Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на вкусните сармиТайната на вкусните сарми
21 Април
1
Всяка домакиня желае да приготвя вкусни гозби за своето семейство. Ето някои идеи как да направите най-вкусните сарми за любимите си хора.
Премахване на миризми в кухнятаПремахване на миризми в кухнята
19 Април
Най-силните и тежки миризми в едно жилище са в кухнята. Тя трябва редовно да се проветрява, а оцетът и содата са универсални продукти за почистването и.
Как да готвим на параКак да готвим на пара
18 Април
Ако нямате уред за готвене на пара, можете да готвите по стария изпитан начин: върху тенджера, пълна с вряща вода, се слага метален гевгир или сито и се завива с кърпа.
Готвене в йенско стъклоГотвене в йенско стъкло
18 Април
Йенското стъкло е незаменимо в домакинството, в него се приготвят много вкусни ястия при високи температури. Съдовете от йенско стъкло се изработват от специално стъкло с добавка от метални частици.
Правилно съхраняване на яйцаПравилно съхраняване на яйца
17 Април
Правилното съхраняване на яйцата е изключително важно. Бъдете внимателни и не оставяйте яйца за дълго време извън хладилник, защото бактерията на салмонелата се развива перфектно при стайна температура.
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие.
Тайните на изварената пасхаТайните на изварената пасха
13 Април
Един от най-древните християнски десерти и истинска украса за всяка празнична маса през Светлото Христово Възкресение е изварената пасха.
Tрадиционни български великденски яйцаTрадиционни български великденски яйца
12 Април
1
Яйцата се боядисват в четвъртък или събота преди Великден. Писаните яйца се наричат перашки и те не са ползвани за чукане или ядене, а само за подаряване. Първото яйце винаги е червено.
Съхранение на различните видове ядкиСъхранение на различните видове ядки
11 Април
2
При стайна температура, ядките издържат около месец, но след това те трябва да бъдат охладени в херметически затворен съд, за да могат да запазят свежестта си.
Начини за боядисване на яйцаНачини за боядисване на яйца
10 Април
Великден е един от най-старите и най-важните християнски празници, празник на смъртта и връщането към живот на Исус Христос.
За какви ястия се използва майоранаЗа какви ястия се използва майорана
08 Април
Майоранът е растение от семейство Устоцветни. Има характерна силна миризма. Използва се като подправка при приготвяне на различни видове меса, риба, супи и зеленчукови продукти.
Съвети за обработка на месоСъвети за обработка на месо
07 Април
Предварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода.