прегорили макарони или зеленчуци, веднага ги преместете в друг съд и тогава можете да доготвите ястието. При преместването преместете само този слой от ястието, който не е прегорял.
18 Март
Кои картофи са най-добри за пърженеРазличните сортове картофи са подходящи за различен вид термична обработка. Така например белите картофи са перфектни за пюре или за варене, но изобщо не са подходящи за печене и пържене.
17 Март
Колко време се съхранява месо във фризераДобър начин за дълготрайно замразяване на месата е поставянето им във фризера. Птиците се съхраняват до 12 месеца, мляно месо до 4 месеца, телешко и свинско за печене от 6 месеца до година.
16 Март
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 700
Основни Рецепти
15 240
20 588
Други